Zadelpasser Hans van Dijk

Een zadelpasser, een zadelmaker, een zadelverkoper… allemaal mensen met verstand van zadels. Dat is in elk geval wel de bedoeling! Maar wanneer bel je nu wie? En hoe gaat het een en ander in zijn werk? 

Bij Atorka Ruitersport vind je alles voor je paard én de ruiter. Paardenwelzijn staat bij ons hoog in het vaandel. Denk hierbij aan zadels voor alle paarden met een korte rug en weinig schoft. Zoals de IJslandse paarden, Spaanse rijpaarden, Fjorden, Arabieren, Tinker en zo zijn er nog tal van paardenrassen. 

Vakman

Iedere vakman heeft zijn eigen werkwijze én specialiteit. Hans van Dijk  is bij Atorka Ruitersport ‘de man van de zadels’. Hij rijdt het hele land door  om eigenaren én paarden te helpen. Een fijn zadel is immers belangrijk voor de ruiter, maar vooral voor het welzijn van het paard. De passie van Hans ligt bij het IJslandse paard, maar inmiddels is hij ook bij tal van andere paardenrassen geweest. Om zijn passie op het gebied van zadels professioneel te kunnen uitvoeren, heeft hij in 2010 de opleiding Master Saddle Fitting Consultant (MSFC) met succes gevolgd. 

MSFC opleiding

De MSFC opleiding voldoet aan de kwaliteitscode voor beroepsonderwijs door de overheid opgesteld (geauditeerd en goedgekeurd door het CPION, het orgaan dat deze controles uitvoert) en zijn derhalve geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). 

Sinds 2022 heeft de opleiding in Engeland de naam gewijzigd in PSFA. Daarnaast is Atorka Ruitersport aangesloten bij de beroepsvereniging van het VZTD.

Zadelcontrole

Is er een probleem met je huidige zadel? Wil je het graag laten (preventief) controleren? Dat kan! Maak een afspraak voor een zadelcontrole. Indien nodig kunnen er meteen reparaties of aanpassingen worden gedaan. Dit kan in principe voor alle soorten zadels en alle paardenrassen.

Ander zadel

Ben je opzoek naar een ander zadel? Maak dan een afspraak voor een zadelpasconsult. Dit houdt in: een anamnese en controle van het paard, het maken van een templates en uiteraard het passen én rijden van diverse zadels. Gemiddelde tijdsduur is ca. 2 tot 2,5 uur.

Onze collectie zadels bestaat hoofdzakelijk uit zadels voor het IJslands paard, echter deze zadels zijn ook geschikt voor andere rassen. Denk hierbij aan rassen als PRE, Fjord, Haflinger en de Tinker en ook bij paarden met een ‘lastige rug’ helpt Hans graag mee bij het zoeken naar een oplossing. En inmiddels is ook de eerste springpony met een erg korte rug voorzien van een goed passend veelzijdigheidszadel.

Wil je een afspraak maken voor een controle of ander zadel, vul dan het afspraakformulier in en Hans neemt contact met je op. 

Zadelreparatie

Daarnaast kun je bij ons ook terecht voor de zadel reparaties en aanpassingen aan je zadel. Denk hierbij aan het (opnieuw) vullen van de kussen, vervangen van singelstoten.

Het werkgebied

Het werkgebied van zadelpasser Hans van Dijk begint bij de de Waddeneilanden in Nederland t/m de Nederlandse grenzen. Daarnaast is hij ook regelmatig in Duitsland en België te vinden.

E-Book

Ben jij de ruiter die het beste voor heeft met zijn/haar paard? Maar twijfel je of je zelf thuis kan controleren of je zadel goed ligt? Download dan eens mijn E-book, hierin vind je 3 simpele tips. Kom je er niet uit, dan toch even contact met mij opnemen. 

Hans van Dijk

Zadelpas afspraak
Zadelpas consult afspreken?
Hans van Dijk zadelpasser
Hans van Dijk zadelpasser
Zadels voor gangenpaarden
Diverse merken zadels