Zadelpasser

Een zadelpasser, een zadelmaker, een zadelverkoper… allemaal mensen met verstand van zadels. Dat is in elk geval wel de bedoeling! Maar wanneer bel je nu wie? En hoe gaat het een en ander in zijn werk?

Hans van Dijk zadelpasserVakman

Iedere vakman heeft zijn eigen werkwijze én specialiteit. Hans van Dijk is bij Atorka Ruitersport ‘de man van de zadels’. Hij rijdt het hele land door om eigenaren én paarden te helpen. Een fijn zadel is immers belangrijk voor de ruiter, maar vooral voor het welzijn van het paard. De passie van Hans ligt bij het IJslandse paard. Hiermee heeft hij ruim 20 jaar ervaring. Om zijn passie op het gebied van zadels professioneel te kunnen uitvoeren, heeft hij zo’n 7 jaar geleden de opleiding Master Saddle Fitting Consultant (MSFC) gevolgd.

MSFC opleiding

De MSFC opleiding voldoet aan de kwaliteitscode voor beroepsonderwijs door de overheid opgesteld (geauditeerd en goedgekeurd door het CPION, het orgaan dat deze controles uitvoert) en zijn derhalve geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).

Zadelcontrole

Is er een probleem met je huidige zadel? Wil je het graag laten (preventief) controleren? Dat kan! Maak een afspraak voor een zadelcontrole. Indien nodig kunnen er meteen reparaties of aanpassingen worden gedaan. Dit kan in principe voor alle soorten paarden en zadels.

Nieuw zadel

Ben je opzoek naar een nieuw zadel? Maak dan een afspraak voor een zadelpasconsult. Dit houdt in: een anamnese en controle van het paard, het maken van een templates en uiteraard het passen van diverse zadels. Gemiddelde tijdsduur is ca. 2 tot 2,5 uur. Onze collectie zadels bestaat hoofdzakelijk uit zadels voor het IJslands paard, echter deze zadels zijn ook geschikt voor andere rassen. Denk hierbij aan rassen als PRE, Fjord, Haflinger en de Tinker en ook bij paarden met een ‘lastige rug’ helpt Hans graag mee bij het zoeken naar een oplossing.

Dressuur- of springzadel

Ben je specifiek opzoek naar een bepaald soort dressuur- of springzadel, dan verwijzen wij je graag door naar een van onze collega’s.

Zadelreparatie

Daarnaast kun je bij ons ook terecht voor de zadel reparaties en aanpassingen aan je zadel. Denk hierbij aan het (opnieuw) vullen van de kussen, vervangen van singelstoten.

Ons werkgebied

Wij passen zadels vanaf de eilanden in Nederland t/m de Nederlandse grenzen. Maar wij zijn ook regelmatig in Duitsland en België te vinden. In België bijvoorbeeld in Bornem bij de Schelderuiters. 

E-Book

Ben jij de ruiter die het beste voor heeft met zijn/haar paard? Maar twijfel je of je zelf thuis kan controleren of je zadel goed ligt? 

Download dan eens mijn E-book, hierin vind je 3 simpele tips. Kom je er niet uit, dan toch even contact met mij opnemen. Mijn nummer is + 31 (6) 287 13 577.

Hans van Dijk

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag? Stuur dan een mailtje.
Translate »
0
Scroll naar top