Paarden gymnastiseren aan de hand

27,99

Product prijs
Optie(s) totaal:
Totaal:
Paarden gymnastiseren aan de hand door Kathrin Roida. Een nieuw boek waarin Kathrin laat zien hoe zij jonge paarden, gezonde rijpaarden, correctie- en revalidatiepaarden traint. Met een stap-voor-stap uitleg weet ze zowel de afzonderlijke oefeningen als de positie van de africhter aanschouwelijk te maken.

Beschrijving

Paarden gymnastiseren aan de hand

Paarden gymnastiseren aan de hand door Kathrin Roida. Een nieuw boek waarin Kathrin laat zien hoe zij jonge paarden, gezonde rijpaarden, correctie- en revalidatiepaarden traint. Altijd afgestemd op het type en de leeftijd. Met een stap-voor-stap uitleg weet ze zowel de afzonderlijke oefeningen als de positie van de africhter aanschouwelijk te maken.

Gymnastiekoefeningen

Tijdens haar paardentrainingscarrière heeft Kathrin Roida geleidelijk een diepe waardering gekregen voor de voordelen van gymnastiek oefeningen. Vooral de oefeningen die vanaf de grond aan het paard kunnen worden geleerd.

“Deze training is lang gebruikt om het dressuurpaard te helpen ontwikkelen, zijn lichaam soepeler te maken en tegelijkertijd zijn geest klaar te maken om de bewegingen te begrijpen die uiteindelijk onder het zadel te verwachten zijn.”

Roida vertrouwt op deze technieken bij het werken met jonge paarden, die ze voorbereidt op een training onder het zadel met oefeningen die voor het eerst op de grond zijn geleerd, het evenwicht verbetert en het vertrouwen vergroot.

In-hand technieken

In Paarden gymnastiseren aan de hand maakt Roida ook gebruik van in-hand technieken om de training van het volledig geschoolde rijpaard te variëren en om problemen op te lossen die mogelijk veiliger vanuit de grond worden behandeld. In dit boek beschrijft ze haar methoden, waarbij ze de verhalen deelt van een aantal paarden van verschillende leeftijden en rassen en trainingsachtergronden.  Maar ook de stappen demonstreert om ze te onderwijzen: schouder binnenwaarts, travers, renvers, pirouettes, half-pass, piaffe, passage, galop, de Spaanse pas en nog veel meer.

Door haar zorgvuldige aandacht voor wat het beste is voor het paard, zorgt ervoor dat niet alleen de lessen resulteren in een paard dat gezond is in het lichaam, maar ook dat gezond is en gelukkig in zijn werk.

Details Paarden gymnastiseren aan de hand

Auteur: Kathrin Roida
ISBN: 9789056000264
Uitvoering: Hardcover
Jaar: 2019
Aantal pagina’s: 144
Taal: Nederlands
Kenmerken: Paarden | Dressuur | Training aan de hand
Afbeeldingen: Ja

 

Extra informatie

Taal

Nederlands

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Klantenservice

Heb je een vraag aan de Atorka Klantenservice? Op de pagina FAQ vind je antwoord op veelgestelde vragen. Staat je antwoord daar niet bij, vraag het ons gerust. Ons telefoonnummer is 0348-446168, maar een mailtje sturen kan ook. 

Je kan natuurlijk ook langskomen in onze shop in Montfoort. Wij zijn op werkdagen open van 9.00 uur tot 14.00 uur. Wil je buiten deze tijden komen? Maak dan even een afspraak, dan zorgen wij dat er iemand is om je te ontvangen.

Als jij niets wilt missen van Atorka Ruitersport, volg ons dan op Facebook of meld je aan voor de Atorka nieuwsbrief.