Sabina titanium IJslands bit enkel gebroken

189,00

Het Sabina titanium IJslands bit enkel gebroken met korte scharen. Het bit wordt aanbevolen voor een paard dat minder tongdruk verkiest en een enkelvoudige trens gebruikt bij de dagelijkse training.

Als u dit product koopt, zult u 189 Punten verdienen!
Als u dit product koopt, zult u 189 Punten verdienen!
Wissen
Product prijs
Optie(s) totaal:
Totaal:
Artikelnummer: SabinaSJ Categorieën: , , Tag:

Sabina titanium IJslands bit enkel gebroken

Het Sabina titanium IJslands bit enkel gebroken met korte scharen. Het bit wordt aanbevolen voor een paard dat minder tongdruk verkiest en een enkelvoudige trens gebruikt bij de dagelijkse training. De Sabina doet denken aan een Baby Pelham, maar geeft een flexibeler gevoel.

Sabina Swärd en Fager bitten

Het nieuwste IJslandse bit van Fager is ontworpen in samenwerking met Sabina Swärd.

“Ik zocht een wedstrijdbit voor mij en mijn leerlingen dat voor een goede verbinding tussen ruiter en paard zorgt. Het bit moet zacht in de mond liggen en comfortabel zijn in het gebruik. Eerst reed ik wedstrijden met een baby pelham, maar volgens veel van mijn leerlingen kan het rijden met dubbele teugel lastig zijn.

Samen met Fager hebben we een bit ontworpen met heel korte scharen dat gebruikt kan worden met enkele teugels. Ook hebben we gekozen voor een mondstuk van titanium, wat mijn paarden erg prettig vinden. Omdat titanium zo licht is, voelen ze nu minder zwaar in de hand. Ik hoop dat dit bit mensen helpt comfortabeler te rijden.” Sabina Swärd

Titanium IJslands bit

Dit lichte IJslandse enkel gebroken bit is ergonomisch en comfortabel.

De zijringen zijn speciaal gevormd, zodat ze niet in de mond knijpen en de signalen van de ruiter beter worden doorgeven. De ketting kan aan beide kanten losgemaakt worden en verdeelt de druk over de nek, kaak en mond. Titanium is zeer licht en heeft een lagere warmtecapaciteit, wat vooral met koud weer prettiger is voor het paard. Dankzij het lagere gewicht kan het paard zich concentreren op de hulpen van de ruiter in plaats van op het bit.

Korste scharen IJslandse kandarre

Sabina heeft de kortste scharen van alle IJslandse bitten op de markt. Dit bit lijkt op een baby pelham, maar hiermee mag je wedstrijden rijden met enkele teugel. Uitstekend voor ruiters die op zoek zijn naar een bit dat signalen duidelijker doorgeeft dan een watertrens, maar minder sterk inwerkt dan lange scharen.
Titanium heeft verschillende voordelen:
-Antibacterieel en biocompatibel materiaal
-Superieure kracht en zeer licht in de mond
-Vergroot de speekselproductie, voelt warm aan en zorgt voor een betere acceptatie van het bit
-Niet-giftig en hypoallergeen
-Weinig onderhoud, gemakkelijk schoon te houden

Maten: lengte en dikte

  •   95MM / 3¾” – 10MM
  • 105MM / 4¼” – 10MM
  • 115MM / 4½” – 12MM
  • 125MM / 5″    – 12MM

Bitringen en Kinketting bescherming

Vaak krijgen wij de vraag of wij ook kleine bitringen verkopen? Ja die hebben wij ook, en binnenkort vind je op de site ook een neopreen kinketting beschermer.

Is dit bit geschikt voor ieder paard?

Die vraag krijgen wij regelmatig.  Doe eerst de Bit-Quiz van Fager om te zien welk bit voor je paard met meest geschikt is.

PS. Het logo van Fager met paard moet zich altijd aan de rechterkant van het paard bevinden en naar boven wijzen!

Klantenservice

Heb je een vraag aan de Atorka Klantenservice? Of wil je bij ons langskomen in onze showroom? Dat kan, maar maak dan wel even een afspraak. De showroom is geopend van maandag tot vrijdag van 09:00 – 13:00. Ons telefoonnummer is 0348-446168 maar een mailtje sturen kan ook.
Wil jij niets missen van Atorka Ruitersport? Volg ons dan op Facebook of meld je aan voor de Atorka nieuwsbrief.

Bit maat

, , ,

Merk

Fager

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Andere suggesties…

Scroll naar top