Carl dubbelgebroken bustrens

129,00

Carl dubbelgebroken bsutrens is een titanium bit, verkrijgbaar in verschillende maten. Dit bit is verkrijgbaar als watertrens en als bustrens (eggbutt). Dit bit geeft het mondstuk stabiliteit en de teugelhulpen zullen directer en preciezer zijn. Als je paard een beetje aarzelt in het contact, heeft een bustrens de voorkeur.

Wissen
Product prijs
Optie(s) totaal:
Totaal:
Artikelnummer: Carl1 Categorieën: , Tags: ,

Carl dubbelgebroken bustrens

Carl dubbelgebroken bsutrens van het Zweedse merk Fager. Een titanium bit, verkrijgbaar in verschillende maten. Dit bit is verkrijgbaar als watertrens en als bustrens (eggbutt). Bustrensen ook wel eggbutts genoemd, geven het mondstuk stabiliteit en de teugelhulpen zullen directer en preciezer zijn. Als je paard een beetje aarzelt in het contact, heeft een bustrens de voorkeur. Losse ringen zorgen voor meer beweging van het bit in de mond van het paard. Met losse ringen kan de ruiter snelle hulpen met meer finesse geven.

Carl

Carl is er in verschillende uitvoeringen. Titanium is een materiaal dat bijdraagt aan een rustige, duidelijke communicatie met je paard via het bit en de teugels. Daarnaast heeft Carl net dat beetje extra wat paarden waarderen en speciaal ontworpen voor gevoelige paarden.

Herken jij je paard hierin?
-Zwaar in de hand
-Sterk, hangt veel op het bit
-Gevoelig voor de druk van het bit
-Accepteert het bit niet of slechts korte tijd
-Kauwt op het bit of neemt het bit niet aan
Probeer dan Carl eens!

Dit bit is anatomisch gevormd en volgt de contouren van de mond. Het geeft de tong rust, wat veel paarden prettig vinden. De vorm van het mondstuk in combinatie met het korte, platte middenstuk voorkomt druk op het gehemelte. De scharnierpunten liggen naast de tong. Ook voorkomt het bit overmatige druk op het midden van de tong en geeft het een gelijkmatiger gevoel door de mond heen.

Carl is zelfs geschikt voor paarden met een laag gehemelte en een grote tong. Voor deze paarden is het vaak moeilijk om een passend bit te vinden.

Bar relief

De kleinste details kunnen een grote invloed hebben op de acceptatie van het bit. Elk paard heeft zijn eigen voorkeuren en Fager helpt de juiste oplossing te vinden. Carl is ontworpen met ‘bar relief’. Uit ervaring weten we dat veel paarden gevoelige plekken in de mond hebben en zullen proberen aan druk te ontsnappen.

Dit merk je omdat het paard bijvoorbeeld het bit vastpakt of zijn hoofd omlaag doet om contact met het bit te vermijden. Hierdoor verliest de ruiter de verbinding met de mond. Dit is niet alleen onprettig voor het paard, maar trainen wordt zo ook onmogelijk. Fagers ‘bar relief’ betekent dat het mondstuk richting de lagen iets breder is. Het bit is niet zo heel dik, zodat het paard zijn mond dichthoudt tijdens het rijden.

Als je op de juiste manier verbinding hebt met het paard via de teugels, ligt dit bit comfortabel in de mond. Als het paard op het bit gaat hangen, buigt de ‘bar relief’ en komt er meer puntdruk op de lagen. Hierdoor gaat het paard weer op zoek naar echt contact.
De blauwe kleur roest niet!

Het mondstuk van Carl dubbelgebroken bustrens is gemaakt van massief titanium.
Titanium heeft verschillende voordelen:
-Antibacterieel en biocompatibel materiaal
-Superieure kracht en zeer licht in de mond
-Vergroot de speekselproductie, voelt warm aan en zorgt voor een betere acceptatie van het bit
-Niet-giftig en hypoallergeen
-Weinig onderhoud, gemakkelijk schoon te houden

Is dit bit geschikt voor ieder paard?

Die vraag krijgen wij regelmatig. Of doe de Bit-Quiz van Fager om te zien welk bit voor je paard met meest geschikt is.

PS. Het logo van Fager met paard moet zich altijd aan de rechterkant van het paard bevinden en naar boven wijzen!

LENGTH / THICKNESS

105MM / 4¼” – 12MM
115MM / 4½” – 12MM
125MM / 5″    – 14MM

Klantenservice

Heb je een vraag aan de Atorka Klantenservice? Of wil je bij ons langskomen in onze showroom? Dat kan, maar maak dan wel even een afspraak. De showroom is geopend van maandag tot vrijdag van 09:00 – 13:00. Ons telefoonnummer is 0348-446168 maar een mailtje sturen kan ook.
Wil jij niets missen van Atorka Ruitersport? Volg ons dan op Facebook of meld je aan voor de Atorka nieuwsbrief.

Merk

Fager

Bit maat

, , , ,

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Andere suggesties…

Scroll naar top