Algae Vitalis

16,8055,10

Als u dit product koopt, zult u 17-55 Punten verdienen!
Als u dit product koopt, zult u 17-55 Punten verdienen!
Wissen
Product prijs
Optie(s) totaal:
Totaal:

Algae Vitalis

Algae Vitalis van het merk “Equi Protecta” is een aanvullend diervoeder voor paarden op basis van schelpkalk, zee(zout), mineralen, zeewier en algen. Allemaal afkomstig uit een streekgebonden algenkwekerij uit de waddenregio. Algae Vitalis optimaliseert de darmflora en daarmee de algehele conditie door een verbeterde voederconversie. Voedingsstoffen worden beter opgenomen, en het draagt bij tot een aanzienlijk beter herstellend vermogen. Toxines van “slechte” bacteriën verlaten via de mest het lichaam. Ondersteunt de darmwerking en heeft een kalmerend effect.

Inhoud

Verkrijgbaar in emmer van 4 kg of een pot van 800 gram.
In combinatie met medicatie dit product in overleg met uw dierenarts gebruiken.

Voeradvies

De inhoud van de schep is ca. 50 gram. Advies is 10 gram per 100 kilo lichaamsgewicht paard te geven. Zelf start ik start altijd met iets minder zo kan een paard wennen aan het supplement en ik voelen / zien of er iets verandert. Opbouwen doe ik in een dag of 5 tot ongeveer een week.

Gezondheidsrisco’s bij extreme droogte

Anneke Hallebeek schreef een interessant artikel over de gezondheidsrisico’s bij exteem droog weer. Weidegang geeft paarden bewegingsvrijheid, voer en vriendschap. Maar weidegang kan voor paarden ook noodlottig zijn. Een soort duivels dilemma dus. Daar komt bij dat de grasmat onderhouden moet worden om te voorkomen dat het een zand- en onkruidveldje wordt. Voor veel mensen met paarden een hele klus dit allemaal goed te doen.

Hoefbevangenheid

De hoeveelheid suiker in gras, tijdens deze droogteperiode,  kan voor paarden met insulineresistentie aanleiding zijn om hoefbevangenheid te krijgen. Dus paarden die gevoelig zijn voor insulineresistentie kunnen in deze periode beter niet of heel beperkt op de weide worden gezet. Het suikergehalte varieert gedurende de dag waarschijnlijk nog wel, maar het is moeilijk te voorspellen of en wanneer er veilige perioden zijn. Normaal gesproken stijgt het suikergehalte gedurende de dag en daalt het gedurende de nacht. Dat laatste is nu beperkt. Maar als het gras nog groeit, en dus in de nacht suiker verbruikt, dan is de nacht of juist de vroege ochtend een goed weidemoment.

Gevoelige paarden voor hoefbevangenheid als gevolg van onderliggende insulineresistentie zijn oude paarden, paarden met PPID, paarden met Equine Metabool syndroom (EMS) en paarden met overgewicht.

Gluco Balance

Een product als Phytonics Glucobalance is mooi supplement voor paarden die teveel fructosamine binnen krijgen uit -voornamelijk- Engels raaigras. Voor de suikerstofwisseling, bij te zware paarden, voor de pancreas, voor gezonde hoeven, voor gezonde staart- en manen, voor de spieren en voor het oudere dier.

Wat te doen bij extreme droogte indien mogelijk

  1. Het gras niet te kort laten afgrazen (5 cm) en op tijd het paard een nieuw stuk geven.
  2. Paarden inscharen op een weide met ongeveer 15-20 cm gras (of wat langer).
  3. Als gras niet groeit, de paarden meer uit de weide halen en bijvoeren.
  4. Bij toename van de BCS paarden minder gras laten eten en/of meer laten werken.
  5. Paarden met overgewicht, EMS of PPID (mits een goed gebit) met een graasmasker in de wei zetten (wel laten wennen!).
  6. Paarden die spierbevangenheid hebben, met name bij PSSM als oorzaak, in deze periode maar enkele uren per dag weidegang geven of, bij extreme gevoeligheid, helemaal niet. En uiteraard een passend ander rantsoen geven.
  7. Senior paarden, wel of niet met PPID, beperkte weidegang geven, bij voorkeur in de vroege ochtenduren en daarnaast bijvoeren om in conditie te houden.
  8. Merries met veulens een eiwitrijk voer bijgeven tijdens deze droge weideperiode.
  9. Alle paarden die met gras voldoende in conditie blijven een passend supplement als deze Algae Vitalis eventueel aangevuld met een goede olie. Bijvoorbeeld om zandkoliek te voorkomen.

Lees meer

Inhoud

,

Merk

Equi Protecta