Workshop Bitten en hoofdstellen

Workshop Bitten & Hoofdstellen

Bitten & anatomische hoofdstellen: theorie & praktijk
Zaterdag 15 juni 2019 organiseert Atorka Ruitersport een theorie & praktijkdag in Montfoort. Het onderwerp is deze keer ‘Bitten & anatomische hoofdstellen’. Géraldine Vandevenne is Bitfitter bij Equibitfit en zal deze dag verzorgen. Je kunt met of zonder je paard meedoen. Een unieke kans!

Programma
Het programma begint met een uur theorie. Hierin wordt de anatomie van het paard besproken. Ook worden veelvoorkomende vragen behandeld. Waar moet je op letten? Wat zijn de gevolgen van een slecht passend bit? Welke rol speelt het hoofdstel hierbij?

Na de theorie gaan we aan de slag met de paarden. Ieder paard wordt kort onderzocht. Alles wordt genoteerd, en jouw eigen bit(ten) wordt bekeken. Daarna ga je op advies van Géraldine nieuwe bitjes en/of hoofdstellen proberen. Zij neemt diverse bitten mee van bijvoorbeeld Neue Schule, Myler en Trust. Ook heeft zij diverse anatomische hoofdstellen bij zich. Atorka brengt een deel van de collectie Fager bitten mee.

Vervolgens ga je met hetgeen Géraldine adviseert rijden. Niet met 1 bit, maar soms wel 3/4 verschillende bitten/hoofdstellen per combinatie. Na het testrijden ontvang je van Géraldine op papier hetgeen ze adviseert voor je paard.

Praktische informatie
-Deze theorie & praktijkdag is beschikbaar voor alle soorten ruiters en paarden, van ieder niveau.
-Datum: zaterdag 15 juni 2019
-Er zijn twee rondes, van 09:00 tot +/- 12:30 uur en van 13:30 tot +/- 17:00 uur.
-Het aantal deelnemers per ronde is 10 personen en 5 paarden. Er zijn 3 stallen beschikbaar en een stuk weide (zelf schrikdraad+paaltjes meenemen).
-In de ochtend is het mogelijk om te rijden in de longeercirkel, de weide of op de doodlopende weg. Voor de middagronde is de buitenbak beschikbaar.
-Kosten deelnemer met paard € 50,00 en zonder paard € 20,00.
-Locatie: Praktijk voor Dierfysiotherapie, Blokland 7, 3417MN Montfoort (Utr.)

Aanmelden
Aanmelden vóór 1 juni via workshop@atorka.nl
Na ontvangst van de betaling en bevestiging is je plek gereserveerd.
Graag doorgeven:
-Ochtend- of middagronde
-Paard ja of nee
-Zo ja: stal of weide

Vergeet niet je eigen bit(ten) en hoofdstel(len) mee te nemen!

Informatie over Géraldine: www.equibitfit.com
www.atorka.nl