CushX Gold

35,95

SKU: 58113 Categorie:

Beschrijving

Cushing heeft een nieuwe naam PPID. PPID betekent Pituitary Pars Intermedia Dysfunction. ‘Pituitary gland’ is de Engelse naam voor hypofyse oftewel hersenaanhangsel. Dit is een kleine klier die onder aan de hersenen hangt. Bij PPID is een gedeelte van de hypofyse -de pars intermedia- ontregeld. De drie meest voorkomende ziekteverschijnselen van PPID zijn hoefbevangenheid, veranderingen van de vacht (lang en/of krullend haar) en veranderingen de lichaamsbouw. Hilton Herbs ontwikkelde hiervoor het product CushX.

Cush X is een klinish getest voersupplement dat samengesteld is en aanbevolen wordt voor het helpen ondersteunen en onderhouden van:

Gezonde Hypofyse
Normale endocrine balans
Metabolische functie
Normale vachtwisseling
Evenwichtige hormoonspiegel
Gezonde bloedcirculatie
Evenwichtige temperatuur controle
Nieren en urinewegen functie
Normaal energie verbuik

Hilary Self, de phytotherapeut en samenstelster, had de opdracht on een klinische studie uit te voeren als onderdeel van haar afstuderen als drs. in de kruidengeneeskunde. Hilary nam het kruid Vitex Agnus Castus, ook wel bekend als Monnikspeper bij een groep van 50 oudere ponies. Vanuit de resultaten die uit dit onderzoek kwamen en de kennis die zij op deed tijdens het onderzoek heeft ze de receptuur voor Cush X ontwikkeld.

Wij hebben uitstekende resultaten voor dit supplement ontvangen, met name bij oudere paarden en ponies die moeite hebben met de vachtwisseling in Lente/Zomer.

Ingrediënten: Vitex agnus castus zaad, Galega, Bosbes, Artichoke, Mariadistel zaad, Gulderoede kruid en appelazijn.
Voeg de tinctuur dagelijks toe tot het normale voor, splits indien mogelijk de benodigde hoeveelheid over twee maaltijden. De vloeibare vorm (Gold) can direct in de mond worden gegeven (door middel van een spuit) indien men geen krachtvoer aan het paard verstrekt of het paard kieskeurig is met voer.

Aanbeveling voor hoeveelheid (hou rekening met type paard/pony)
Tot 1.28 meter stokmaat : 5 ml twee maal dagelijks (10 ml)
1.28 m. tot 1.48 m stokmaat : 10 ml twee maal dagelijks (20 ml)
1.48 m. tot 1.58 m. stokmaat : 12,5 ml twee maal dagelijks (25 ml)
1.58 m tot 1.68 m. stokmaat : 15 ml twee maal dagelijks (30 ml)
Groter dan 1,68 meter stokmaat : 15 ml – 20 ml twee maal dagelijks ((30-40 ml)

Hoeveel moet ik geven ?
U kan bovenstaand advies volgen, rekening houdend met het type paard wat u heeft. Bij gebruik op langer termijn kan een lagere hoeveelheid toereikend zijn.

Extra informatie

Fabrikant

Hilton Herbs