Ontvang 15% KORTING met: 15724
00
D
00
U
00
M
00
S

Blog zomereczeem

Blogs over zomereczeem, die plaatsen wij regelmatig op onze website en op de facebook pagina zomereczeem. In deze blogs geven wij informatie over jeuk bij paarden, huidproblemen bij paarden en wat kan je er aan doen, wat kan de oorzaak zijn.  De huidproblemen zijn overigens niet altijd zomereczeem, slechte werkende darmen, mijten en luizen veroorzaken ook grote problemen. De blogs worden deels door ons zelf geschreven, maar wij nodigen ook regelmatig gastbloggers uit om hier over te schrijven. Het delen van kennis en ervaring is zeer belangrijk.

De blog zomereczeem gaat de ene keer bijvoorbeeld over eczeemdekens, dan over voeding, over huid verzorgende producten of MLD of… talloze onderwerpen komen aan bod tijdens de blogs. Wil je deze informatieve blogs over zomereczeem in je emailbox ontvangen, meld je dan aan voor de zomereczeem nieuwsbrief via deze link

Wat is het verschil tussen Happy Skin Huidspray en Buzz off
Zomereczeem algemeen, Zomereczeem kennisbank
Wat is het verschil tussen Happy Skin Huidspray en de Buzz off

Wat is het verschil tussen de Happy Skin Huidspray en de Buzz off? Regelmatig krijgen wij vragen over Happy Skin Huidspray en de Happy Skin Buzz off. We delen een aantal vragen in deze blog:

Vraag: Wat is het verschil tussen de Huidspray en de Buzz Off spray, een vraag die wij vaak krijgen. En zijn die naast elkaar te gebruiken of switch je naar de Buzz Off spray wanneer je merkt dat er veel gewone muggen e.d. ook zijn?
Antwoord: De Happy Skin Huidspray verzorgt de aanwezige wondjes door de kokosvetzuren en de knutten blijven op afstand.
De Happy Skin Buzz Off is een breed inzetbare insectenspray.
Switchen kan dus goed, aanvullen is het eigenlijk.

Vraag: Hoe kan je merken wanneer je eventueel kan riskeren om het eczeem deken weg te laten?
Antwoord: Vanmorgen is het hier in de buurt van Montfoort mooi weer, beetje wind en beetje zonnetje. Dit is een moment om eens te kijken of je paard zonder deken kan. Spray hem goed in de met Huidspray, niet alleen staart en manen, ook zijn lijf, benen en buik. Zie de Huidspray als een onzichtbare deken.

Vraag: Voer je de Happy Belly Solid het hele jaar door of enkel in de eczeem periode?
Antwoord: Ja, je voert de Belly het hele jaar door. In de winter periode ietsje minder. Waardoor je in volgend voorjaar niet met achterstand begint. 

Zeker voor de paarden die zomers niet of nauwelijks nog op het gras mogen/kunnen. Daar zie je dus dat het probleem begint in de darm, wellicht kan de Happy Belly Solid iets betekenen voor je paard, zodat je paard uiteindelijk wel weer korte periodes op het gras kan. 

Tekorten bij weinig weidegang

Wanneer een paard geen weidegang krijgt, of minder dan vier uur per dag, dan ontstaat een tekort aan een aantal belangrijke voedingsstoffen. In hooi zit niet voldoende vitamine A, vitamine E en mogelijk ontstaat ook een tekort aan vitamine C, vitamine D en Omega-3 vetzuren. Daarom is het voor alle paarden belangrijk dat ze in de winter naast hooi ook een balancer of vitaminebrokje krijgen. Een paard sober houden kan verstandig zijn, maar ga hierin niet te ver. Zeker niet als je een inspanning van je paard verwacht, of als hij in de groei is of juist oud! Een verminderde weerstand, spierstijfheid en energieverlies kunnen het gevolg zijn van tekorten aan vitamine A, C, D en E of door een tekort aan Omega-3 vetzuren. Merk je één van deze verschijnselen bij je paard? Zet dan een balancer of supplementen in! Aldus ASKHeltie! 

 

Reviews die wij kregen op Facebook Zomereczeem Advies

Bianca: Hier ook een successtory met alleen de huidspray. Pony loopt nu na 10 ingepakte jaren en evenveel jaren zoeken naar het juiste middel dat voor hem werkt, voor het tweede jaar zonder deken. Ik spray iedere dag. Durf niet het risico te nemen om minder te sprayen. Het gaat nu zo goed. Fingers crossed voor de tweede helft van dit seizoen. Ik gebruik de vliegenspray niet. Daar werd hij boos van. Ipv die spray gebruik ik tedax op de dagen dat er veel vliegen zijn. Wel heeft in het begin van het kriebelseizoen kale plekken onder zijn ogen en op zijn slapen. Kaal maar niet meer open. Al trekt dit nu ook langzaam weer bij. Ik ben er blij mee. 

Astrid: Hele goede ervaringen met de huidspray, spray hem inderdaad helemaal in en hij loopt nu al kleine 2 maanden zonder deken. Voordeel ook dar je niet elke dag hoef te sprayen, ik spray 2x in de week.

Uiteraard zijn er ook paarden die het nog niet goed doen. Ieder paard heeft zijn eigen verhaal, het ene paard reageert sneller dan het andere paard. Wat is de historie van je paard? Veel medicatie gehad, minder goed ruwvoer, een niet passend rantsoen, veel stress? Het zijn allemaal factoren die meespelen in het proces. 

GRATIS voeradvies

Sinds kort werken we samen met Florian Horsefood. Samen met Pieter de Gouw van Florian, kijken we naar het rantsoen van je paard. Zijn er verbeterpunten, dan laten we dit weten. Wil je graag dat wij eens kritisch kijken naar het rantsoen van je paard? Mail dan naar [email protected] 

Nog meer vragen? 

Heb jij ook van deze vragen? Mail dan naar [email protected] wij sturen je dan een uitnodiging voor de online meeting die wij eens in de 3 weken geven op woensdagavond. Deze is gratis te volgen, we geven antwoord en advies op al je vragen over huidproblemen en zomerezeem.

Team Atorka 

Happy Skin start pakket
Happy Skin startpakket, om te ervaren wat je paard er van vindt.
Florian HorseFood Logo
Florian Horsefood, voor een goed voeradvies
Yvonne van Dijk
Yvonne, ervaringsdeskundige op gebied van huidproblemen bij je paard
Lymfestelsel
Paard, Zomereczeem algemeen
HELTIE Lymfe

Een nieuw HELTIE product

Er is weer een nieuw HELTIE product binnengekomen. Dit keer de HELTIE lymfe en daar zijn we erg blij mee. 

Het lymfestelsel van je paard is een belangrijk onderdeel van het immuunsysteem. Vocht en afvalstoffen worden via de lymfevaten afgevoerd uit het lichaam. Een goed functionerend lymfestelsel is essentieel voor een gezond en blij paard. Het lymfestelsel kan in de problemen komen door aandoeningen zoals CPL en einschuss. 

Herken jij lymfe problemen?

Kan jouw paard wel wat ondersteuning gebruiken voor zijn lymfestelsel? Je herkent lymfeproblemen aan een slechte weerstand, vermoeidheid, benauwdheid of dikke benen. Er zijn meerdere kruiden die kunnen ondersteunen. Vaak versterken deze kruiden elkaar in onderlinge samenhang. Brandnetel is een mooie basis om het bloed te zuiveren, dus begin daar altijd mee.

