Skincalmin Anti Itch Lotion

16,95

nu met Vitalbix Treats

SKU: 76928 Categorieën: , ,

Beschrijving

Skincalmin Anti Itch Lotion

Skincalmin Anti Itch Lotion heeft een kalmerende werking en vermindert de jeuk. Daarbij werkt de lotion ontstekingsremmend en zal de huid sneller herstellen. Onze klanten zijn zeer tevreden over dit product.

Ingrediënten:

Aqua (water), aloe barbadensis leaf juice (aloe vera), glycine soja (soja oil), ethylhexyl stearate, glycerin, cetearyl alcohol, steareth-21, steareth-2, aveno-27, helianthus annuus seed oil (sunflower oil), juniperus oxycedrus wood tar (cade oil), melaleuca alternifolia leaf oil (tea trea), hydroxyethyl acrylate/sodiumacryloyldimethyl taurate copolymer, tocopherol, polyisobutene, peg-7 trimethylolpropane coconut ether, phenoxyethanol, ethylhexylglycerin (natural preservative)

Review

Annet: “wat een fijn product, geeft echt verlichting en stinkt niet, mijn paard is er blij mee”

Gebruiksadvies bij zomereczeem

Breng de lotion royaal aan op de probleemzones. Met behulp van de tuitdop breng je de lotion gemakkelijk aan tussen de haren van staart en manen. Gebruik de lotion in het begin van het seizoen, wanneer je weet waar je paard normaal gesproken jeuk heeft, preventief ter voorkoming van jeuk en om schuren te voorkomen. Meestal is 2-4 keer per week voldoende. Begin bij de eerste symptomen van jeuk direct met smeren. Later beginnen dan is dat ook geen probleem. Breng de lotion op de door schuren reeds geïrriteerde huid aan voor een direct kalmerend effect en om het herstel van de huid te bevorderen. Je voorkomt hiermee dat je paard verder gaat schuren. Breng de lotion de eerste 14 dagen minimaal 1 maal daags aan op de probleemzones. Indien nodig 2 maal daags. Bij voorkeur voordat het paard naar buiten gaat en weer op stal gaat. Zodra de jeuk afneemt of verdwijnt en de huid is hersteld kun je het gebruik afbouwen naar 3-4 keer per week en later mogelijk naar 1-2 keer per week. Wanneer de jeuk weer toeneemt, bijvoorbeeld tijdens periodes wanneer er veel mugjes actief zijn zoals warme windstille dagen, de frequentie tijdelijk weer verhogen. De lotion is zeer mild en kan op de meest gevoelige delen van de huid gebruikt worden. Test de lotion voor de zekerheid altijd eerst op één plek voordat je alle probleemzones insmeert. Vermijd contact met slijmvliezen en ogen.
De lotion is makkelijk in gebruik, zeer mild, dermatologisch getest en veilig in gebruik. Het dragen van handschoenen is bij het aanbrengen van de lotion niet nodig.

Combinatie met eczeemdeken en Skincalmin Neutralizing spray

Wanneer je paard normaal gesproken een eczeemdeken op heeft, dan kun je de lotion proberen in combinatie met de deken. In het voorjaar is het aan te bevelen de deken op te laten, jong gras voorzien van veel suikers geeft vaak extra jeuk. Later in het seizoen kun je proberen de deken eens een dag af te laten. Als dat goed gaat een aantal dagen, etc. Je dient dit zelf te beoordelen. Alternatief is je paard in te sprayen met Skincalmin Neutralizing spray om de lichaamsgeur te neutraliseren en de insecten op afstand te houden.

Gebruiksadvies bij rasp

1. Jeuk en korstjes op de onderbenen kunnen worden veroorzaakt door een mijtinfectie. Raadpleeg daarom altijd eerst een dierenarts om dit uit te sluiten. Wordt er mijt geconstateerd dan zal de DA je adviseren om de benen te wassen met een speciale anti-mijt shampoo. Zodra mijt is uitgesloten / gedood kun je beginnen met de behandeling met de Skincalmin Anti-Itch Lotion.
2. Knip of scheer indien nodig wat haar weg en breng de Lotion dagelijks ruim aan op de huid. Masseer goed in.
3. Zodra de korstjes loslaten kun je deze voorzichtig verwijderen. Haal geen korstjes los die niet vanzelf loslaten. Zorg ervoor dat je geen nieuwe open wondjes veroorzaakt!
4. Blijf de behandeling met de Lotion dagelijks herhalen totdat alle korstjes zijn verdwenen.
5. Voorkom nieuwe vorming van wondjes door de huid 1x per 3-14 dagen te blijven behandelen met de Lotion.
Het ontstaan van rasp kan o.a. te maken hebben met een verminderde weerstand, tekorten aan bepaalde vitaminen& mineralen of een teveel aan afvalstoffen in het lichaam. Bij sobere rassen kan een teveel aan zetmeel en suikers de rasp verergeren. Behandel de rasp daarom niet enkel uitwendig maar neem ook het rantsoen van je paard eens kritisch onder de loep. 6. Vitalbix Daily Complete of Metazoa SuperFit Broxxx is voor deze paarden een verantwoorde keuze qua aanvulling op het ruwvoer (laag in zetmeel & suikers, uitgebalanceerd gehalte vitaminen & mineralen). Op de paardenvoer pagina van deze site vind je meer informatie.
7. Omega-3 vetzuren uit lijnzaad hebben een ontstekingsremmende werking. Vitalbix Linseed Oil + Vitamin E kan ondersteunend werken bij de behandeling van rasp.

Raadpleeg bij twijfel of wanneer de symptomen erger worden altijd een dierenarts.

Extra informatie

Inhoud

Fabrikant

SkinCalmin