Boett

Boett is een Zweeds merk dat gespecialiseerd is in praktische en functionele producten voor dieren.

Dit familiebedrijf is opgericht door Lisbeth Sundberg, maar wordt nu gerund door Lisbeth en haar dochter Caroline.
Ook is haar oudste dochter Therese actief binnen het bedrijf. Zij verkoopt alle producten in IJsland.

Boett is in 1992 in Åkersberga, een plaats buiten Stockholm, begonnen met het eerste prototype van een eczeemdeken.

In die tijd was er nog niets vergelijkbaars op de markt, maar de de behoefte was enorm groot. Jarenlang werden alle producten geproduceerd in Zweden, maar sinds 2004 is productie verhuisd naar een kleine fabriek in Portugal, waar de arbeidsomstandigheden eerlijk zijn en zij de kwaliteit van alle producten kunnen volgen. 

Aanbevolen producten

eczeemdeken
Boett eczeemdeken
Boett light deken
Boett hoofdkap
Boett Logo Atorka
Boett maattabel
eczeemdeken
Boett deken test

Producten van Boett

Boett

Dit Zweedse bedrijf is een van de eerste bedrijven die zich heeft gespecialiseerd in het maken van goed passende eczeemdekens. Uiteraard zijn er vele bedrijven die geprobeerd hebben ook een goede eczeemdeken te fabriceren. Echter de jaren lange ervaring heeft geleid tot steeds meer verbeteringen om zo te komen tot een goed passende deken voor elk type paard.

Deze eczeemdeken is met recht uitgegroeid tot een van de meest gebruikte dekens voor paarden die last hebben van zomereczeem. De Boett deken is dit nog steeds een van de meest verkochte eczeemdekens uit ons assortiment. 

Boett en Atorka

Atorka is al jaren trotse dealer van de Boett eczeemdekens en toebehoren. De Boett eczeemdeken is inmiddels een begrip en heeft al vele eigenaren en paarden succesvol geholpen met de bestrijding van zomereczeem. Vele eigenaren van paarden die last hebben van zomereczeem zijn allemaal unaniem enthousiast over deze geweldige deken.

De collectie

Deze collectie is verkrijgbaar in vele maten voor alle type paarden. De collectie bestaat uit 4 kleuren, te weten donkerbruin, chestnut (vos), Beige (ook wel grey genoemd) en Ice (een IJsblauwe kleur).

Eczeemdeken

Deze eczeemdeken is een volledige eczeemdeken, inclusief hals en buikflap. Deze deken heeft een losse buikflap en is bedoeld voor paarden welke extra bescherming nodig hebben tegen de irritaties van muggen en vliegen. De deken is ook zonder buikflap te dragen, alhoewel wij dit niet aanraden.
Uitstekend te combineren met de Boett hoofdkap.

De deken wordt geleverd met een losse, verstelbare dekensingel zodat de deken ook zonder de buikflap draagbaar is. De buikflap heeft een extra 3-punts bevestiging waardoor deze zeer goed aansluit en goed op de plaats blijft zitten. Voorzien van extra lange staartflap. Losse stof, voor eventuele reparaties, wordt standaard meegeleverd. De deken is wasbaar in de machine.

Light versie

Boett ight heeft dezelfde pasvorm en kwaliteit als de standaard eczeemdeken. Deze deken geeft minder bescherming onder de buik. De Boett light is zeer geschikt voor paarden met licht eczeem, maar ook klanten met merries die een veulen aan de voet hebben zijn erg blij met deze variant. De maat van een eczeemdeken correspondeert met de hoofdkap. Heef je paard een maat 5 deken, dan heb je over het algemeen ook een maat 5 hoofdkap nodig.

Hoofdkap

De Boett hoofdkap is voor paarden die ook last hebben van zomereczeem op het hoofd en in de maantop. Deze hoofdkap is te gebruiken in combinatie met de eczeemdeken of de eczeemdeken light. De hoofdkap voorkomt steken van muggen aan het hoofd, is waterafstotend en droogt snel.

Online bestellen?

De eczeemdeken of hoofdkap bestel je gemakkelijk online in de Atorka webshop. Kijk dan ook eens naar de diverse blogs die er zijn over zomereczeem. Heel praktisch en handig. Lees je mee?

Eerst even zien en voelen?

Dat kan! Kom dan naar onze showroom in Montfoort. Bel dan met onze klantenservice +31 (0) 348 44618 of stuur een berichtje naar klantenservice@atorka.nl. Dan zorgen wij dat er iemand is om je te ontvangen en te adviseren. Uiteraard staat er ook een kopje koffie klaar!