Hrimnir Volcano bustrens dubbel gebroken

119,00

Aantal
Product prijs
Optie(s) totaal:
Totaal:
Hrimnir Volcano bustrens dubbel gebroken heeft een nikkelvrije koperlegering voor verhoogde speekselproductie. Gedraaid mondstuk voor meer comfort. Dikte: 14 mm. Eggbutt bitringen voor extra comfort en stabiliteit. Hoogwaardige afwerking en unieke versieringen.

Beschrijving

Hrimnir Volcano bustrens dubbel gebroken

Hrimnir Volcano bustrens dubbel gebroken heeft een dikte van 14 mm. Een nikkelvrije koperlegering voor verhoogde speekselproductie. Gedraaid mondstuk voor meer comfort. Deze bustrens uitvoering geeft extra comfort en stabiliteit. Hoogwaardige afwerking en unieke versieringen.

De Hrimnir Volcano bustrens dubbel gebroken heeft een nieuw ontwerp dat maximaal comfort voor je paard biedt. Het bit is gemaakt van een unieke nikkelvrije koperlegering die verhoogde speekselafscheiding stimuleert om een ​​zachtere en responsievere mond te stimuleren. De eierringvorm van de bitringen maken het bit stabieler en comfortabeler voor het paard, vooral bij zijwaartse hulpmiddelen van de teugels. De L-stempel op de bitring zorgt ervoor dat je altijd weet hoe je het bit correct op het kopstuk moet bevestigen, zorg ervoor dat het aan de linkeronderkant zit! De bitten van Hrimnir zijn gemaakt met hoogwaardige afwerking. De unieke en elegante versieringen zijn gebaseerd op oude Viking-ontwerpen.

Bij het ontwerp van dit bit was het voornaamste doel om het mondstuk te ontwerpen met een korte schakel die plat tussen de tong en het gehemelte ligt. Bij de meeste gangbare bitten heeft de vorm van het mondstuk dezelfde hoek als het gat waar de bitring doorheen gaat en ligt tijdens het rijden niet plat op de tong van het paard. Het mondstuk in dit bit is 30 ° naar voren gedraaid, zodat het mondstuk plat tussen de tong en het gehemelte ligt wanneer het paard wordt bereden. De gebogen vorm zorgt ervoor dat de gewrichten het gehemelte niet irriteren.

Omdat de schakel vrij kort is, past hij goed over de tong, en de relatief lange zijbalken maken het minder waarschijnlijk dat ze tijdens het rijden uit de mondhoeken worden getrokken. Omdat de mondholte van het paard gevuld is met de grote tongspier, is er niet veel ruimte over voor een bit om in te passen. Daarom hebben ze bij Hrimnir een slanker bit (12 mm) ontworpen om het comfort voor het paard te maximaliseren.

Bitten

Bij Atorka verkopen wij bitten voor IJslanders. Uiteraard kunnen deze bitten ook voor andere rassen gebruikt worden. Wij hebben ons beperkt tot de meest gangbare bitten voor IJslanders van diverse merken, zoals Eques, Fager, Hrimnir en Stubben. Wij hebben enkel- of dubbelgebroken bitten, water-, bus- of D-trensen. Uiteraard hebben wij ook de typische IJslandse bitten op voorraad. En weet je niet welk bit te kiezen? Wellicht helpt deze blog je met het maken van een keus.

LET OP: vanwege hygiënische redenen en eventuele beschadigingen mogen bitten niet geruild worden.

Hrimnir

Hrimnir is een familiebedrijf uit IJsland. Rúnar Þór Guðbrandsson en zijn vrouw Hulda Sóllilja Aradóttir hebben het bedrijf in 2003 opgericht en runnen het vanuit hun geboorteplaats Mosfellsbær in Zuid-IJsland.
Hrimnir staat voor hoge kwaliteit. De producten zijn prachtig en hebben een uniek design. Het comfort en de functionaliteit voor jou en je paard staat voorop bij Hrimnir. Zij leggen de nadruk op kwaliteit door innovatie, gepatenteerde materialen en grondige product testen met behulp van experts. Alle producten worden grondig getest door Hrimnir zelf en verschillende professionals in IJsland en in het buitenland. Bij de productontwikkeling zijn altijd professionele ruiters, dierenartsen en instructeurs betrokken. Zij helpen om de producten te verbeteren. Hrimnir behoudt hierbij de geest van het IJslandse paard en zijn unieke aard, vrijheid en puurheid in de producten.

Extra informatie

Merk

Hrimnir

Maten

,

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Klantenservice

Heb je een vraag aan de Atorka Klantenservice? Op de pagina FAQ vind je antwoord op veelgestelde vragen. Staat je antwoord daar niet bij, vraag het ons gerust. Ons telefoonnummer is 0348-446168, maar een mailtje sturen kan ook. 

Je kan natuurlijk ook langskomen in onze shop in Montfoort. Wij zijn op werkdagen open van 9.00 uur tot 14.00 uur. Wil je buiten deze tijden komen? Maak dan even een afspraak, dan zorgen wij dat er iemand is om je te ontvangen.

Als jij niets wilt missen van Atorka Ruitersport, volg ons dan op Facebook of meld je aan voor de Atorka nieuwsbrief.

Gerelateerde producten