IJslanders Begrijpen

24,95

IJslanders Begrijpen een boek over het houden van IJslandse Paarden. Leer ze begrijpen, praktische tips en veel andere handige en leerzame informatie over dit geweldige ras.

SKU: 895 Categorie:

Beschrijving

IJslanders Begrijpen

IJslanders Begrijpen waarom zou je een IJslands paard kiezen als je favoriete dier. Klein, harig, ouderwets, ja zelfs primitief.

Wel, zijn nadelen zijn ook zijn voordelen; een handig formaat, een geweldige uitstraling en een makkelijk en sterk rijpaard voor iedereen die liever buiten in de natuur avonturen beleeft. Daarom zijn deze paarden met hun robuuste en vriendelijke charmeurs zo populair aan het worden!

Om deze ruige paarden te begrijpen, nemen we in dit boek een kijkje in de (pre) historie van de paarden. Het is goed om je als paardenhouder, -handler en ruiter  op de hoogte te stellen van de speciale fysieke en psychologische eigenschappen die paarden.

Praktische aspecten

Praktische aspecten van de IJslanderhouderij komen ook in dit boek aan bod zoals huisvesting, voeding en verzorging. Natuurlijkheid is wat we moeten nastreven bij alle keuzes die we maken. Natuurlijkheid bij het inrichten van zijn leefomgeving, bij het samenstellen van zijn dieet en bij zijn verzorging. Denk hierbij maar aan de IJslandse natuur: mooi, ruig en karig en waar de paarden in
kuddes in een ideale omgeving samenleven.

Aanschaf

Voor mensen die overwegen zelf (voor het eerst) een IJslander aan te schaffen is er een hoofdstuk met ideeën en checklists. Is het houden van een eigen IJslander praktisch en financieel haalbaar? En voor mensen die nog verder willen wordt er aandacht aan de fokkerij besteed. Het behandelt in grote lijnen de formele en praktische kanten van de fokkerij met IJslandse paarden: de keuze
van ouderdieren, de gang van zaken rond de geboorte .

Dit boek

Dit boek is een kennismaking. Begrijpen, voelen en invoelen, dat is wat we mensen wil leren. Goed onderbouwd en logisch.

Ook interessant

Is de boekenset van Lex van Keulen en Vanda Oosterhuis, “Alles over IJslanders”.

Extra informatie

Fabrikant

Mediaboek