Kruiden die vervolgens nuttig zijn voor het lymfestelsel zijn: kleefkruid, munt, berk, gember, echinacea en kurkuma. Gezamenlijk hebben ze een reinigende werking op de lymfe en bevorderen ze een goede vochtafvoer en lymfestroom. 

MLD

Manuele Lymfe Drainage, kortweg MLD, is een speciale massage techniek waarbij je direct werkt op het lymfesysteem. Het is een hele subtiele manier van masseren die door paarden (en mensen) als erg prettig wordt ervaren. Manuele Lymfe Drainage heeft direct invloed op meerdere orgaansystemen in het lichaam, waardoor het een prachtige interventie is die breed ingezet kan worden.

Lymfedrainage stimuleert het lymfesysteem en verhoogd de afvoercapaciteit. Afhankelijk van de situatie kan dit zelfs met 75% verhoogt worden. Hierdoor verlaten afvalstoffen sneller het lichaam en treedt er o.a. minder verzuring op in het lichaam.

Het heeft daarnaast een positieve invloed op het vegetatieve zenuwstelsel. Het vegetatieve zenuwstelsel verzorgt de regeling van orgaanfuncties. Denk hierbij aan de bloedsomloop, ademhaling, uitscheiding en stofwisseling. Het vegetatieve zenuwstelsel heeft als taak het interne milieu constant te houden en de werking van de organen aan te passen aan de situatie in de omgeving. Dit gebeurt door middel van twee regelsystemen namelijk de sympaticus en de parasympaticus.

De sympaticus zorgt voor de aanpassing van het lichaam aan inspanning en situaties van stress. De parasympaticus is verantwoordelijk voor rust, ontspanning, opbouw en ….. zéér belangrijk: het herstel! Een paard kan alleen optimaal herstellen (van zowel inspanning, blessures als van een wond) als zijn parasympatische zenuwstelsel actief is.

Manuele Lymfe Drainage spreekt het parasympatische systeem van een paard aan waardoor hij sneller en beter zal regenereren, herstellen en helen.

Kort samengevat heeft lymfe drainage een drieledige werking: het verhoogt de afvoer van afvalstoffen en het verbetert het herstel en de algehele afweer. 

De Blauwe Hengst verzorgt een opleiding tot MLD therapeut en wat een geweldige leerzame opleiding is dat. Een aanrader wat ons betreft, Yvonne heeft deze opleiding zelf gevolgd. 

HELTIE Lymfe

Het lymfesysteem zit door het gehele lichaam van het paard en kan overal voor stagnatie zorgen. Ter ondersteuning van de algehele weerstand, zowel preventief als curatief, kan HELTIE Lymfe worden ingezet. Maar het product kan geen lymfedrainage vervangen, maar het ondersteunt wel de behandeling. Daarnaast kan je het preventief gebruiken of juist bij paarden met allergische klachten, stalbenen, cpl of andere problemen.

HELTIE Lymfe is er ook in een 100ml verpakking, hierdoor kan je het eerst proberen. Vind je paard het lekker? Dan bestel je een grotere verpakking.

CPL bij paarden

CPL is een aandoening die vanuit meerdere verstoorde orgaansystemen ontstaat. Het lymfevatenstelsel en haar functioneren kan niet los gezien worden van andere lichaamsprocessen. Via de Blauwe Hengst kun je een online thema dag volgen over CPL en meerdere lymfe gerelateerde aandoeningen. 

Lymfedrainage als ondersteuning

Op ASK Heltie vonden wij nog een interessante blog over lymfedrainage van Natasha Bos, die delen wij graag natuurlijk. 

Heb je vragen over HELTIE producten?

Er zijn nog veel meer HELTIE producten, heb je vragen over één van deze producten? Neem dan contact ons team door een mailtje te sturen naar [email protected] of bel 0348446168.

Bronnen: ASK Heltie en de Blauwe Hengst

HELTIE Horse Lymfe
Het hoofd van Star
Zomereczeem algemeen, Zomereczeem kennisbank
Heb jij een paard met erg veel allergische klachten

Heb jij net als Wesley Zegers een paard met erg veel jeuk?

Een paard met huidproblemen en van alles geprobeerd? Lees dan deze blog eens.

Wij spraken Weseley begin juni 2024, zijn bijna 3 jarige merrie Star heeft al ruim 2 jaar erg veel jeuk. Talloze onderzoeken zijn er gedaan, Star blijkt allergisch voor enorm veel. Wij mochten van Wesley de uitslagen van de bloedtesten inzien, het is niet te geloven waar zo’n jong paard al allergisch voor kan zijn.

Er waren nog twee opties, een verhuzing naar de kust, Wesley woont in de regio van Maastricht of een immuuntherapie. Totdat Wesley contact met ons opnam en ons het hele verhaal vertelde. Wij gaan Star in overleg met de dierenartsen van Greenvalley Health Products helpen en jullie kunnen dit volgen. Dit doen wij dit overigens op basis van ‘no cure no pay’. Wesley deelt ons zijn ervaringen, onze producten en advies zijn gratis.

De foto’s onderaan de blog zijn van juni 2024, kort voordat we begonnen met de Happy Belly Solid en de Happy Skin producten.

Het advies

Het advies is eenvoudig, het rantsoen even laten zoals het is. En stoppen met een 3 tal supplementen die weinig verbetering laten zien. Star vond met name de 200 ml  Ovega 3 per dag toch al niet zo lekker. En het resultaat was minimaal. 

De wondjes op de oren en het hoofd insmeren met de Happy Skin Huidgel, zodat we verschil gaan zien met de rest van de wondjes op haar lijf. Een paardenhoofd is ook niet zo makkelijk in te sprayen, vandaar de keus. 

Het hele lijf 3 x per week insprayen met Happy Skin Huidspray en de kapotte plekken in masseren. Daar Star enorme jeuk heeft, blijft zij voorlopig haar deken dragen. Liever kleine stapjes maken, dan te grote stappen waar het paard niets aan heeft. De Huidspray is direct verzorgend, dus de wonden elders op het lijf van Star worden direct verzorgd. Mocht 3 x per week te weinig zijn, dan gaan we dit aanpassen. Er zijn nog wel wat varianten te bedenken. 

En niet te vergeten de Happy Belly Solid door het voer, consequent iedere dag 3 schepjes, daar Star zo’n 500 kilo weegt. Wordt ze zwaarder, dan worden het 4 schepjes. Een gezonde darm is de basis voor een gezond paard, is onze slogan. 

De Happy Skin Buzz Off gaat Wesley gebruiken om de insetendruk te verminderen. Maar pas als de wondjes meer geheeld zijn. Buzz Off kan iets prikken bij open wondjes, vandaar dit advies.

Hoe is deze enorme allergie ontstaan?

