Fager Sally anatomisch gevormd bit met koper rolletje

129,00

Aantal
Product prijs
Optie(s) totaal:
Totaal:
Fager Sally anatomisch gevormd bit met koper rolletje van het Zweedse merk Fager. Een watertrens, van titanium en verkrijgbaar in verschillende maten.
SKU Sally Categorieën: , , Tags: ,

Beschrijving

Fager Sally anatomisch gevormd bit met koper rolletje

Fager Sally anatomisch gevormd bit met koper rolletje van het Zweedse merk Fager. Deze Sally is een waterrtrens gemaakt van titanium, verkrijgbaar in verschillende maten.

Fager bit Sally

Sally anatomisch gevormd bit met koper rolletje is een combinatie tussen van verschillende Fager bitjes . Sally geeft rust aan de tong: dit anatomisch gevormde bit volgt de contouren van de mond en verdeelt de druk gelijkmatig over de lagen en de tong. Het korte middenstuk voorkomt druk op het gehemelte. De scharnierpunten liggen naast de tong. Sally is zelfs geschikt voor paarden met een laag gehemelte en een grote tong. Voor deze paarden is het vaak moeilijk om een passend bit te vinden. Ook beschikt dit bit over een koperen roller waarmee het paard kan spelen. Veel paarden zijn gek op de zachte smaak van koper.

Sally bit met rolletje

De roller is iets groter dan normaal, zodat hij verder reikt dan de scharnierpunten. Dit zorgt voor een grotere druk op de tong als het paard trekt of zwaar in de hand is. Een duurzaam en licht dubbelgebroken bit van titanium, zonder Lock System. Titanium is een materiaal dat bijdraagt aan een rustige, duidelijke communicatie met je paard via het bit en de teugels.

Herken jij je paard hierin?

  • Zwaar in de hand;
  • Sterk, hangt veel op het bit;
  • Probeert de tong over het bit te gooien;
  • Schudt met het hoofd;
  • Maakt snelle bewegingen met het hoofd om contact te ontwijken;
  • Steekt de tong uit of kauwt hevig op het bit.
    Probeer dan Sally!

Voordelen titanium bit

Titanium heeft verschillende voordelen:
✔ Antibacterieel en biocompatibel materiaal;
✔ Superieure kracht en zeer licht in de mond;
✔ Vergroot de speekselproductie, voelt warm aan en zorgt voor een betere acceptatie van het bit;
✔ Niet-giftig en hypoallergeen;
✔ Weinig onderhoud, gemakkelijk schoon te houden.

Review Sally bit

Van Marlotte ontvingen wij dit bericht: “Wat ik zo fijn vind aan het Fager bit Sally is dat het ontzettend licht is. Ik heb voor dit model gekozen omdat de merrie die ik rijd altijd lekker loopt op een bit met tongvrijheid of een tongrolletje. De combinatie van best grote ringen, het tongrolletje en het gewicht maken dat ze gemakkelijk nageeflijk blijft en het bit op de juiste manier aanneemt, in plaats van soms achter de teugel te komen bijvoorbeeld. Als laatste merkte ik ook een positief verschil in het schuimen en kauwen. Al met al een zeer positief resultaat.”

Is dit bit geschikt voor ieder paard?

Die vraag krijgen wij regelmatig. Fager heeft een pagina vol tips en adviezen, daar kun je het antwoord op veel vragen vinden. Wij adviseren, bij twijfel deze GUIDE pagina bekijken.

PS. Het logo van Fager met paard moet zich altijd aan de rechterkant van het paard bevinden en naar boven wijzen!

LENGTH

IN MM

LENGTH

IN INCHES

THICKNESS

IN MM

95MM      3¾” 10MM
105MM      4¼” 10MM
115MM      4½” 12MM
125MM      5″ 14MM
135MM      5¼” 14MM

 

Extra informatie

Bit maat

, , , ,

Merk

Fager

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Klantenservice

Heb je een vraag aan de Atorka Klantenservice? Op de pagina FAQ vind je antwoord op veelgestelde vragen. Staat je antwoord daar niet bij, vraag het ons gerust. Ons telefoonnummer is 0348-446168, maar een mailtje sturen kan ook. 

Je kan natuurlijk ook langskomen in onze shop in Montfoort. Wij zijn op werkdagen open van 9.00 uur tot 14.00 uur. Wil je buiten deze tijden komen? Maak dan even een afspraak, dan zorgen wij dat er iemand is om je te ontvangen.

Als jij niets wilt missen van Atorka Ruitersport, volg ons dan op Facebook of meld je aan voor de Atorka nieuwsbrief.