Prydi Switch zadel

2.800,00

Product prijs
Optie(s) totaal:
Totaal:

Vaak samen gekocht met

Catago Classic IJslander zadeldek

Dit Catago Classic IJslander zadeldek is mooi in zijn eenvoud. Een basic, katoenen, zwartkleurig dekje en het past prima onder je IJslander zadel. 100% katoen!

De Prydi Switch IJslander zadel heeft een verwisselbaar kopijzer. Dit is een uniek kopijzer want het is ergonomisch gevormd, daarnaast heeft het een goed doordachte bevestiging. Een product om trots op te zijn!

Beschrijving

Prydi Switch zadel

Prydi Switch zadel is het nieuwste model en heeft een verwisselbaar kopijzer en een diepere zit als het model Standard.

Het kopijzer is geheel nieuw ontwikkeld want het is ergonomisch gevormd, daarnaast heeft het een goed doordachte bevestiging.
Ook nieuw is dat de zadelboom van de Switch gekeurd is door de British Standard (BS) dit is een waarborg voor veiligheid en kwaliteit. Een product om trots op te zijn!

Het kopijzer is leverbaar in 5 verschillende maten. Het zadel is in 3 kleuren leverbaar, zwart, bruin en roodbruin. Het heef 1,5 inch hoge anatomische kniewrongen en een breed wervelkanaal.

Dit model is leverbaar in de zitmaten 16.5, 17, 17.5 en 18″en heeft wol gevulde kussens. Hierdoor zeer geschikt voor IJslandse paarden en andere paarden met een korte rug en weinig schoft.

Prydi

Het PRYDI zadel bestaat al weer sinds 2008. Het is ontworpen om op de rug van kleinere paarden het ruitergewicht van volwassenen goed te kunnen verdelen. Dit is mogelijk door de speciale korte kussens.

De zadels zijn in de loop der jaren geperfectioneerd, uitgebreid getest en verbeterd om tot een perfecte verbinding tussen ruiter en paard te komen. Het is daarom niet zomaar een zadel wat op de markt kwam.
Het onderscheidt zich onder andere in kwaliteit en authentiek zadelmakerswerk uit Engeland. Maar vooral door zijn goede pasvorm die jarenlang verbeterd is en de  aanpasbaarheid van de kussens.

Daarnaast zijn de singelstoten in de juiste positie geplaatst (V-girth en voorsingel) maar kunnen ook worden aangepast.
De zadelboom is speciaal voor PRYDI aangepast en in geen enkel ander zadel terug te vinden.
Deze boom garandeert voldoende vrijheid van wervelzuil en schouder door de goede pasvorm.

De hoge kwaliteit leer en de afwerking ronden het geheel af.

Passen van een zadel

Het passen van een zadel valt en staat echter ook een met de bekwaamheid van de zadelpasser. De juiste lengte en breedte, zowel de wol die goed aan de rug van het paard moet worden aangepast, bepalen of het zadel goed blijft liggen.

Een zadelmaker / passer met afgeronde MFSC opleiding en certificaat is daarom altijd aan te raden. Heeft een zadel geen verwisselbaar kopijzer, ook dan is de de maat van de zadelboom aan te passen. Dit kunnen wij ter plaatse doen, hiervoor gebruiken de Kappey Vario.

Opties

De Prydi zadels zijn leverbaar in verschillende kleuren, diverse leersoorten met daarbij passende biezen en stiksels. Dit model is leverbaar van 16 t/m 18,5 inch. Informeer hier naar bij Hans van Dijk, onze zadelpasser. Wij hebben een aantal Prydi zadels op voorraad, zodat je de diverse opties kan zien en voelen.

Alleen IJslanders?

Prydi Switch IJslander zadels zijn uiteraard geschikt voor het IJslandse paard en passen vaak ook goed op andere gangenpaarden. Maar het is onze ervaring dat deze zadels ook goed passen op bijvoorbeeld de PRE, een Lusitano en nog tal van andere rassen die een korte rug hebben.

Zadelpasconsult

Overweeg je via ons een zadel aan te schaffen, maar ben toch wel nieuwsgierig hoe Hans te werk gaat? Dit is uitgebreid beschreven op onze pagina over het zadelpasconsult. Maar je kan Hans ook altijd even bellen voor meer informatie of een afspraak, zijn nummer is +31 (0) 6 287 13 577.

Extra informatie

Merk

Prydi

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Klantenservice

Heb je een vraag aan de Atorka Klantenservice? Op de pagina FAQ vind je antwoord op veelgestelde vragen. Staat je antwoord daar niet bij, vraag het ons gerust. Ons telefoonnummer is 0348-446168, maar een mailtje sturen kan ook. 

Je kan natuurlijk ook langskomen in onze shop in Montfoort. Wij zijn op werkdagen open van 9.00 uur tot 14.00 uur. Wil je buiten deze tijden komen? Maak dan even een afspraak, dan zorgen wij dat er iemand is om je te ontvangen.

Als jij niets wilt missen van Atorka Ruitersport, volg ons dan op Facebook of meld je aan voor de Atorka nieuwsbrief.