Vermoedelijk doordat haar moeder erg veel antibiotica heeft gekregen terwijl Star nog een veulen was en dronk bij haar moeder. Ze kreeg zoveel antibiotica omdat zij een grote wond aan haar benen had, geen eczeem overigens maar ontstaan door een ongelukkig iets. Uiteraard moet er dan goed ingegrepen worden, maar mogelijk is dit de oorzaak. Wie zal het zeggen? De antibiotica komt tenslotte ook in de darmen van het jonge veulen tijdens het zogen. Vervolgens is Star doordat zij zo heftig reageerde, al bij veel gerenomeerde dierenartsen en klinieken in binnen- en buitenland geweest en is er veel onderzoek gedaan. Absoluut noodzakelijk, want het had ook iets heel anders kunnen zijn. En het advies van een dierenarts gaat altijd voor ons advies! Echter nu waren er geen ‘simpele’ oplossing meer, verhuizen of immuuntherapie in combinatie met Dexamethasone en dat is nogal wat, dus vroeg Wesley ons om advies. 

Wij gaan het proberen met de Happy Belly en Happy Skin producten en volgen Star op de voet. We hebben regelmatig contact met Wesley om te zien en te horen hoe het gaat met Star. Knapt ze een beetje op? Genezen de wondjes op haar hoofd? Op haar lijf? Krijgen wij de jeuk enigszins onder controle? Of is dit teveel gevraagd en moet er toch gekozen worden voor een verhuizing of immuuntherapie. De tijd zal het leren. 

In een volgende blog gaan wij ook in het op rantsoen van Star, hoe wordt ze gehouden en natuurlijk gaan we laten zien of er iets van verbetering te merken is.

Heb jij een paard met allergische klachten

En wil je op de hoogte blijven over Star en onze aanpak? Meld je dan aan voor onze Nieuwsbrief. Daarin én op onze social media kanalen kun je Star gaan volgen. Wil je ook advies? Mail dan naar [email protected] of bel 0348446168, ons team helpt je graag. 

Wat is het verschil tussen Happy Skin Huidspray en Buzz off
Kapot geschuurde staart
Star oor kapot geschuurd
Het oor ook kapot geschuurd
Onderbeen Star met wonden
Wondjes op het onderbeen
Het hoofd van Star
Star d'r hoofd, ook kapot
Je paard zonder eczeemdeken
Zomereczeem algemeen, Zomereczeem kennisbank
Na 17 jaar eindelijk geen eczeemdeken meer nodig

Het paard van Bianca heeft na 17 jaar eindelijk geen eczeemdeken meer nodig. De jeuk is onder controle, wat ontzettend fijn! Zeker met de klimaat veranderingen. Soms is het erg warm, dan een periode met veel regen. Niet ideaal om je paard 24/7 in een eczeemdeken te hebben. We zeggen niet dat het paard geen SME/allergische klachten/jeuk  meer heeft, maar het is onder controle. De tijd gaat ons leren hoe het verder gaat met het paard van Bianca.

Bianca is één van de deelnemers van de gratis online meeting die wij eens in de 3 – 4 weken organiseren. We zijn 1 januari 2024 gestart met de online meetingen en we leren erg veel van elkaar. In eerste instantie hebben we kennis gemaakt en elkaars verhalen gehoord. Ieder is gestart met de Happy Belly Solid, omdat wij geloven dat een gezonde darm de basis is van een gezond paard. Na een paar weken kwam de Happy Belly Huidspray in beeld, de Happy Skin Huidgel en de Happy Skin Buzz Off. 

Inmiddels zijn we 5 maanden verder en zien we blije paarden. Paarden waarbij de jeuk deels of helemaal onder controle is. Dat is leuk, want zoals wij altijd zeggen “ieder paard vertelt zijn eigen verhaal”. En er zijn nog geen aantal paarden waarbij de weg wat langer is. Het paard van Hanneke is er nog niet en zij zoekt hulp via één van onze contacten uit ons netwerk. 

Bianca ziet bij haar d’r paard, na veel ups en downs een stijgende lijn. Een paar weken geleden was het nog echt niet zo, wat dan de verbetering heeft gegeven. Daar zijn wij nog niet uit. 

Bianca schreef: Het gaat wonderbaarlijk goed. Ze heeft zeker wel plekjes maar die worden niet veel groter. De manenkam is weer iets rustiger nu en er groeit weer wat haar terug. Heel blij dat ze geen deken op hoeft nu met die vreselijke regen! 
De linker foto is van een plekje in de manenkam, dit zit er al een paar dagen maar wordt niet groter en lijkt rustiger te worden. 
Het rechter plaatje is de andere kant van de manenkam die ze wat kaal had geschuurd,  maar dit zie je nu bijna niet meer zo op de foto.
De Happy Belly krijgt ze zonder uitzondering al maandenlang dagelijks in de hoeveelheid van 3 schepjes per dag.
Er zitten waanzinnig veel knutjes en ander vliegend gespuis bij ons dit jaar. Ik spuit dus ook dagelijks met Happy Skin Huidpray en de Happy Skin Buzz Off. Zeker ook nu met al die regen.
Maar dat ik meer spuit dan gemiddeld of wat aangeraden wordt vind ik echt niet erg,  daarmee kan ik haar voor het eerst in 17 jaar zonder deken kan houden! 
Bianca Rozendaal
Je paard zonder eczeemdeken
Manenkamp van het paard van Bianca

Merk je verschil tussen paarden

Ook Jantine Stuiver is erg blij met het resultaat, daarover is een blog geschreven. Zij heeft meerdere paarden staan en kon daarom goed het verschil testen. Alle paarden hebben zelfde rantsoen en worden regelmatig gereden. Wij weten wat de Happy Belly Solid kan in combinatie met de Happy Skin, maar dit overtrof onze verwachtingen. 

Online meeting bijwonen

Ben je benieuwd of ook jouw paard uiteindelijk zonder eczeemdeken kan? Misschien wil jij ook eens een online meeting bijwonen? Meld je dan aan door een mailtje te sturen naar [email protected] de eerst volgende meeting is woensdag 26 juni a.s. om 20:00 uur.

Kan of wil je geen meeting volgen? Maar heb je wel behoefte om even te overleggen, stuur dan ook een mail naar de klantenservice, we helpen je graag. Want wij gunnen ieder paard en eigenaar een paard zonder of minder in een eczeemdeken. Zelf hebben we jaren paarden met jeuk gehad, we weten echt wat jullie bezig houdt. 

Team Atorka

Happy Skin Huidgel
De Happy Skin Huidgel voor ieder wondje bij je paard en hond.
Happy Skin start pakket
Een sterk duo, om te ervaren hoe je paard reageert.
Happy Skin Buzz Off
Happy Skin Buzz Off, insceten hebben er een hekel aan.
Happy Belly voor een paard met SME
Paard, Zomereczeem algemeen, Zomereczeem kennisbank
Happy Belly voor een paard met SME

Wat kan Happy Belly doen voor een paard met SME?

SME ook wel zomerkriebels of zomereczeem of sweet itch genoemd. Je paard heeft jeuk en deze jeuk is de directe oorzaak van de beet van de knut en de allergische reactie is het gevolg. Daarnaast kan darmgezonheid ook een rol spelen. 

De ervaring van Jantine

Jantine Stuiver is al 3 jaar bezig met de Happy Belly. Eerst gaf ze af en toe wat Belly door het voer, niet ieder paard is fan van de Belly. Het was soms wat zoeken naar de juiste manier om de Belly te laten eten. Vorig jaar gaf ze al regelmatiger de Belly en dit jaar consequent iedere dag de Happy Belly door het voer bij 2 van de 10 paarden. Deze twee hebben behoorlijk last van SME, jeuk dus en zaten niet goed in hun vel.

