Een eczeemdeken aan doen bij je paard

Een eczeemdeken aan/om doen

Met enige regelmaat krijgen wij vragen over hoe een eczeemdeken nu eigenlijk op je paard hoort te liggen. Maar de meest gestelde vraag is “Hoe doe je zo’n eczeemdeken aan / of om bij je paard?” In deze blog leggen we je het uit!

Het eczeemdeken stappenplan

  • Zorg dat je paard schoon gepoetst aan halster op stal staat;
  • Neem de deken op de arm; 
  • Doe het halster af;
  • Doe de deken in één keer over het hoofd van je paard;
  • Eventueel zet je het paard nu weer vast;
  • Trek de deken over het paard;
  • Plaats hem recht op de rug; 
  • Maak de buikflap vast aan deken;
  • De been- en bilkoorden vast maken;
  • Klaar!

Maar wij vroegen Yentl Verzuu ook een filmpje te maken over het aan doen van een eczeemdeken. Ervaren paarden en paardeneigenaren trekken de deken ook aan op de poetsplaats. Ben je niet zo ervaren? Dan is een stal wel fijn om je paard in te zetten. 

Onderhoud eczeemdeken

Een eczeemdeken moet je regelmatig even uitkloppen, zeker in de verhaar periode. Doe je dit niet, dan zal de ademende functie van de deken uiteindelijk minder worden. Puur omdat het materiaal dan vol stof en haren zit. Daarnaast kan je de deken prima zelf wassen, niet te warm en niet in een droogtrommel stoppen. Dat is overigens niet nodig, daar de meeste eczeemdekens zo droog zijn. Gebruik een neutraal wasmiddel is ons advies.

Blog zomereczeem

Wij schrijven regelmatig blogs over zomereczeem. Mis je nog een onderwerp? Laat het ons weten, dat kan door ons een mailtje te sturen. 

Vragen

Heb je naar aanleiding van het filmpje en de tips toch nog vragen? Stel ze gerust! Ons telefoonnummer is 0348 446168. 

Eczeemdekens wassen
Eczeemdekens hangen te drogen!

Meer blogs

bitten blog

Bitten blog

Door Nike Ruhulessin Bitten blog, zie jij ook door de bitten het bos niet meer? Vandaag de dag zijn er zoveel bitten op de markt, dat ik me serieus afvraag: waarom?  De diverse instructeurs waar ik in mijn leven les van heb gehad, waren het eigenlijk allemaal unaniem met elkaar eens: leer nou maar eerst

Lees verder »
Paard het land op

Paarden op het land

Paarden op het land De kans is groot dat de paarden binnenkort weer op het land staan. Hoe bereid jij je paard voor? Want de kans op hoefbevangenheid ligt op de loer als een paard niet gewend is aan gras. Zeker als de nachten nog koud zijn en er ’s morgens de zon fel schijnt.

Lees verder »
Happy Horse

Aanpak zomereczeem via de huid en de darm

Aanpak Zomereczeem via de huid en de darm Afgelopen winter hebben we met tevreden gebruikers van Happy Skin gesproken. Hieruit bleek dat op veel plaatsen de aanpak erg verschillend was. Ons stappenplan vorig jaar was: dagelijks Happy Skin Huidspray en Happy Skin Buzz Off Spray bij hogere insectendruk er naast gebruiken. Bij grotere wonden gebruik

Lees verder »
Karlslund Laki neopreen singel

Getest Karlslund Laki Neopreen singel

Getest Karlslund Laki Neopreen singel Algemene informatie van het product: Karlslund Laki Neopreen singel.  Materiaal: Neopreen gevoerd met Memory Foam | Maatvoering: 45cm |  Prijs: € 75,00  De eerste indruk  De Karlslund Laki neopreen singel ziet er fijn en degelijk uit. De vorm is vrij standaard, waar ik van houd. Het materiaal is voornamelijk neopreen,

Lees verder »
Scroll naar top