Psyllium Husk

59,95

Beschikbaar via nabestelling

Als u dit product koopt, zult u 60 Punten verdienen!
Product prijs
Optie(s) totaal:
Totaal:
Artikelnummer: 202036 Categorieën: ,

Psyllium Husk

Psyllium Husk van Groene Os bestaat uit vezels die tot twintig maal hun eigen gewicht aan water kunnen opnemen. Hierdoor wordt de darminhoud zachter en volumineuzer en verloopt de darmpassage gemakkelijker. Psyllium Husk kan echter ook bij te dunne ontlasting worden ingezet, omdat psyllium dan helpt deze dikker te maken. Daarnaast heeft het middel een milde darmreinigende werking en bevordert het de spijsvertering. Zorg altijd voor voldoende vers drinkwater!

Paarden en pony’s: 1 maal daags 1 volle maatschep op een ruime hoeveelheid water en door het voer mengen. Het voer niet laten staan maar gelijk aanbieden, de bindende werking van Groene Os Psyllium Husk begint namelijk onmiddellijk. Bij toepassing tegen te dunne mest kan er minder water gebruikt worden. Zorg altijd voor voldoende vers drinkwater!

Hoe weet je of je paard zand in z’n darmen heeft?

Het is weer de tijd van het jaar dat paarden al enige tijd in de paddock staan. Dan kan het altijd gebeuren dat er zand in de darmen komt en kan te veel zand zorgen voor zandkoliek en dat kan uiteindelijk levensbedreigend zijn. We willen dit als paardeneigenaar natuurlijk voorkomen! Dit doe ik door regelmatig even een mestonderzoekje te doen.

Dit doe je als volgt:

– met een latex handschoen pak je een drol van je paard , het liefst 1 die bovenop ligt zodat er geen vuil aan zit.
– je doet de handschoen met drol binnenste buiten en daar doe je water bij
– knoopje erin en laten hangen voor 1 nacht
– de volgende dag zal eventueel zand naar de vingertoppen zijn gezonken en kun je dus zien of er zand in de darmen zit en hoeveel.

Op de foto een voorbeeld van een paard met zand in de darmen, je ziet dat de vingertoppen vol zitten met zand. Belangrijk is om dit paard dan ook een zandkuur te geven (psyllium of gekookte lijnzaad). Succes allemaal met dit ‘doe het zelf’ experimentje ?

Test zand in darmen van je paard

Fabrikant

Groene Os

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Translate »
Scroll naar top