Ze schreef op social media: ik ben absoluut fan van Happy Belly en Happy Skin. Ik geef mijn ijslanders 2 schepjes Happy Belly door het voer en spray 2x per week met de Happy Skin Buzz Off. De Happy Skin Huidspray heb ik nog helemaal niet hoeven te gebruiken dit jaar. Ze staan voor de zekerheid in een deken, maar ze zien er echt veel beter uit dan andere jaren. Ze hebben beiden alleen een kaal plekje op het voorhoofd, maar zijn nergens kapot..

Jantine d’r paarden staan in Drenthe tegen de bosrand aan, de druk van insecten is vrij hoog in dat gebied. 

Over de darm

Heeft je paard heeft een verstoorde darmwerking, bijvoorbeeld door een minder goed passend rantsoen, of door stress, of door maagzweren? De kans op een allergische reactie kan hierdoor groter worden. Er zijn meerdere reden te bedenken voor een verstoorde darmwerking, maar deze 3 komen wij veel tegen in de gesprekken met onze klanten. 

Een gezonde darm, de basis voor een gezond paard is ons uitgangspunt. 

Ons stappenplan

  • Zorg voor een passend rantsoen
  • Fijne plek en minder stress voor je paard
  • Consequent Happy Belly door het voer
  • Aanvullen met Happy Skin Huidspray of Buzz Off
  • Happy Skin Huidgel op de plank, voor op de kaken en de oren bijvoorbeeld

Het verschil tussen de Happy Skin Buzz Off en de Happy Skin Huidspray is simpel. De Buzz Off houdt insecten op afstand. De Huidspray houdt vooral de knutten/ mug op afstand en is tevens verzorgend. Heeft je paard al wondjes van het schuren, dan eerst de Huidspray gebruiken.

Verschil tussen Skoti en Hreimur

Dit zijn foto’s van Skoti, één van de paarden van Jantine. Hij krijgt sinds 1 januari de Happy Belly door zijn voer. Skoti draagt nog wel een deken, maar staat ook deels zonder deken. Hij staat in een stabiele kudde, wordt regelmatig gereden, een groot aantal uur op het gras en ’s nachts in de paddock. 

Dit zijn foto’s van Hreimur.  Hreimur staat op dezlfde plek als Skoti, heeft hetzelfde rantsoen als Skoti en wordt ook regelmatig gereden. Maar hij krijgt geen Happy Belly of Happy Skin Buzz Off. Jantine wilde graag het verschil zien. Ook Hreimur krijgt inmiddels Happy Belly door zijn voer. Deze blog wordt vervolgd dus. 

Happy Belly voor een paard met SME

Hoe snel kan ik resultaat verwachten van de Happy Belly Solid?

De werkzame stof in de Happy Belly Solid, heeft ongeveer 3 tot 4 weken nodig om zijn werk te doen in de darm. Dit is per paard verschillend, heeft een paard al jaren een slecht rantsoen bijvoorbeeld, dan duurt het langer voordat je iets kan merken.

Je start met 1 maatschepje om de paarden aan de smaak te laten wennen. Binnen een week kun je de gewenste dosering geven. Voor het beste resultaat raden we aan om  Happy Belly Solid gedurende het hele jaar te voeren, ook in de wintermaanden. Zo behoudt je de zogenoemde ‘spiegel’ in de darm, uiteraard kun je in de wintermaanden wel de dosering wat naar beneden aanpassen.

Mijn paard is een slechte eter, wat voor tips zijn er om de Happy Belly Solid te voeren?

De meeste paarden eten Happy Belly Solid zonder problemen als je het door hun dagelijkse voer geeft. Mocht je een kieskeurige eter hebben dan zijn er de volgende tips:

*  Als je begint met Happy Belly Solid is het belangrijk om niet direct de volledige aanbevolen dosering te geven, voer dit langzaam op zodat het paard kan wennen aan de smaak.
* Verstrek jij Happy Belly Solid via slobber? Belangrijk is het niet laten weken of heet water te gebruiken, want dan lost de coatingslaag op en komt het belangrijke calciumbutyraat niet in de darm terecht.
* Voeg bij de slobber of krachtvoer een paar stukjes wortels of appels toe om de smaak van de Happy Belly Solid te neutraliseren of gebruik appelmoes.
* Voer je geen brokken? Ons advies is dan om de Happy Belly Solid tussen 2 stukjes brood te strooien die je insmeert met bijvoorbeeld appelstroop.

Zonder eczeemdeken

Bianca Rozendaal gebruikt sinds januari ook de Belly in combinatie met de Huidspray en de Buzz Off. Zij stuurde ons een mooi verhaal, wat we graag delen. De blog heet, na 17 jaar eindelijk geen eczeemdeken meer nodig, lees je mee?

Advies nodig over SME?

Ben je benieuwd of Happy Belly Solid ook iets voor jouw paard kan betekenen? Wil je overleggen over de aanpak hiervan? Bel of mail ons gerust, wij helpen graag.

Wij zijn geen dierenartsen of therapeuten, maar ervaringsdeskundigen. Al jaren hebben of kennen wij paarden met allergische klachten. Daardoor hebben we veel kennis in huis. En kunnen wij je paard niet helpen? Dat gebeurt ook weleens, dan verwijzen we je door hoor. Want de gezondheid van jouw paard is ons meer waard, dan de omzet van onze producten. 

Ons telefoonnummer is 0348446168 en het mail adres is [email protected]

Happy Belly Solid
Happy Belly Solid
Happy Skin Huidspray
Happy Skin Huidspray
Happy Skin Buzz Off
Happy Skin Buzz Off
Happy Skin Huidgel
Happy Skin Huidgel
Hoe zomereczeem behandelen
Paard, Zomereczeem algemeen, Zomereczeem kennisbank
Hoe zomereczeem behandelen

Wat te doen tegen zomereczeem bij paarden

Er zijn verschillende opties; de meest bekende is het stappen plan met gebruik van de Happy Belly Solid en Happy Skin Huidspray. Voor veel paarden is dit een goed werkende manier. Jantine Stuiver vertelde onlangs (aprils 2024) nog dat twee van haar paarden nog niet of nauwelijks schuren. Vorige jaar was ze nog sceptisch, gaf ze niet consequent de Happy Belly Solid en deed het iets. Dit jaar is ze conseqent aan de slag gegaan met de Happy Belly en het resulaat is geweldig. De paarden staan deels zonder deken, en ze schuren niet of nauwelijks. Jantine gebruikt hiernaast de Happy Skin Buzz Off en niet eens de Happy Skin Huidspray. Maar ook Jefke de Shetlander van Shari doet het tot nu toe erg goed op de Belly met daarnaast de Huidspray. Uiteraard kennen we ook paarden die het (nog) niet redden op deze manier. 

Vandaar dat we verder zochten naar oplossingen. In het verleden deed mijn eigen paard het erg goed op Bye, Bye Itch. Hij kreeg het supplement en de lotion. Helaas leeft hij niet meer, anders had ik hem zeker ook op de Happy Belly Solid gezet. Bij hem zag ik zo vaak dat een paar uurtjes gras de boosdoener was. Of een ander pak ruwvoer, maar goed hij is er niet meer. En de Bye, Bye Itch deed het voor hem prima. 

