Catago Fir Tech dekens en zadeldekjes

Door: Yvonne van Dijk

Kreeg ik onverwacht een hele mail over de Catago Fir Tech deken. Via H3 Massage is Sandra Beck de deken aan het testen. Lees je mee, het is een heel verhaal, maar erg leuk. 

Catago Fir Tech deken

Beste

Beetje raar want ik ken uw naam niet en we hebben elkaar nog niet gesproken, toch een mail. Via Amber mag ik sinds afgelopen maandag de therapiedeken proberen.

Dat vind ik erg fijn want ik ben erg benieuwd naar bevindingen net als jij. Ik heb er al eens over gehoord en ken mensen die een soort gelijk deken hebben van 2 andere merken. Voor mijn paard Bobje vind ik het top dat ik deze mag proberen .

Hij staat naast Daydream op de hoe de bonte Barock Pinto.
Hij is nu 2 jaar mijn paard ik heb hem licht zadelmak gekocht (wat inhoud zadel kent ie op rug en gewicht van mens ,dat was het ) Hij was eigenlijk bedoeld als dekhengst ,maar goed het is me gegund geweest hem te kopen.

Goed we zijn nu 2 jaar verder en gelukkig is hij na ruim een jaar van …. Grrrr dier naar leuk te rijden dier gegaan waar ik geheel verliefd op ben. Geen makkie maar een kanjer dominant eigenwijs beetje muiter enz maar als ie wil lopen we voor wauw.

We mogen inmiddels M1 starten voor hem alles nieuw voor mij al eerder deze weg bewandelt . Zo weet je een beetje van me paard.

Nu de reden waarom ik het zo fijn vind de deken te proberen is omdat: ik las dat naast het warm worden van de spieren en daardoor het losrijden misschien gemakkelijker/fijner is voor het dier. Ook dat het de intensiever losmaakt verwarmt versoepelt en dus blessures zou kunnen voorkomen. Daarnaast zou het goed zijn de bloedsomloop en daardoor afvalstoffen ook beter circuleren en afvoeren.

Nu dat laatste ben ik ook extra geïnteresseerd in, mijn paard voert namelijk zijn afval stoffen moeizamer af ,en bij slechts geval slaat hij het op in de benen wat eerst vochtophoping geeft en bultjes en die zouden bij slechtste geval weer gallen kunnen worden die dus niet weggaan.

Nu zijn de vocht/stalbenen met veel lopen op te lossen en de bultjes ook ,daarbij ben ik zeer streng op zijn voeding ,krijgt hij nooit iets van suiker of waar dat in zit dus geen appel wortel snoepjes gewone brok of muesli ,hij heeft puur ruwvoer/hooi en zijn eigen voer verder mag hij nooit iets. Dit werkt goed en hij heeft mooie goede benen momenteel ,maar loopt ook nog een aantal uur op de wei .

Dus kortom de deken wordt door ons zeer kritisch geprobeerd.
Maandag voor het eerst de deken op 30 min voor het losrijden en 30 min toen we klaar waren met rijden.
Bob stond heerlijk onder de deken en werd er kalm van stond fijn te relaxen, het was een koude dag met gure wind.
Normaal is Bob dan extra rill en ziet veel kabouters is strak in zijn lijf, nu begon ie met losrijden best chill en ontspannen. Dat was me eerste bevinding of het toeval was?? Na rijden weer deken op en weer ging ie relaxen.

Dinsdag heb ik les en weer 30 min ervoor de deken op werd 40 min en Bob stond echt te soezen ,man hij vind die deken heerlijk.
Zijn benen (ivm afvoer afvalstoffen zijn mooi geen vocht) Hij zit heerlijk vrolijk in zijn vel en ook nu ging het losrijden vanaf eerste moment soepel en het was nog kouder als maandag. Na de les weer deken op, het lijkt wel of je hem onder solarium hebt .

Woensdag weer gereden en weer 30 min voor het rijden op en hij stond bijna te slapen. Weer fijn gereden en na het rijden deken weer op.

Donderdag vrij en dus geen deken dag. Vrijdag gaan we weer rijden maar nu werd al me bevinding gevraagd, zaterdag lessen we weer.

Nu is Bob op wedstrijd nog vaak nerveus, hij leert alles is nieuw het is een jong dier die nu de binnen bakken te zien krijgt. De 8ste heb ik weer wedstrijd had hem graag die dag geprobeerd of hij dan ook veel meer relaxt is. Ik ben dus eigenlijk voor wat ik heb kunnen bemerken aan verschil wel enthousiast.

Maar kan na zo kort testen ook niet zeggen of het de volle 100% door de deken komt. Verder is het een mooie deken fijne pasvorm.

Yvonne Groven reageerde ook: “Ik gebruik het dekje onder het zadel regelmatig, niet allen paarden vinden het fijn, maar die het lekker vinden zijn heerlijk los.”

PS. uiteraard gaat Sandra de deken ook tijdens de wedstrijd gebruiken.

Review door Sandra Beck, via facebook, november 2018

Wil je meer weten over de FIR-tech producten, neem dan contact met ons op. Dit kan door een mail te sturen naar klantenservice@atorka.nl of door te bellen 0348 446168

Meer blogs