Intesivkurs Gangpferde Reiten

34,99

SKU: 290700 Categorie:

Beschrijving

Intesivkurs Gangpferde Reiten

Intesivkurs Gangpferde Reiten een nieuw boek van Walter Feldmann is op de markt verschenen. Een boek met veel afbeeldingen over hoe je gangenpaarden / IJslandse Paarden te rijden. De invloed van de zit van de ruiter wordt ook besproken, net zoals de uitrusting van je paard.

Gelezen door Hennie van Oosten

Het Duits talige boek dankt z’n naam aan de ‘intensieve’ trainingsweekenden die gegeven worden op trainingscentrum Aegidienberg van en door Walter Feldmann. Aan de hand van heel veel foto’s wordt zo’n weekend in beeld gebracht en wordt elke cursist met paard afzonderlijk besproken. Het gaat in het boek over 15 ruiter/paard combinaties.
WF vertelt bij elke combinatie tegen welk probleem de combinatie aanloopt en laat zien middels  foto’s wat het probleem veroorzaakt en hoe het opgelost kan worden. Een paar voorbeelden van problemen zijn:
• problemen met nageeflijkheid en takt,
• achterhand er beter onder krijgen waardoor de bewegingen in tölt hoger en geaccentueerde worden.
• leren telgang rijden.
• een paard dat alleen maar zo snel mogelijk wil meer onder controle krijgen.
• En vele andere voorbeelden die vooral gaan over betere tölt, typische problemen 4- of 5-gangers, houding en zitfouten.

Walter Feldmann

Walter Feldmann neemt zelf vaak plaats in het zadel van het paard van de cursist om het probleem zelf te ondervinden en te laten zien hoe het beter kan. De paarden die besproken worden zijn heel divers in hun stadium van africhting; van groen tot wedstrijdpaard en alles daar tussenin.
De oplossingen liggen vooral in houding of zit veranderen of het harnachement of de manier van trainen aanpassen. Via de foto’s zien we de beginsituatie langzaam overgaan in een verbeterde eindsituatie. In de bijbehorende tekst is veel en duidelijke uitleg over het hoe en waarom; alleen helaas wel in het Duits.

Samenvatting

Door de vele en mooie foto’s en duidelijke tekstblokken is het boek prettig te lezen of door te bladeren. Omdat er veel verschillende problemen behandeld worden zit er voor bijna iedereen wel iets bij waar je iets aan hebt. Als recreatieruiter met als doel het meedoen aan enkele lokale wedstrijden had ik verschillende keren herkenning en daardoor heb ik er zeker iets van opgestoken. Ook heb ik verschillende paarden waardoor ik meer dingen herken. Kortom: Ondanks de Duitse taal een mooi en duidelijk boek. De rijtechnische kant kan ik niet genoeg beoordelen, maar voor een ruiter zoals ik, die redelijk Duits leest en Google translate heeft, is het boek zeker leerzaam.

Hennie van Oosten

Ook interessant

De boekenset “Alles over IJslanders” in het Nederlands, van Lex van Keulen en Vanda Oosterhuis.