Daarnaast zien we ook Helmosan veel besteld worden, hier hebben wij zelf geen ervaring mee. Maar op social media lezen we veel positieve reacties. Er bestaat een facebook pagina Zomereczeem Advies, daar vind tips en adviezen. 

HELTIE Horse

Sinds januari 2024 hebben wij ook de producten van HELTIE bij ons in de winkel. Zij schreven een behandelplan waarbij ze starten met het gebruik van een eczeemdeken. Leg deze tijdig op, zeker als de temperaturen stijden. Bij regenachtig weer kan je kiezen voor een vliegen- regendeken. Een fijne dunne deken is die van Harry’s Horse bijvoorbeeld.

Een detox kuur in het voor- en najaar is ook wat HELTIE adviseert. Om ontstekingen te remmen zetten zij bijvoorbeeld Cannabidol is, een kruidnagelextract waarmee je de weerstand ondersteunt. Er zijn producten die jouw paard minder aantrekkelijk maakt voor insecten. Insecten blijven dan meer op afstand waardoor jouw paard minder gestoken wordt en er minder allergische reacties zijn. Gebruik hiervoor liever geen knoflook, daarvan is niet bewezen dat het helpt tegen insecten en kan bloedarmoede bij paarden veroorzaken. De Happy Skin Buzz Off is een optie. 

Pas de voeding aan

Voor elk paard is het gezonder om een goed gewicht te hebben. Daarbij heeft een overvloed aan suikers geen positief effect op het paard. De darmflora raakt daardoor uit balans waardoor de weerstand van het paard omlaag gaat en er meer kleine ontstekingen ontstaan in het lichaam. Een dieet dat laag in suikers is kan een zeer goed effect hebben op paarden met zomereczeem. Voervergelijk is een mooie site om verschillende soorten voer te vergelijken. Florian Horsefood heeft ook een bijzonder mooie productenlijk. 

HELTIE Brandnetel is bloedzuiverend, ondersteunt het immuunsysteem en bevordert een goede darmflora. Het is een vloeibare, smakelijke brandneteltinctuur die geschikt is voor over het voer, maar ook voor in een mineralenbuffet.

Gezonde darm is de basis voor een gezond paard

Zo zie je er zijn veel manieren om zomereczeem te behandelen. Nogmaals de darmflora ondersteunen, dat is erg belangrijk en dat lezen wij in veel blogs. Dat is wat ons betreft het begin, om veel jeuk te voorkomen. We zijn dan ook super blij met de Happy Belly Solid, hiermee start de reis om allergische reacties onder controle te krijgen. Hoe lang het duurt voor je een reactie ziet? Dat gaat je paard vertellen, het ene paard doet er langer over dan het andere paard. 

Heeft je paard al jaren een minder geschikt rantsoen? Of veel medicatie gekregen? Veel verhuizingen daardoor stress ondervonden? Die paarden doen er langer over. 

Vragen over hoe zomerczeem behandelen, we hebben vast niet alle vragen kunnen beantwoorden, dus bel of mail ons gerust. 

Producten om zomereczeem te behandelen

Help mijn paard heeft jeuk - ook in de wintermaanden
Huidverzorging
help mijn paard heeft jeuk wat nu
Eczeemdekens
Florian HorseFood Logo
Florian Horsefood
InsektoVet 100% natuurlijk vliegenspray
Vliegensprays
Florian Horsefood
Algemeen, Paard, Zomereczeem algemeen
Hoe kan jij je paard laten wennen aan gras

Het is voorjaar, je paard mag bijna het gras op, laat je paard wel wennen aan deze overgang.

Een veelgestelde vraag, zeker bij de paarden die huidproblemen krijgen mede hierdoor. We gingen op zoek en vonden een aantal goede tips. Want het voorjaar is weer aangebroken, al merk je dat nog niet echt!  Wat is het koud en nat, ondanks die nattigheid zijn er ook enorm veel muggen. 

Binnenkort zullen de paarden echt de wei in mogen. Er staat heel veel gras, dus denk goed na over het laten wennen aan het gras van je paard. Ligt er een graasmasker klaar? En niet te vergeten zorg voor een goede darmflora en ondersteuning van de stofwisseling. 

Over gras

Gras begint te groeien wanneer de bodemtemperatuur tussen 5°C en 8°C wordt. De grasgroei is optimaal tussen een bodemtemperatuur van 12°C en 20°C. Wanneer de bodemtemperatuur hoger dan 25°C wordt, stopt het gras tijdelijk met groeien. Een zacht en vochtig voorjaar is dus optimaal voor grasgroei. 

Rantsoen overgang

Als je paard in de winter niet op het gras staat, is de switch naar weidegang behoorlijk ingrijpend voor het spijsverteringsstelsel. Van een dieet van droog hooi naar sappig en suikerrijk gras is echt even wennen voor de bacteriën en gisten die in de dikke darm alle vezels verteren. Deze micro-organismen moeten zich aanpassen aan de nieuwe voedingssamenstelling. Zorg daarom altijd voor een geleidelijke overgang van hooi naar gras. Anders krijgt je paard diarree of zelfs koliek. 

Overgewicht en hoefbevangenheid voorkomen

Wanneer een paard rijk gras met een hoog suikergehalte ter beschikking heeft, liggen overgewicht en hoefbevangenheid op de loer. Vooral bij koudbloeden zoals tinkers, haflingers, ijslanders en shetlanders is dat een risico. 

Maar ook bij warmbloeden, pony’s en Friezen is het goed om op de samenstelling van het weiland te letten. Om de overgang naar weidegang zo soepel mogelijk te laten verlopen, kun je beginnen met een klein uurtje op het gras. Gevoelige paarden zet je in het begin zelfs maar een half uurtje op de weide. Voer het grazen langzaam op en blijf heel goed naar je paard kijken. Slappe mest of iets warme hoeven zijn tekenen dat je te snel gaat. Schroef de duur van je weidegang dan onmiddellijk terug. Om te voorkomen dat je paard heel snel heel veel gras gaat eten als hij in de wei staat, geef je ook vooraf wat droog hooi, zodat hij niet met lege maag de wei in gaat. Op dagen dat er veel suiker in het gras zit, kan je je paard ook wat langer in de paddock laten, met hooi. Dit is bijvoorbeeld op zonnige ochtenden na koude nachten. In sommige gevallen kan een graasmasker nuttig zijn.

ViMi Care Balancer van Florian Horsefood is een korrel met een hoge dosering vitaminen, mineralen en spoorelementen die in kleine hoeveelheden wordt gevoerd en een perfecte aanvulling is voor je paard op de wei.

Tips voor een soepele overgang naar de wei

Een rustige overgang naar vers gras in de weide is heel belangrijk om je paard gezond te houden. Onze tips:

  • Gebruik weidemineralen om het weiland gezond te houden
  • Geef je paard altijd eerst wat hooi te eten voordat hij aan het gras gaat wennen
  • Bouw de weidegang langzaam op
  • Gebruik een graasmasker indien nodig
  • Overweeg een supplement om de darmflora te optimaliseren
  • En ken je de fructaan index al? Super handig, het hele jaar door.

