Fager Carl bustrens dubbelgebroken

129,00

Aantal
Product prijs
Optie(s) totaal:
Totaal:
Fager Carl bustrens dubbelgebroken is een titanium bit en is verkrijgbaar in verschillende maten.

Beschrijving

Fager Carl bustrens dubbelgebroken

Fager Carl bustrens dubbelgebroken is gemaakt van titanium bit en verkrijgbaar in verschillende maten. Dit bit is zowel verkrijgbaar als watertrens als bustrens (eggbutt). Bustrensen geven het mondstuk stabiliteit en de teugelhulpen zullen directer en preciezer zijn. Als je paard een beetje aarzelt in het contact heeft een bustrens de voorkeur. De Fager Carl bustrens dubbelgebroken is speciaal ontworpen voor gevoelige paarden.

Herken jij je paard hierin?

 • Zwaar in de hand
 • Sterk, hangt veel op het bit
 • Gevoelig voor de druk van het bit
 • Accepteert het bit niet of slechts korte tijd
 • Kauwt op het bit of neemt het bit niet aan
 • Probeer dan Carl eens!

Dit bit is anatomisch gevormd en volgt de contouren van de mond. Het geeft de tong rust, wat veel paarden prettig vinden. De vorm van het mondstuk in combinatie met het korte, platte middenstuk voorkomt druk op het gehemelte. De scharnierpunten liggen naast de tong. Ook voorkomt het bit overmatige druk op het midden van de tong en geeft het een gelijkmatiger gevoel door de mond heen.

Carl is zelfs geschikt voor paarden met een laag gehemelte en een grote tong. Voor deze paarden is het vaak moeilijk om een passend bit te vinden.

Bar relief

De kleinste details kunnen een grote invloed hebben op de acceptatie van het bit. Elk paard heeft zijn eigen voorkeuren en Fager helpt de juiste oplossing te vinden. Carl is ontworpen met ‘bar relief’. Uit ervaring weten we dat veel paarden gevoelige plekken in de mond hebben en zullen proberen aan druk te ontsnappen.

Dit merk je omdat het paard bijvoorbeeld het bit vastpakt of zijn hoofd omlaag doet om contact met het bit te vermijden. Hierdoor verliest de ruiter de verbinding met de mond. Dit is niet alleen onprettig voor het paard, maar trainen wordt zo ook onmogelijk. Fagers ‘bar relief’ betekent dat het mondstuk richting de lagen iets breder is. Het bit is niet zo heel dik, zodat het paard zijn mond dichthoudt tijdens het rijden.

Als je op de juiste manier verbinding hebt met het paard via de teugels, ligt dit bit comfortabel in de mond. Als het paard op het bit gaat hangen, buigt de ‘bar relief’ en komt er meer puntdruk op de lagen. Hierdoor gaat het paard weer op zoek naar echt contact.

Het mondstuk van Carl dubbelgebroken bustrens is gemaakt van massief titanium. Titanium heeft verschillende voordelen:

 • Antibacterieel en biocompatibel materiaal
 • Superieure kracht en zeer licht in de mond
 • Vergroot de speekselproductie, voelt warm aan en zorgt voor een betere acceptatie van het bit
 • Niet-giftig en hypoallergeen
 • Weinig onderhoud, gemakkelijk schoon te houden
 • De blauwe kleur roest niet!

Is dit bit geschikt voor ieder paard?

Die vraag krijgen wij regelmatig. Of doe de Bit-Quiz van Fager om te zien welk bit voor je paard met meest geschikt is.

PS. Het logo van Fager met paard moet zich altijd aan de rechterkant van het paard bevinden en naar boven wijzen!

LENGTH / THICKNESS

105MM / 4¼” – 12MM
115MM / 4½” – 12MM
125MM / 5″    – 14MM

Let op: vanwege hygiënische redenen en eventuele beschadigingen kunnen bestelde bitten niet geruild worden.

Fager

Fager is gestart als een modern bitten merk, waar ze het ontwerpen van bitten naar een nieuw level brengen. Deze lichtgewicht bitten worden met de hand gemaakt van hoogwaardig staal en titanium door de beste fabrikanten ter wereld. Elk ontwerp is zorgvuldig gemaakt, met het gevoelige paard in het achterhoofd. Met Fager vind je een oplossing om het comfort en de kwaliteiten van je paard te verbeteren. 

Extra informatie

Merk

Fager

Bit maat

, , , ,

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Klantenservice

Heb je een vraag aan de Atorka Klantenservice? Op de pagina FAQ vind je antwoord op veelgestelde vragen. Staat je antwoord daar niet bij, vraag het ons gerust. Ons telefoonnummer is 0348-446168, maar een mailtje sturen kan ook. 

Je kan natuurlijk ook langskomen in onze shop in Montfoort. Wij zijn op werkdagen open van 9.00 uur tot 14.00 uur. Wil je buiten deze tijden komen? Maak dan even een afspraak, dan zorgen wij dat er iemand is om je te ontvangen.

Als jij niets wilt missen van Atorka Ruitersport, volg ons dan op Facebook of meld je aan voor de Atorka nieuwsbrief.