De Zomereczeem Kennisdag april 2023

Door: Yvonne van Dijk

Eerste Zomereczeem Kennisdag april 2023

Het was zaterdag 1 april, geen grap. Dit was echt dé datum van onze eerste kennisdag. 

Drie sprekers met interessante presentaties. En een aantal zeer geboeide bezoekers.

De dag werd geopend door Yvonne van Dijk, zij bedacht samen met Anne Lem deze dag. Met als doel zoveel mogelijk mensen bereiken. Mensen met paarden die jeuk hebben. Zomereczeem, zomerkriebels, SME hoe je het ook noemt. Een lastig probleem, wat uiteindelijk wel onder controle te krijgen is. We boden deze dag handvatten om te starten met de zoektocht naar openingen. De rode draad tijdens deze dag was de darm, de voeding, stress en daarna pas de mug. Maar ook de lever, de huid, lymfen, ogen en bloedzuigers kwamen tijdens de presentaties aanbod. 

Anne van der Burgt – Lem /  Eqinful

Stofwisseling / voeding / muggen bestrijding Anne had maar net genoeg aan het uur. Leerzaam en erg intersessant! Van Anne weten we dat ze hard werkt aan een online cursus over o.a. zomereczeem. Meer info op deze pagina https://www.eqinful.nl/zomereczeem/

Op haar site kun je veel artikelen in de kennisbank en een gratis te downloaden e-book vinden.

Deborah Egger – Tink Lymfedrainage

Deborah heeft ons meegenomen in de wereld van het lymfesysteem. Welke voorwaarden heeft dit systeem nodig om afvalstoffen goed af te voeren en herstel plaats te laten vinden. Daarnaast heeft ze uitgelegd hoe manuele lymfedrainage kan ondersteunen bij zomereczeem en huidproblemen.
 
En dan die voeding, zoek je voer met een laag suiker gehalte, blijken er wel 130 andere benamingen te zijn. Deborah heeft uitgelegd hoe je een etiket leest en waar je op moet letten om het juiste voer voor je paard te vinden.  Op de site van Deborah vind je informatie over het lymfesysteem, gezonde voeding en leerzame webinars over o.a zomereczeem. www.tinklymfedrainage.nl

Evenline Hekkenberg – Holistisch werkende therapeut

Iriscopie / bloedzuigers en zomereczeem. Een bijzondere combinatie waarover Eveline vertelde.  En ze had een mooie oproep…. daarover binnenkort meer. Wil me meer weten over Iriscopie, bloedzuigers en de werkwijze van Eveline? Kijk dan op haar site holistische dierenpraktijk

Eén van de bezoekers schreef een appje: Hoi Yvonne, bedankt voor de leerzame en gezellige dag gisteren! Heb er een heleboel van opgestoken en kijk uit naar het vervolg. 

Er komen nog meer kennisdagen, onderwerpen waar we over nadenken zijn hoefbevangenheid / maagzweren / luchtweg problemen.

Wil je hierover op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de Atorka Nieuwsbrief onder aan de homepage. Je krijgt 10% korting op je eerste bestelling. 

De eerste Zomereczeem Kennisdag april 2023 wordt vervolgd, we houden je op de site en social media op de hoogte.

 

Meer blogs