Hoe kan jij je paard laten wennen aan gras

Misschien heb jij nog een vraag, neem dan contact op met onze klantenservice hoor. Kennen wij het antwoord niet? Dan is er vast wel iemand in ons netwerk die het antwoord kent en brengen wij je met hem of haar in contact. Ieder paard verdient een soepele overgang naar het weideseizoen, zonder darm- en hoefproblemen. Wij danken Marjolein van HELTIE Horse, Natascha van De Blauwehengst en Steven van Florian Horsefood voor hun kennis en ervaring. Steeds weer leveren we nog bij. De Blauwe Hengst heeft een interessante online training  over natuurlijk voeren van onze paarden.

Graaskorf Muzzle Air
Graasmasker
Florian ViMi Care Balancer
ViMi balancer
Happy Belly Solid
Darmwerking
Heltie horse triphala
Ondersteuning
help mijn paard heeft jeuk wat nu
Zomereczeem algemeen, Zomereczeem kennisbank
Help mijn paard heeft jeuk wat nu

Help mijn paard heeft jeuk wat nu

In januari zijn wij een traject met 5 paarden gestart. Zij kregen van ons de Happy Belly Solid en de Happy Skin Huidspray. Daarnaast begeleiden wij deze groep tijdens de online meeting eens in de 3 weken. Een leerzaam traject voor ons én de ruiters.

Inmiddels is het maart en hebben wij de deelnemers gevraagd hoe de stand van zaken is.

Jantine heeft het alsvolgt op dit moment;

1 IJslander (Skoti) krijgt Happy Belly + Happy Skin huidspray

1 IJslander krijgt Happy Belly + Happy Skin huidspray + preventief deken

2 IJslanders alleen Happy Skin Huidspray

Het is misschien nog wat vroeg in het seizoen, maar geen van alle zie ik op dit moment jeuken. Nog geen gezwiep met de staart of trappen naar de buik.

So far, so good! De paarden die Bappy Belly krijgen zien er wel echt nog fitter uit dan de paarden die het niet krijgen. Ze zitten goed in hun vacht en hebben appeltjes.

Constance heeft een Fries paard zij schreef: Ik gebruik nog steeds Happy Belly en de Happy Skin Huidspray. Yfke staat nog in loopstal omdat maatje met peesblessure nog niet buiten mag. Tot nu tot nog niet geschuurd, staat zonder deken. Insprayen is geen probleem.

Shari heeft een Shetlander, zij schreef:

Jefke staat nog steeds zonder deken. Ik merk voorlopig nog niet dat hij jeuk heeft, maar is moeilijk te zeggen aangezien hij ook bezig is met verharen en hij daar natuurlijk wel wat last en jeuk van krijgt.
De Happy Skin Buzz of en Huidspray heb ik beide nog niet gebruikt.

Deze week blijft hij ook zonder deken. Merk ik dat hij toch schuurt ga ik beginnen met de skinspray en toch zijn deken opleggen voor de zekerheid.

Sophie liet ons weten: Na de meeting ben ik inderdaad de spray over zijn hele lichaam gaan gebruiken. Ik merk zeker verschil. Het ziet er veel rustiger uit en de manen blijft hij ook redelijk van af. Niet meer door zijn deken heen. De afgelopen dagen heeft hij kleine momenten met droog weer zijn deken af gehad. Naast het gekriebel met zijn weide maatje blijven de manen eigenlijk best mooi en lijkt de jeuk ervaring minder te zijn/worden.

Corinne schreef: Met Otis gaat het goed, we zijn met de tweede zak Happy Belly begonnen. Hij eet het alleen niet heel graag, maar mengen gaat redelijk goed.
Omdat hij licht eczeem heeft, heeft hij nog niet veel last, beetje jeukerig maar dat kan ook door het verharen komen. Dus dat is fijn! De spray hebben we nog niet hoeven gebruiken.

Online meeting bijwonen

Wil jij ook een online meeting bijwonen? Meld je dan aan door een mail te sturen naar [email protected] je krijgt dan via de mail een uitnodiging. Het bijwonen van de meeting is gratis. 

Wij zijn overigens geen dierartsen, geen therapeuten, maar gedreven en ervaren personen / paardeneigenaren met veel ervaring met zomereczeem klachten bij paarden. Kennis opgedaan bij o.a. Natascha Bos, daarnaast hebben we veel kennis van de producten die bij Atorka aangeboden worden, maar wij zijn ook erg goed bekend met de eczeemdekens die wij verkopen.

Ook leuk om te lezen

Ook leuk is de blog over spijsvertering en verminderde weerstand. Wij verkopen nu ook de producten van HELTIE Horse en mogen daardoor ook hun kennis en ervaring delen. Dit doen we graag, want ieder paard wat minder last heeft van jeuk is winst. Winst voor het paard en minder zorg voor de eigenaar. Daar wij zelf zo’n 25 jaar paarden met eczeem hebben gehad, weten we heel goed wat een zorg dit is.

En HELTIE  heeft ook een podcast over zomereczeem gemaakt, zoek op askHELTIE via Spotify!

Help mijn paard heeft jeuk wat nu

Je hebt misschien wel allerlei vragen, bel dan hoor ons nummer is 0348446168 wij helpen je graag. 

online meeting over zomereczzeem
Algemeen, Paard, Zomereczeem kennisbank
Online meeting over zomereczeem

Online meeting over zomereczeem

Het eczeem seizoen is al weer begonnen, het is erg vroeg dit jaar. Daarom zijn we ook maar gelijk van start gegaan met onze online meeting.

Dit is nieuw, we geven ieder jaar met veel plezier heel veel tips en adviezen. Dit jaar bundelen wij de krachten, tijdens de online meeting geven wij tips en adviezen, maar ook degene die aanwezig zijn hebben vaak nuttige aanvullingen. 

Aanmelden en aanwezig zijn kost niets, je ontvangt een uitnodiging zodra jij je hebt aangemeld via onze klantenservice. Dit kan per mail of per telefoon 0348446168.

We hebben op woensdagavond om 20:00 uur een meeting en op dinsdagochtend om 08:30 uur. De eerst volgende keer is dinsdag 26 maart of woensdag 27 maart. 

Wil je eerder hulp, tips en adviezen? Neem dan contact op met de Atorka klantenservice, wij helpen je graag. 

Wij zijn overigens geen dierartsen, geen therapeuten, maar gedreven en ervaren personen / paardeneigenaren met veel ervaring met zomereczeem klachten bij paarden. Kennis opgedaan bij o.a. Natascha Bos, veel kennis van de producten die bij Atorka aangeboden worden, maar ook erg goed bekend met de eczeemdekens die wij verkopen.

Help mijn paard heeft jeuk
Paard, Zomereczeem algemeen, Zomereczeem kennisbank
Help mijn paard heeft jeuk

Help mijn paard heeft jeuk

Dat lezen we zo ontzettend vaak, vooral in de zomer, maar ook in de herfst en steeds vaker ook in de winter. Op de Facebook pagina Zomereczeem Advies helpen wij waar we kunnen. Daar vonden wij ook onderstaande tekst:

Wat als je alles al geprobeerd hebt? Verschillende zomereczeem dekens, poeders, zalven, aangepaste voeding, aangepaste huisvesting en zelfs cortisonen, injecties en tabletten.

