Wormen bij paarden

Wormen bij paarden

Ontwormen van je paard, hoe doe jij dat?

Wij laten de mest van onze paarden onderzoeken. Gelukkig is er meestal geen reden tot het geven van een wormenkuur. Onze paarden staan niet in een wisselende groep, maar er is altijd kans op een wormbesmetting. Zo ontdekte ik Verm-X, een natuurlijk kruidensupplement om je paard te helpen een gezonde weerstand tegen worminfecties op te bouwen. 

Ieder paard draagt wormen bij zich, dit hoeft zeker niet altijd tot gezondheidsproblemen te leiden. Bekende tekenen van een worminfectie zijn een slechte vacht, gewichtsverlies en een opgezette buik. Maar er veel meer symptomen, al dan niet zichtbaar afhankelijk van de ernst van de wormbesmetting. Tips om de infectie druk te verminderen zijn bijvoorbeeld:

  • Geef je weiland af en toe een week of 8 rust. Wormeitjes en larven kunnen niet zo lang wachten op een ‘gastheer’ en zullen sterven.
  • Mest regelmatig je weide, paddocks en stal.
  • Voer je hooi liever niet vanaf de grond, stop het in een bak of in een slowfeeder of hooinet
  • Houd scharrelkippen op hetzelfde land als je paarden, zij helpen met het opruimen van wormen, larven en wormeitjes.
  • Verwijder horzellarven van de benen van je paard.
Voorkom wormbesmetting

Wormeitelling

Wij laten regelmatig de mest van onze paarden onderzoeken. Het aantal eitjes van de verschillende soorten wormen wordt dan geteld in het laboratorium. Wisselende seizoenen is van invloed op de parasieten. In de winter zijn ze minder actief dan in de zomer. Het is verstandig om bij elk nieuw jaargetijde een wormeitelling te (laten) uitvoeren.  

Verm-X is een speciaal ontwikkeld wormkruidensupplement voor paarden en andere dieren. Verm-X zorgt er voor dat de conditie van de darmen optimaal blijft. Hierdoor heb je minder kans op een wormbesmetting. Alle producten van Verm-X zijn 100% natuurlijk en bevatten geen chemische toevoegingen.

Bij Verm-X vinden ze het belangrijk dieren gezond te houden en alleen medicijnen te gebruiken als het nodig is. De kruidensupplementen ondersteunen de weerstand van je (huis)dier door op een natuurlijke wijze bij te dragen aan een goede darmhygiëne. Een gezond dier is aanzienlijk minder aantrekkelijk voor parasieten.

Wil je meer lezen over wormen lees dan de blog van Marianne Gloudemans eens. 

Vragen over onze producten

Heb je vragen over onze producten? Bel dan nummer 0348-446168 of email klantenservice@atorka.nl.

 

 

Verm-X natuurlijke wormkruiden
Call Now Button
Translate »
Scroll naar top