PUUR Magnesium

34,95

Product prijs
Optie(s) totaal:
Totaal:
PUUR Magnesium werkt ontspannend voor lichaam en geest. Magnesium is belangrijk voor een goede botkwaliteit en werkt bovendien (spier)ontspannend. Dit product (poedervorm) zit in een pot van 500 gram.
SKU PNMAG12015 Categorieën: , , Tags: ,

Beschrijving

PUUR Magnesium

PUUR Magnesium werkt ontspannend voor lichaam en geest. Magnesium is belangrijk voor een goede botkwaliteit en werkt bovendien (spier)ontspannend. Magnesium is een activator in meer dan 300 metabolische reacties. Bijvoorbeeld de energieproductie, synthese van eiwit en nucleïnezuur. Maar ook de celgroei en -deling en bescherming van celmembranen.

Als calciumantagonist reguleert het de neurotransmitters, spiercontractie en –ontspanning. Het heeft zo invloed op onder meer mentale functies en de (hart)spierfunctie. Maar ook op neuromusculaire aansturing, spiertonus en bloeddruk. Het is dus vanzelfsprekend dat een tekort tot gevolg heeft dat het lichaam gaat disfunctioneren. Dit product zit in een pot van 500 gram.

Dosering

Houd je aan de onderstaande dosering, tenzij de arts/therapeut anders voorschrijft.

  • Paard 1 maatschep
  • Pony 2/3 maatschep

De bijgeleverde maatschep bevat ongeveer 5 gram.

Het kan in de praktijk lastig zijn om dit product meerdere malen per dag toe te dienen. In dat geval volstaat 1 keer per dag, of 1 keer per 2 dagen. Geef dan de maximale dosering van één dag. Ook dan is dit product effectief inzetbaar. De reactie kan wel iets langer uitblijven.

Onderhoudsdosering

Bij verbetering kan overgaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product vooral goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering bij verbetering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering.

Toediening en duur behandeling

PUUR Magnesium kan door het voer gegeven worden. Je kunt het poeder bevochtigen met wat water of olie, zodat het niet uit de voerbak geblazen wordt. Zorg altijd voor voeding van een goede kwaliteit. Pas de omstandigheden aan de behoefte van uw dier aan.

In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product.

Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken.

Dit product kun je blijvend geven. Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de ‘prikkel’ opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct indien daartoe aanleiding is.

Interactie en contra-indicatie

Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen. Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld.

Bewaren

Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20 °C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket en het doosje.

PUUR voor paarden

PUUR biedt je de mogelijkheid om de gezondheid van je paard of pony natuurlijk te ondersteunen. Bij ongemakken kunnen de producten helpen om de basis aan te pakken. Let wel, de indicaties vervangen niet het advies van een dierenarts.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Klantenservice

Heb je een vraag aan de Atorka Klantenservice? Op de pagina FAQ vind je antwoord op veelgestelde vragen. Staat je antwoord daar niet bij, vraag het ons gerust. Ons telefoonnummer is 0348-446168, maar een mailtje sturen kan ook. 

Je kan natuurlijk ook langskomen in onze shop in Montfoort. Wij zijn op werkdagen open van 9.00 uur tot 14.00 uur. Wil je buiten deze tijden komen? Maak dan even een afspraak, dan zorgen wij dat er iemand is om je te ontvangen.

Als jij niets wilt missen van Atorka Ruitersport, volg ons dan op Facebook of meld je aan voor de Atorka nieuwsbrief.

Gerelateerde producten