Deze eigenaar was teneinde raad. Dus besloten wij samen met Greenvalley Health Products te starten met een nieuw gratis traject, geen dure cursus maar simpelweg heldere informatie. Greenvalley heeft een team van dierenartsen die meekijkt met de adviezen die wij geven. Yvonne van Dijk van Atorka Ruitersport leidt dit traject, zij is initiatiefnemer en ervaringsdeskundige, geen dierenarts of therapeut. Ze heeft al zo’n 25 jaar ervaring met paarden die allergische reacties hebben, diverse cursussen en themadagen gevolgd, o.a. bij de Blauwe Hengst. Komen wij er niet uit samen, dan verwijzen wij door naar collega’s. 

Gratis hulp/advies

Wij gaan samen met jou en je paard aan de slag. Met als doel je paard minder last/hinder te laten ondervinden van zijn allergische reacties / jeuk de komende zomer. Hoe fijn zou dat zijn? Garantie kunnen we nooit geven, maar de ervaring leert dat we een eind komen.

Je kan altijd met het traject starten, wij hanteren geen sluitingsdatum of zo. Handig is wel zo vroeg mogelijk in het jaar alvast aan de slag te gaan met onze tips. Dus meld je nu aan, door een mail te sturen naar [email protected] vertel in de mail in het kort wat voor paard je hebt, wat zijn rantsoen is en hoeveel beweging het paard krijg. De begeleiding is gratis, de producten die wij adviseren dien je zelf aan te schaffen. Uiteraard ben je tot niets verplicht. 

Hoe werkt het?

Eens per maand is er een meeting via teams, wij sturen je daarvoor een uitnodiging. Uiteraard ben je vrij om daarbij aan te sluiten, die mag maar hoeft niet. Verder zullen wij je informeren via de mail. Heb je tussendoor vragen, dan mag je altijd contact met ons opnemen. 

Ook leuk om te lezen

Ook leuk is de blog over spijsvertering en verminderde weerstand. Wij verkopen nu ook de producten van HELTIE Horse en mogen daardoor ook hun kennis en ervaring delen. Dit doen we graag, want ieder paard wat minder last heeft van jeuk is winst. Winst voor het paard en minder zorg voor de eigenaar. Daar wij zelf zo’n 25 jaar paarden met eczeem hebben gehad, weten we heel goed wat een zorg dit is. Vragen? Bellen mag altijd, ons nummer is 0348446168.

Help mijn paard heeft jeuk – de paarden

Het traject is inmiddels gestart en wij stellen graag de paarden aan je voor. Otis de Fjord is één van de deelnemers, maar ook Jefke de Shetlander, Yfke het Friese Paard, Abby de Haflinger en Skoti de IJslander. 

Otis heeft een eigen Insta pagina  waar je hem kunt volgen. Wil je alles over de paarden weten? Lees dan de blog over deze 5 paarden

Help mijn paard heeft jeuk – de online meeting

Vanmorgen de tweede online meeting gehad, weer leuke nieuwe mensen ontmoet en bijzondere verhalen gehoord. Ik heb uitgelegd, dat ik geen dierenarts of therapeut ben. Ik deel graag mijn kennis en ervaring. Door mijn jarenlange zoektocht naar oplossingen ben ik heel wat mensen en producten tegen gekomen. Die kennis deel ik graag, minder paarden met last van allergische reacties, minder paarden onder de dekens, dat zou toch geweldig zijn.   

Ook waren er weer vragen over voeding. Ik heb veel gehad aan de trainingen van Natascha Bos van www.blauwehengst.nl. Wat wil ik mijn paard voeren, waarom wil ik dat, wat zit er nu eigenlijk in zo’n zak paardenvoer, hoe lees je de verpakking? Binnenkort organiseert Natascha weer een thema dag over dit onderwerp, je vindt alle informatie op haar website. 

Heb je al kennis, maar wil je het voer vergelijken? Kijk dan eens op de site www.voervergelijk.nl een fijn platform waar je heel veel soorten voer met elkaar kan vergelijken.

Happy Belly Solid en lastig eten, dat herkennen we. Vanmorgen kregen we de tip van Hanneke, om er fenegriek/foenegriek bij te geven. Het maskeert enigszins de geur van de Belly. 
Ik twijfelde tijdens de meeting over fenegriek en dit voeren aan drachtige merries. Ik heb dit opgezocht, HELTIE schrijft: Bij drachtige merries wordt fenegriek afgeraden aangezien het de baarmoeder kan prikkelen.

Huidgel en wonden, de Happy Skin Huidgel mag op alle wonden gebruikt worden. Draadwonden, wonden van jeuk, wonden van spelen etcetera. Het is ook fijn voor honden met een wond, zo weet ik uit eigen ervaring. 

HELTIE Horse, een nieuw merk in onze winkel. Leuk omdat zij ook graag kennis delen. Veel informatie vind je bijvoorbeeld op ask HELTIE. Vrijdag 9 februari zijn zij bij ons om kennis te maken en wat casussen te bespreken. Dus heb jij  nog een vraag, mail die aan ons. Wij bespreken de vraag en komen terug met het antwoord. 

Happy Skin Huidspray, als het zulk lekker weer blijft, komt de tijd dat die weer op de plank mag staan. De Huidspray zorgt dat de muggen op afstand blijven, de kokosvetzuren in deze spray verzorgen de eventuele wondjes. Denk er aan dat de Happy Skin Huidspray als een soort onzichtbare deken over het paard gespoten mag worden. Niet alleen in de staart en de manen. Tijdens droge dagen is 3 keer per week waarschijnlijk voldoende. Bij regen iets vaker, bij intensief rijden/zweten van je paard spray je ook extra. 

Blogs, wij hebben in de loop der jaren veel blogs geschreven en geplaatst over zomereczeem / jeuk bij paarden. Je vindt ze allemaal in deze link: https://www.atorka.nl/blog/blog-zomereczeem/zomereczeem-algemeen/
Help mijn paard heeft jeuk - ook in de wintermaanden
Algemeen, Paard, Zomereczeem kennisbank
Waarom hebben veel paarden jeuk - ook in de winter

Waarom hebben veel paarden jeuk – ook in de winter. 

Het is januari en dit is een veelgestelde vraag. Wij denken dat het immuunsysteem van veel paarden laag is. Mede door de lange periode van regen en kou die vrij snel na de ruiperiode kwam. De rui vraagt veel energie van het paard. Bij sommige paarden merk je dit letterlijk, ze zijn soms zelfs iets minder alert en voorwaarts. In de ruiperiode hoor je ook vaak dat veel paardeneigenaren een soort jeuk explosie zien ontstaan. Let er maar eens op!

Daarna heeft het paardenlichaam gedurende de regen en kou alles uit de kast moeten halen om warm te blijven. Jeuk, hoesten, schimmels, mok en andere ongemakken liggen momenteel op de loer, het immuunsysteem kan wel hulp gebruiken lijkt het paard te laten zien. 

