Actie!

Henry titanium dubbelgebroken baby pelham

125,00

Op is op, deze bitten gaan uit het assortiment.

Wissen

Inpakken?

GRATIS inpakservice! Wil je graag dat jouw bestelling leuk ingepakt wordt opgestuurd? Kies één van de 2 opties en wij zorgen voor de rest.

Product prijs
Optie(s) totaal:
Totaal:
Artikelnummer: HenryDJ Categorieën: , , , , Tag:

Henry titanium dubbelgebroken baby pelham

Henry titanium dubbelgebroken baby pelham van Fager. Een baby pelham is hetzelfde als een gewone pelham, maar heeft kortere scharen. Deze kortere scharen zijn zeer populair en de inwerking is afhankelijk van de bevestiging van de teugels. Dit bit kan gebruikt worden met zowel één als twee teugels. Door twee paar teugels te gebruiken kun je de scherpte van de inwerking bepalen tijdens het rijden. Je kunt ook met één paar teugels rijden door de ringen te verbinden met pelhamriempjes.

Het middenstuk beschikt over een ovaal tussenstuk van 30 mm, dat voor minder druk op de tong en meer druk op de lagen zorgt. Hierdoor wordt het paard gestimuleerd om het hoofd omhoog te doen. Doordat het bit dubbelgebroken is, is er geen notenkrakerseffect: het bit blijft zijn gebogen vorm behouden, die de contouren van de mond volgt.

Henry wordt geleverd met een kinketting en haken. De ketting kan aan beide kanten losgemaakt worden en verdeelt de druk over de nek, kaak en mond.

Titanium

Dit is een duurzaam en licht dubbelgebroken titaniumbit. Titanium is zeer licht een heeft een lagere warmtecapaciteit, wat vooral met koud weer prettiger is voor het paard. Dankzij het lagere gewicht kan het paard zich concentreren op de hulpen van de ruiter in plaats van op het bit.

  • Antibacterieel en biocompatibel materiaal
  • Superieure kracht en zeer licht in de mond
  • Vergroot de speekselproductie, voelt warm aan en zorgt voor een betere acceptatie van het bit
  • Niet-giftig en hypoallergeen
  • Weinig onderhoud, gemakkelijk schoon te maken

Juiste keus?

Heb je vragen over deze Henry? Of over de andere Fager bitten? Wil je een andere maat bestellen dan er mogelijk is in ons systeem? Of twijfel je of je keus wel goed is? Fager heeft een Bit Quiz gemaakt, misschien dat deze je helpt in het maken van de juiste keus. Dit bit valt normaal op maat. Zit je tussen 2 maten in, kies dan voor de grootste. Maattabel:

SIZE THICKNESS
105mm 12mm
115mm 12mm
125mm 14mm
135mm 14mm
145mm 14mm

Klantenservice

Heb je een vraag aan de Atorka Klantenservice? Of wil je bij ons langskomen in het magazijn? Dat kan, maar maak dan wel even een afspraak. Ons telefoonnummer is 0348-446168. Je kunt ook mailen naar: klantenservice@atorka.nl

Wil jij niets missen van Atorka Ruitersport? Volg ons dan op Facebook of meld je aan voor de nieuwsbrief

Bit maat

, , , ,

Merk

Fager

Andere suggesties…

Scroll naar top