Zomereczeem Service Bericht

Zomereczeem Service Bericht

De zomer is allang voorbij maar toch krijgen wij nog regelmatig vragen over jeuk bij paarden. Is dit zomereczeem vragen wij ons af? Of reageren deze paarden misschien wel allergisch op hun rantsoen? 

Oorzaak van zomereczeem?

Wij kregen heel veel vragen gedurende het seizoen. Het viel vooral op dat de relatie tussen voer en jeuk nog niet overal bekend is. Het voer kan namelijk een (mede)veroorzaker zijn van de jeuk. Welk voer krijgt het paard? Is dit handig voor een paard met jeuk? Wij schrijven hier heel bewust ‘jeuk’ en geen ‘zomereczeem’. Niet alle paarden met jeuk hebben zomereczeem, al is de jeuk bij ieder paard even lastig en erg te noemen. Wil jij meer weten over wat voeding kan doen voor je paard? Ga dan bijvoorbeeld naar de themadag Natuurlijke Voeding voor Paarden van Natascha Bos.

Bye, Bye, Itch

voedingsupplementen

Naast goed voer (zonder suikers, zetmeel, soja en granen)  kan een voedingssupplement gegeven worden. Bye, Bye Itch van Hilton Herbs is steeds populairder geworden. Wij zien veel oude klanten opnieuw dit supplement bestellen, maar ook veel nieuwkomers starten met Bye, Bye Itch.

Dit supplement is zeer uitvoerig getest in het Verenigd Koninkrijk waar 93% van de deelnemers aangegeven heeft dat dit product significant geholpen heeft bij het paard of de pony. Ingrediënten: Lijnzaad, Brouwersgist, actieve kool, ijzerhard, brandnetels, diatomeenaarde.

Voor lastige eters?

Dat is vaak één van de eerste vragen die wij krijgen, is Bye, Bye Itch ook geschikt voor lastige eters? Nu heb ik zelf een kieskeurige IJslander staan, maar met veel smaak en gemak gaat de Bye, Bye, Itch naar binnen hoor. Soms door Nutri Mash van het merk Vitalbix, maar ook gewoon over de Vitalbix Daily Complete. Vitalbix levert diverse soorten paardenvoer met een zeer laag suiker en zetmeel gehalte heel geschikt voor paarden met jeuk / zomereczeem.

Service bericht

Dit was ons eerste Zomereczeem Service Bericht. Wij hopen dat je het interessant vond. Wil je regelmatig ons Zomereczeem Service Bericht ontvangen? Meld je dan aan via deze link. Onderwerpen die aanbod gaan komen zijn bijvoorbeeld: verzorgende producten, eczeemdekens, de invloed van gras op zomereczeem, MLD in combinatie met zomereczeem, enzovoorts. Zo zijn er tal van onderwerpen die wij de komende maanden gaan behandelen. 

Vragen?

En heb je vragen naar aanleiding van dit bericht over zomereczeem? Neem dan gerust contact met ons op. Dit kan via de mail: info@atorka.nl of per telefoon 0348 446168. Mijn naam is Yvonne van Dijk, eigenaar van Atorka Ruitersport. Ik ben geen dierenarts of therapeut, maar heb inmiddels zo’n 25 jaar ervaring met zomereczeem / jeuk bij paarden. Mijn eerste merrie Braella had enorm last van eczeem. Door haar is mijn zoektocht naar kennis / oplossingen en informatie over deze aandoening gestart.

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Lees meer

Meer blogs

bitten blog

Bitten blog

Door Nike Ruhulessin Bitten blog, zie jij ook door de bitten het bos niet meer? Vandaag de dag zijn er zoveel bitten op de markt, dat ik me serieus afvraag: waarom?  De diverse instructeurs waar ik in mijn leven les van heb gehad, waren het eigenlijk allemaal unaniem met elkaar eens: leer nou maar eerst

Lees verder »
Paard het land op

Paarden op het land

Paarden op het land De kans is groot dat de paarden binnenkort weer op het land staan. Hoe bereid jij je paard voor? Want de kans op hoefbevangenheid ligt op de loer als een paard niet gewend is aan gras. Zeker als de nachten nog koud zijn en er ’s morgens de zon fel schijnt.

Lees verder »
Happy Horse

Aanpak zomereczeem via de huid en de darm

Aanpak Zomereczeem via de huid en de darm Afgelopen winter hebben we met tevreden gebruikers van Happy Skin gesproken. Hieruit bleek dat op veel plaatsen de aanpak erg verschillend was. Ons stappenplan vorig jaar was: dagelijks Happy Skin Huidspray en Happy Skin Buzz Off Spray bij hogere insectendruk er naast gebruiken. Bij grotere wonden gebruik

Lees verder »
Karlslund Laki neopreen singel

Getest Karlslund Laki Neopreen singel

Getest Karlslund Laki Neopreen singel Algemene informatie van het product: Karlslund Laki Neopreen singel.  Materiaal: Neopreen gevoerd met Memory Foam | Maatvoering: 45cm |  Prijs: € 75,00  De eerste indruk  De Karlslund Laki neopreen singel ziet er fijn en degelijk uit. De vorm is vrij standaard, waar ik van houd. Het materiaal is voornamelijk neopreen,

Lees verder »
Scroll naar top