Fager Sabina titanium IJslands bit dubbel gebroken

189,00

Aantal
Product prijs
Optie(s) totaal:
Totaal:
Fager Sabina titanium IJslands bit dubbel gebroken met korte scharen. Daarnaast heeft het ovale tussenstuk een ideale vorm en formaat en werkt dus effectief zonder oncomfortabel te zijn.
SKU SabinaDJ Categorieën: , , Tags: ,

Beschrijving

Fager Sabina titanium IJslands bit dubbel gebroken

Fager Sabina titanium IJslands bit dubbel gebroken met korte scharen. Dit IJslandse bit van Fager is ontworpen in samenwerking met Sabina Swärd.

“Ik zocht een wedstrijdbit voor mij en mijn leerlingen dat voor een goede verbinding tussen ruiter en paard zorgt. Het bit moet zacht in de mond liggen en comfortabel zijn in het gebruik. Eerst reed ik wedstrijden met een baby pelham, maar volgens veel van mijn leerlingen kan het rijden met dubbele teugel lastig zijn.

Samen met Fager hebben we een bit ontworpen met heel korte scharen dat gebruikt kan worden met enkele teugels. Ook hebben we gekozen voor een mondstuk van titanium, wat mijn paarden erg prettig vinden. Omdat titanium zo licht is, voelen ze nu minder zwaar in de hand. Ik hoop dat dit bit mensen helpt comfortabeler te rijden.”
Sabina Swärd

Titanium IJslands bit

Dit lichte IJslandse dubbelgebroken bit met ovaal tussenstuk is ergonomisch en comfortabel. Daarnaast heeft het ovale tussenstuk een ideale vorm en formaat en werkt dus effectief zonder oncomfortabel te zijn. De vorm van het mondstuk in combinatie met het korte middenstuk voorkomt het notenkrakerseffect en vermindert knijpen en druk op het gehemelte. De scharnierpunten liggen naast de tong. Ook geeft het bit geen overmatige druk op het midden van de tong en zorgt het voor een gelijkmatige drukverdeling.

De zijringen zijn speciaal gevormd, zodat ze niet in de mond knijpen en de signalen van de ruiter beter worden doorgeven. De ketting kan aan beide kanten losgemaakt worden en verdeelt de druk over de nek, kaak en mond. Titanium is zeer licht en heeft een lagere warmtecapaciteit, wat vooral met koud weer prettiger is voor het paard. Dankzij het lagere gewicht kan het paard zich concentreren op de hulpen van de ruiter in plaats van op het bit.

Korste scharen IJslandse kandarre

Sabina heeft de kortste scharen van alle IJslandse bitten op de markt. Dit bit lijkt op een baby pelham, maar hiermee mag je wedstrijden rijden met enkele teugel.
Uitstekend voor ruiters die op zoek zijn naar een bit dat signalen duidelijker doorgeeft dan een watertrens, maar minder sterk inwerkt dan lange scharen.
Titanium heeft verschillende voordelen:
-Antibacterieel en biocompatibel materiaal
-Superieure kracht en zeer licht in de mond
-Vergroot de speekselproductie, voelt warm aan en zorgt voor een betere acceptatie van het bit
-Niet-giftig en hypoallergeen
-Weinig onderhoud, gemakkelijk schoon te houden

Maten: lengte en dikte

  •   95MM / 3¾” – 10MM
  • 105MM / 4¼” – 10MM
  • 115MM / 4½” – 12MM
  • 125MM / 5″    – 12MM

Is dit bit geschikt voor ieder paard?

Die vraag krijgen wij regelmatig. Fager heeft een pagina vol tips en adviezen, daar kun je het antwoord op veel vragen vinden. Wij adviseren, bij twijfel deze GUIDE pagina bekijken.

PS. Het logo van Fager met paard moet zich altijd aan de rechterkant van het paard bevinden en naar boven wijzen!

Extra informatie

Bit maat

, , ,

Merk

Fager

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Klantenservice

Heb je een vraag aan de Atorka Klantenservice? Op de pagina FAQ vind je antwoord op veelgestelde vragen. Staat je antwoord daar niet bij, vraag het ons gerust. Ons telefoonnummer is 0348-446168, maar een mailtje sturen kan ook. 

Je kan natuurlijk ook langskomen in onze shop in Montfoort. Wij zijn op werkdagen open van 9.00 uur tot 14.00 uur. Wil je buiten deze tijden komen? Maak dan even een afspraak, dan zorgen wij dat er iemand is om je te ontvangen.

Als jij niets wilt missen van Atorka Ruitersport, volg ons dan op Facebook of meld je aan voor de Atorka nieuwsbrief.