Fir Tech hoofdstel onderlegger

18,50

Als u dit product koopt, zult u 19 Punten verdienen!
Product prijs
Optie(s) totaal:
Totaal:

Fir Tech hoofdstel onderlegger

Fir Tech hoofdstel onderlegger of nekbeschermer van het merk Catago uit Denemarken. Fir Tech healing producten hebben een voering met geweven keramische deeltjes, deze deeltjes zorgen voor sneller herstel en opwarming van de spiergroepen. Een deken bijvoorbeeld kan gebruikt worden tijdens het transport van je paard, op de heenreis warmt de deken je paard als het ware op. Op de terugweg voorkomt de deken dat je paard te snel afkoelt. 

Fir Tech hoofdstel onderleggerAstrid S heeft dit product getest en schreef het volgende: Ik heb de Catago Fir Hoofbeschermer getest en ik ben er erg enthousiast over.

Situatie: Mijn paard Famke is heel gevoelig op het hoofd. Bij spanning gaat ze erg schudden. In maart kwam de zadelmaker (Menno van Van Rijs Zadelmaker) en nadat het zadel goed was bleef de aanleuning wat onprettig. Hij constateerde dat ze voortdurend onrustig was met haar oren.  De tandarts was 2 weken ervoor geweest dus dat konden we uitsluiten. Hij zei dat zou betekenen dat ze baat kan hebben bij een anatomisch hoofdstel.

Bij goed kijken naar haar hoofd constateerden we dat ze precies achter haar oren een inkeeping heeft waardoor het hoofdstel vanzelf daar naar toe gaat. Maar omdat ze behandeld was door de tandarts had ik op dat moment onder haar neusriem een dikke sok gedaan om gevoelige deel te ontzien. We hebben de sok onder het kopstuk gedaan en dat gaf direct verbetering. Daardoor heb ik een bonje gekocht voor het kopstuk om haar oren vrij te krijgen Zie de bijgevoegde foto van bontje 20181202

Lissie benaderde mij om de hoofdbeschermer te testen en ik zei ik wil het verschil wel testen. Bij het zien van de beschermer vond ik hem wat dun. Bij het opdoen en opstappen merkte ik geen verschil Famke reageerde niet vreemd. Bij het rijden de eerste keer merkte ik dat ze het makkelijker vond om te ontspannen en zich over te geven. Ik had een fijnere aanleuning. Mijn bijrijdster constateerde de eerste keer met rijden Ze geeft makkelijker na ze vecht er niet zo tegen wat ze wel kan doen. Ik vind het fijner rijden. Ook na nog keer rijden geeft ze aan ik vind haar veel fijner reageren.

Mijn instructrice zei van de week dat ze fijn liep een goede rustige aanleuning had. Met het bontje is  ze altijd (ook als koud is)  bezweet onder het hoofdstel. Maar met deze hoofdbeschermer die haar warmte gebruikt niet en ik vermoed dat hij daarom zo fijn bij haar werkt.

Ook na meerdere keren rijden geeft ze een meer ontspannen indruk. Ze wordt minder boos om de druk van het hoofdstel waardoor ze wel eens met haar hoofd gaat schudden en geïrriteerd doet. Haar aanleuning is constanter en ook bij het vragen van moeilijkere oefening makkelijker te onderhouden. Ze gaat niet tegenwerken met haar hoofd. Ik ben dus heel blij met de hoofdbeschermer en wil er graag mee blijven rijden.

Vrijdag is Ramona van Schalkwijk geweest voor een fysio behandeling. Ik heb haar de hoofdbeschermer laten zien en mijn ervaring verteld. Ze had er via Yvonne al wel eens van gehoord, maar zij kende het nog niet. Ze zei dit kan ik andere klanten dat ook aanraden als paarden zo gevoelig zijn bij hun hoofd en zich daar niet graag laten aanraken.

Meer informatie?

Wil je meer weten over deze Fir Tech producten? Neem dan contact met ons op. Ons telefoon nummer is 0348 446168 of stuur een mailtje aan klantenservice@atorka.nl

Lees meer

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Call Now Button
Translate »
Scroll naar top