Actie!

Frida watertrens sidelock ringen GEBRUIKT

Testbit! 89,00

Dit bit is gebruikt als testbit. Dat wil zeggen dat het bit door één of meerdere ruiters is getest. De bitten zijn enkele keren gebruikt en hebben normale gebruikssporen. Dit bit gaat uit het assortiment. Testen is niet meer mogelijk. Je kunt deze gebruikte testbitten nu voordelig aanschaffen. Ze kunnen niet retour of geruild worden!

Wissen
Product prijs
Optie(s) totaal:
Totaal:
Artikelnummer: Frida-1 Categorieën: , , , Tag:

Frida watertrens sidelock ringen GEBRUIKT

Frida een titanium watertrens met sidelock ringen van het Zweedse merk Fager. Dit bit is gebruikt als testbit. Dat wil zeggen dat het bit door één of meerdere ruiters is getest. De bitten zijn enkele keren gebruikt en hebben normale gebruikssporen. Dit bit gaat uit het assortiment. Testen is niet meer mogelijk. Je kunt deze gebruikte testbitten nu voordelig aanschaffen. Ze kunnen niet retour of geruild worden!

Fager Frida

Frida is een duurzaam en licht dubbelgebroken bit van titanium. Titanium is een materiaal dat bijdraagt aan een rustige, duidelijke communicatie met je paard via het bit en de teugels.

Herken jij je paard hierin?
-Zwaar in de hand
-Probeert aan het bit te ontsnappen, steekt de tong uit of gooit met het hoofd
-Sterk, hangt veel op het bit
-Gevoelig voor de druk van het bit
-Accepteert het bit niet of slechts korte tijd
-Kauwt op het bit of neemt het bit niet aan

Probeer dan Frida!

Het bit Frida titanium watertrens met sidelock ringen is anatomisch gevormd en volgt de contouren van de mond. Dit geeft rust aan de tong, wat veel paarden prettig vinden. De vorm van het mondstuk in combinatie met het korte, platte middenstuk voorkomt druk op het gehemelte. De scharnierpunten liggen naast de tong. Ook geeft het bit geen overmatige druk op het midden van de tong en zorgt het voor een gelijkmatige drukverdeling. Het bitje ligt met het logo aan de rechterkant (aan de bovenkant) in de mond van je paard.

Fagers Sidelock System

Frida beschikt over Fagers Sidelock System. Sidelock maakt het middenstuk stabieler, maar flexibeler dan een ongebroken bit. Dit bevordert de acceptatie van het bit en het contact met het bit. Uitstekend voor gevoelige paarden of paarden die moeilijk contact maken met het bit.
Daarnaast sis Frida ook geschikt voor paarden met een laag gehemelte en een grote tong. Voor deze paarden is het vaak moeilijk om een passend bit te vinden. Verder beschikt Frida over Fagers TOL™-systeem. TOL™ beschermt de kiezen van het paard tegen druk van de ringen. De losse ringen zorgen voor een uitstekend en snel inwerkend contact, zonder dat er continu druk op één kant komt te staan bij het buigen.

Fagers TOL™-ringen

Fagers TOL™-ringen zitten tussen een watertrens en een bustrens in. Als het paard op het bit hangt, blokkeren de ringen en werken ze als een bustrens. Dit helpt de ruiter het paard weer aan het werk te krijgen. De ringen worden weer losser zodra er een stabiele verbinding met de mond is. Een perfecte combinatie als je het ons vraagt!
Let op: door dit systeem heb je mogelijk een maat groter nodig.

Titanium bit

Titanium heeft verschillende voordelen:
-Antibacterieel en biocompatibel materiaal
-Superieure kracht en zeer licht in de mond

-Vergroot de speekselproductie, voelt warm aan en zorgt voor een betere acceptatie van het bit
-Niet-giftig en hypoallergeen
-Weinig onderhoud, gemakkelijk schoon te houden

Is dit bit geschikt voor ieder paard?

Die vraag krijgen wij regelmatig. Of doe de Bit-Quiz van Fager om te zien welk bit voor je paard met meest geschikt is.

PS. Het logo van Fager met paard moet zich altijd aan de rechterkant van het paard bevinden en naar boven wijzen!

Frida titanium watertrens met sidelock ringen

LENGTH

IN MM

LENGTH

IN INCHES

THICKNESS

IN MM

95MM      3¾” 10MM
105MM      4¼” 10MM
115MM      5½” 12MM
125MM      5″ 14MM
135MM      5¼” 14MM

Klantenservice

Heb je een vraag aan de Atorka Klantenservice? Of wil je bij ons langskomen in het magazijn? Dat kan, maar maak dan wel even een afspraak. Ons telefoonnummer is 0348-446168. Je kunt ook mailen naar: klantenservice@atorka.nl

 

Wil jij niets missen van Atorka Ruitersport? Volg ons dan op Facebook of meld je aan voor de nieuwsbrief

Bit maat

, , , , ,

Merk

Fager

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Andere suggesties…

Translate »
Scroll naar top