Workshop Bitten en hoofdstellen

Workshop Bitten & Hoofdstellen

BITFIT-DAG Locatie Montfoort. 
Wegens onvoldoende belangstelling hebben we het huidige programma voor deze dag aangepast. Wij willen graag kennis overdragen, hierdoor besloten om de dag ook bij een kleinere groep te laten doorgaan. Hierdoor heeft er een programmawijziging en een aanpassing in de kosten plaatsgevonden.

Géraldine Vandevenne is Bitfitter bij Equibitfit en zal eerst een lezing verzorgen. De dag is toegankelijk voor ruiters van alle soorten paarden en voor ieder niveau. Een unieke kans!
Tijdens de lezing in de ochtend wordt de anatomie van het paard besproken. Ook worden veelvoorkomende vragen behandeld. Waar moet je op letten? Wat zijn de gevolgen van een slecht passend bit? Welke rol speelt het hoofdstel hierbij?

Vervolgens zijn er ‘s middags 2 rondes consulten. Iedere ronde duurt ca. 2 uur en we maken groepen van 3-4 ruiters. Ieder paard wordt kort onderzocht. Alles wordt genoteerd, en jouw eigen bit(ten) wordt bekeken. Daarna ga je op advies van Géraldine nieuwe bitjes en/of hoofdstellen proberen. Zij neemt diverse bitten mee van bijvoorbeeld Neue Schule, Myler, Fager en Trust. Ook heeft zij diverse anatomische hoofdstellen bij zich. Atorka Ruitersport brengt ook bitten Fager mee.

Vervolgens ga je met hetgeen Géraldine adviseert rijden. Niet met 1 bit, maar soms wel 3/4 verschillende bitten/hoofdstellen per combinatie. Na het testrijden ontvang je van Géraldine op papier hetgeen ze adviseert voor je paard.

Praktische informatie
-Deze theorie & praktijkdag is beschikbaar voor alle soorten ruiters en paarden, van ieder niveau.
-Datum: zaterdag 15 juni 2019
-Theorie van 11:00 tot 12:30 uur. 
-Consulten van 13:00 tot 15:00 en van 15:00 tot 17:00 uur. De consulten vinden plaats in de buitenbak.
-Het aantal deelnemers per ronde is maximaal 4 paarden. Er zijn 3 stallen beschikbaar en een stuk weide (zelf schrikdraad+paaltjes meenemen). 
-Kosten theorie €20,- en consulten €65,-. Deelnemers aan de consulten mogen indien gewenst kosteloos de theorieochtend bijwonen. Maar ook de deelnemers van de theorie zijn welkom bij de consulten. 
-Locatie: Ramona Schalkwijk-Snel Praktijk voor Dierfysiotherapie, Blokland 7, 3417MN Montfoort (Utr.)

Aanmelden 
Aanmelden via workshop@atorka.nl 
Graag doorgeven:
-Theorie en/of consult
-paard: stal of weide

Vergeet niet je eigen bit(ten) en hoofdstel(len) mee te nemen!

Informatie over Géraldine: www.equibitfit.com
www.atorka.nl

 
Call Now Button
Translate »
Scroll naar top