Workshop past mijn zadel nog wel

25,00

Product prijs
Optie(s) totaal:
Totaal:
Zaterdag 18 maart, workshop over de ligging van je zadel. In Montfoort van 09:30 – 13:00 uur. De workshop is voor iedereen die graag zelf wilt kunnen beoordelen of het zadel nog goed op zijn paard past. Maar ook als je een gebruikt zadel wilt kopen of verkopen. Waar let dan je op?

Beschrijving

Workshop past mijn zadel nog wel

Workshop past mijn zadel nog wel, wordt gegeven door Hans van Dijk. Hans is een gediplomeerde zadelpasser met oog voor details. Past een zadel echt wel goed, zijn de kussens recht en gelijk gevuld. Is het zadel wel recht, zijn de singelstoten nog veilig, is de zadelboom niet getordeerd? Een fijn zadel is immers belangrijk voor de ruiter, maar vooral voor het welzijn van het paard.

Ligt mijn zadel nog wel goed

Vraag jij je ook wel eens af of je zadel echt goed ligt? Weet je waar je op moet letten? En wanneer moet je een zadelmaker inschakelen? Hans geeft tijdens de zadelworkshop antwoord op al jouw vragen.

Controle zadel

En ben je van plan een gebruikt zadel te gaan verkopen of kan er een overnemen? Na deze workshop kan je beoordelen of het zadel goed is. Of het past op je paard dat is een andere workshop. Om dat te laten zien hebben we ook paarden nodig. Die zijn er niet tijdens deze workshop, al krijg je wel tal van tips mee om dit ook al enigszins te kunnen beoordelen.

Blog van BIT

Grappig dat juist we nu met deze workshop bezig zijn BIT er een blog over plaatst. Een collega zadelpasser gaat in op het probleem “scheve zadels”. Tja die komen wij ook wel tegen, juist daarom is het handig als je zelf kan beoordelen of de kussens nog gelijk zijn qua vulling bijvoorbeeld.

Wie is Hans van Dijk

Hans van Dijk is MFSC gediplomeerd zadelpasser en zadelmaker. De MSFC opleiding voldoet aan de kwaliteitscode voor beroepsonderwijs door de overheid opgesteld (geauditeerd en goedgekeurd door het CPION, het orgaan dat deze controles uitvoert) en is derhalve geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Hij heeft een ruime ervaring met allerlei paarden rassen. Echter paarden met weinig schoft en een korte rug,  dat is zijn specialisatie. Onlangs was Hans nog bij een jonge Fjord, korte rug maar wel een volwassen ruiter die er op ging rijden. Ook daarvoor vond hij het juiste zadel, met een verwisselbaar kopijzer. Juist omdat het paard zo jong was en nog veel zal gaan veranderen.

Zadel met verwisselbaar kopijzer

We horen vaak, doe maar een voordelig gebruikt zadel. Mijn paard is nog jong en gaat veranderen. Dat kan, als we die hebben is dit zeker een optie. Maar ken je de betaalbare Tekna zadels al? Prijs ligt rond de € 1.000,– maar dan heb je een nieuw zadel, relatief kort in de kussens, met verwisselbaar kopijzer en garantie.

Workshop details

Datum: zaterdag 18 maart

Waar: Atorka Ruitersport | Waardsedijk Oost 10-1 | Montfoort

Tijd: 09:30 – 13:00 uur

Bij minimaal 10 deelnemers gaat de workshop door. Ben je benieuwd naar Hans zijn manier van werken? Download dan zijn gratis E-book

 

Klantenservice

Heb je een vraag aan de Atorka Klantenservice? Op de pagina FAQ vind je antwoord op veelgestelde vragen. Staat je antwoord daar niet bij, vraag het ons gerust. Ons telefoonnummer is 0348-446168, maar een mailtje sturen kan ook. 

Je kan natuurlijk ook langskomen in onze shop in Montfoort. Wij zijn op werkdagen open van 9.00 uur tot 14.00 uur. Wil je buiten deze tijden komen? Maak dan even een afspraak, dan zorgen wij dat er iemand is om je te ontvangen.

Als jij niets wilt missen van Atorka Ruitersport, volg ons dan op Facebook of meld je aan voor de Atorka nieuwsbrief.