Immuunsysteem en paardendarm

Een goed werkend immuunsysteem begint in de darm. Dat is algemeen bekend, ook paarden met goede mest kunnen een minder goed functionerende darm hebben. Het calciumbutyraat in de Happy Belly Solid reguleert het immuunsysteem, het legt als het ware een beschermlaagje in de darm. Op die manier zorgt het ervoor dat schadelijke stoffen in micro-organisme niet in de bloedbaan komen. Hierdoor ondersteun je het immuunsysteem van je paard en wordt de kans op allerlei ongemakken minder. 

Over een maand of zo begint de rui weer, een goed moment om nu met de Happy Belly Solid te starten. Wederom kost het weer veel energie, terwijl het paard toch al wat minder in z’n vel zit na zo’n bijzondere winter. En reageert je paard er goed op? Voer het dan jaarrond, de kosten voor een paard geef je 15 gram per dag, dat zijn de kosten niet. 

Sinds kort hebben wij ook een Happy Skin Mini Test pakket, daarin een 150 gram Belly, een proefflacon Huidspray en een proefflacon Huidgel, speciaal voor de lastige eters. Dit pakketje kost € 10,00. Het zal geen verbeteringen bij je paard laten zien, het is vooral om te kijken of je paard het eet. 

Ben jij benieuwd naar het complete verhaal over de darmwerking, de Belly in relatie met jeuk en het immuunsysteem? Dan nodigen we je graag uit voor onze lezingen. De eerste lezing geven wij hoogstwaarschijnlijk op EquiDay 13 april a.s. 

Meedere wegen die naar Rome leiden..

Veel paarden met jeuk krijgen al snel de stempel “eczeemer” opgedrukt, terwijl ze dit helemaal niet zijn. Kriebel en irritatie in de zomermaanden veroorzaakt door zomereczeem (culicoïdesmuggen (knutten). Reactie op voeding en overgewicht zijn ook belangrijke oorzaken van ernstige kriebel. Het is daarom belangrijk om uit te vinden wat de oorzaak is van de kriebel van jouw paard. Maar voor alles is een goed werkend immuunsysteem erg belangrijk. Brandnetel is ook zo’n mooi product wat bloedzuiverend werkt en het immuunsysteem ondersteunt. En zalmolie draagt ook bij aan de algemene gezondeid en een sterke weerstand. Kortom genoeg mogelijkheden om je paard te helpen. 

Heb je vragen?

Waarom hebben veel paarden jeuk – ook in de winter, dat was de titel van deze blog. Heb je nog vragen? Dan contact met ons opnemen hoor, wij helpen je graag. Ieder paard van Shet tot Shire, we helpen ze allemaal! 

Happy Skin mini test pakket
Happy Skin Mini pakket
Heltie horse zalmolie
HeltieHorse Zalmolie
zomereczeem paard behandelen
Help mijn paard heeft jeuk
spijsvertering en weerstand paard
Paard, Zomereczeem kennisbank
Spijsvertering en verminderde weerstand paard

Spijsvertering en verminderde weerstand paard

Sinds begin 2024 verkopen wij ook de producten van HELTIE Horse. Hier zijn we super blij mee en ook met alle blogs en kennis die zij delen. Bijvoorbeeld over de spijsvertering. Lees je mee?

Als de spijsvertering van een paard niet goed is, de darmflora verstoord is of als een paard regelmatig slechte mest heeft, dan kan het paard minder goed voedingsstoffen opnemen. Dat zagen we jaren geleden al bij onze eigen paarden. Fijn dat er zoveel aandacht voor is en dat HELTIE zo goed uitlegt wat er aan de hand is. 

Er is dan namelijk geen sprake van een goede vertering waardoor niet alle voeding wordt omgezet tot bruikbare voedingsstoffen. Het paard krijgt dan minder voedingsstoffen in de bloedbaan waardoor het lichaam niet alles binnen krijgt om optimaal te kunnen functioneren. En daar tegenover staat dat er meer afvalstoffen overblijven, onverteerd voedsel, slechte bacteriën, etc. Dit zorgt voor meer gifstoffen die de darmwand kunnen beschadigen en waardoor de darmcellen iets uit elkaar gaan staan (lekkende darm) waardoor te grote voedseldelen in de bloedbaan terecht komen. De lekkende darm kan ook verzoorzaker zijn van jeuk bij paarden, wij vertellen dit al jaren aan eigenaren waarvan de paarden de diagnose zomereczeem hebben gekregen van de dierenarts.

Lekkende paardendarm

Hierdoor ontstaan er ontstekingen in het lichaam en deze ontstekingsreacties brengen de algehele weerstand naar beneden. Hierdoor ga je in een neerwaartse spiraal komen! Want het lichaam heeft meer voedingsstoffen nodig om de ontstekingen te lijf te gaan, maar de darmen produceren meer gifstoffen en ga zo maar door. Om de darmen te ondersteunen, adviseren wij de Happy Belly Solid. 

In dit geval is een verminderde weerstand een symptoom, alleen de weerstand willen boosten zal dus niet de oplossing kunnen zijn. Neem daarom goed de voeding en huisvesting onder de loep en zorg ervoor dat dit zo min mogelijk verstorend en verzurend is voor het lichaam.

Weerstand boost voor je paard

Voor het boosten van de weerstand kun je HELTIE Brandnetel in zetten. HELTIE Horse Brandnetel is bloedzuiverend, ondersteunt het immuunsysteem en bevordert een goede darmflora. Huisvesting onder de loep nemen, iets wat je prima zelf kan doen. Bekijk vooral de kwaliteit van je ruwvoer, eventueel laat je het eens testen. Dan zie je of je ruwvoer de kwaliteit heeft die je dacht te hebben. 

Goed ruwvoer is immers de basis van ieder rantsoen, in veel gevallen is aanvullen met Daily Complete van Vitalbix al voldoende. Vanaf februari 2024 gaan we ook paardenvoer van Florian Horsefood aanbieden in onze shop. Meer hierover lees je in de Atorka Nieuwsbrieven, wil je niets missen meld je dan aan voor de Nieuwsbrief.

Brandnetel vloeibaar

Wil je brandnetel geven vanwege de geneeskrachtige werking en is een snelle werking gewenst, dan heeft het de voorkeur om de vloeibare variant te kiezen. Deze kan ook heel handig worden toegepast in bijvoorbeeld een mineralenbuffet! Wil je het geven ter afwisseling of voor de lekkere snack, dan kan je daar zeker de verse en gedroogde versie voor gebruiken.

Pluk je zelf brandnetel voor jouw paard? Wees dan wel kieskeurig waar je het plukt om zo te voorkomen dat jouw paard vervuiling binnen krijgt door urine van honden of uitlaatgassen. 

Vragen over spijsvertering en verminderde weerstand paard?

Heb jij meer vragen over dit onderwerp of een paard dat op dit moment een lage weerstand heeft? Neem dan gerust contact met ons op voor een eerlijk persoonlijk advies! Wij helpen jou graag. En kunnen wij je niet helpen, dan zoeken wij in ons netwerk naar iemand die het wel kan. 

Heltie horse brandnetel
HELTIE brandnetel voor boost van immuunsysteem en darmflora
Hay Playbag slowfeeder
Ruwvoer in de slowfeeder voor een betere spijsvertering
Happy Belly Solid
Happy Belly Solid voor ondersteuning van paardendarm.
Winkelwagen0
Er zijn geen producten
Verder winkelen
0