Actie!

Equiprotecta Biostable+

22,05 15,00

Equiprotecta Biostable+ een natuurlijk product tegen stankoverlast van ammoniak in de stallen. Volkomen veilig te gebruiken.

Als u dit product koopt, zult u 15 Punten verdienen!
Als u dit product koopt, zult u 15 Punten verdienen!
Wissen
Product prijs
Optie(s) totaal:
Totaal:
Artikelnummer: 8501 Categorieën: , , , , ,

Equiprotecta Biostable+

Equiprotecta Biostable+ tegen stankoverlast van ammoniak in de stallen.

Werking:

BioStable is een gefermenteerd plantenextract, dat het natuurlijk (bio)evenwicht in de stallen optimaliseert. Er worden geen micro-organismen toegevoegd, echter de aanwezige micro-organismen worden gestimuleerd zich te vermenigvuldigen. Hierdoor wordt de afbraak van vervuiling versneld, met name de ureum fracties. Mede door het enzym urease uit de urine ontstaat ammoniak. In een optimaal ecosysteem in de stal zijn o.a. de nitrificerende en de denitrificerende bacteriën in evenwicht.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat bij gebruik van BioStable de ammoniakemissie snel wordt gereduceerd. Dit heeft een gunstige invloed op de dieren, die leven en ademen in deze stallen. Ze zijn minder gestrest en krijgen minder aandoeningen aan de luchtwegen. Mede hierdoor zal de voederconversie ook gunstiger zijn.

Productinformatie

BioStable bestaat uit gefermenteerde planten- en algenextracten, waardoor sporenelementen, vitaminen en enzymen volledig kunnen worden opgenomen door de aanwezige micro-organismen. Door deze opnames wordt het gehele ecosysteem in de mest: stabieler, actiever, homogener en met als gevolg minder ammoniak uitstoot.

Gebruik en toepassing:

  • BioStable werkt het beste in stallen met stro, vlas, zaagsel en potstallen en is compleet veilig in gebruik.
  •  500 ml is geschikt voor 250 m² (Verdun 20 ml BioStable op 1 liter water = 10M²)  1x per week besproeien is al voldoende.
  • Dit product kan ook veilig worden toegepast bij: kippen, varkens, konijnen en kalkoenen.

Extra

Het mooie weer van de afgelopen zomer heeft gezorgd voor prachtig goudgeel stro.
Er is echter grote schaarste, en de prijzen rijzen de pan uit. Een potstal verbruikt veel minder strooisel dan bij dagelijks mesten het geval is, en is vooral in de winter comfortabeler voor je paard.

Bij gebruik van Bio-Stable+ stoot dit staltype ook nog eens weinig of geen ammoniak en zwavel uit, is minder arbeidsintensief en je mestvaalt neemt ook nog eens minder ruimte in. Één flesje Bio-Stable+ is, voldoende voor maar liefst een half jaar per box.

Je mengt het product met een beetje water en sproeit het één keer per week over je strooisel laag. Bio-Stable+ is ook geschikt voor gebruik op vlas, hemperade, houtkrullen, etc.

Vraag stal met rubber op de vloer

Via facebook kregen wij de vraag of BioStable ook te gebruiken is in een stal met doorlaatbare rubber matten in combinatie met hennep. Antwoord is: Ja hoor…werkt prima..bij rubbermatten eerst water over de matten laten lopen tot je kunt horen dat het in de afvoer loopt.
Vervolgens 2ml /m2 mengen met de zelfde hoeveelheid water en over de matten sproeien. Je weet dan zeker dat het product goed onder de matten verspreid is..opstrooien, en wederom 2ml/m2 oplossen, maar nu in ongeveer 1l water,en en dit mbv een spuit over de strooisel laag verspreiden…verder gebruiken volgens de gebruiksaanwijzing.

Tip…laat bij het mesten altijd een klein laagje liggen…zodat de bacteriën lekker actief blijven.

Meer EquiProtecta producten

EquiProtecta levert producten met de kracht van de zee, allemaal doping vrij en 100% natuurlijk. Een topper deze zomer was de Paardendeo van dit merk, een vliegenspray maar dan met een +.

Inhoud

,

Merk

Equi Protecta

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.