Neel Prydi
Neel Prydi
Hans van Dijk MSFC zadelpasser
Afspraak Hans van Dijk
Prydi Switch
Prydi Switch
Prydi Saddles standaard
Prydi Standard
PrydiSaddles standaard bruin
Prydi Standard bruin

Prydi zadels

Een klein merk, groot door comfort  en kwaliteit. Dat is zoals wij de zadels van Neel Gottschald ervaren. Sinds een aantal jaar verkopen wij bij Atorka met veel plezier het Prydi zadel. Een zadel wat wij vooral kenden door de positieve verhalen van klanten. Die klanten vertelden altijd hoe comfortabel de zadels zijn voor de ruiter en voor de paarden vanwege de korte kussens. Dit had men nog niet eerder bij andere merken gezien.

Er werd gestart met de Prydi standaard en inmiddels zijn daar de Prydi Switch en de Prydi Dressage bij gekomen. Een Prydi zadel is niet te vergelijken met een fabriekszadel uit verre landen. Prydi zadels worden gemaakt in Engeland, en dit zie terug in de kwaliteit van het leer en de afwerking. In Engeland zit veel vakmanschap. Ondanks deze kwaliteit is de prijs in vergelijking met andere merken concurrerend te noemen. De Prydi zadels hebben een blijvende waarde zo vertelde Neel onlangs aan Viola Robbemondt. Iets wat wij kunnen beamen. Daarnaast is een Prydi in talloze uitvoeringen verkrijgbaar, je kan het zadel geheel customizen. Wil je een bruin zadel met beige bies? Of een zwart zadel met blauwe bies en bruine lederen kniewrongen? Of kleine kniewrongen in plaats van grote kniewrong of……. eigenlijk kan alles bij een Prydi IJslanderzadel.   

12,5 jaar Prydi IJslander zadels

Het is 2020 en inmiddels bestaat de Prydi zadellijn 12,5 jaar. Tijd voor een interview met Viola Robbemondt over het ontstaan van de zadels, de ontwikkeling van de zadels door middel van samenwerking met Engeland en de verhuizing naar Duitsland…. 

Hans van Dijk

Hans is onze gediplomeerde MSFC zadelpasser. Hij werkt graag samen met Neel en haar Prydi zadels. De kwaliteit van het leer, de wol gevulde kussens en natuurlijk de korte kussens onder het zadel. Dit kom je bij weinig zadels tegen zo vertelde Hans. De Prydi adviseert hij dan ook niet alleen bij de IJslanders. Inmiddels zijn er ook diverse andere rassen die blij zijn met een Prydi zadel, denk hierbij aan de de PRE, de Arabieren en de Rocky Mountain om maar iets te noemen. Paarden met korte ruggen, die meestal gereden worden door volwassen ruiters.

Met de komst van de Dressage en de Switch is hij erg blij, nu is er voor vrijwel iedere ruiter een Prydi. De Dressage heeft een diepere zit dan de Standaard, de Switch heeft een verwisselbaar kopijzer iets wat veel klanten tegenwoordig erg prettig vinden. 

Wie is Hans?

Iedere vakman heeft zijn eigen werkwijze én specialiteit. Hans van Dijk is bij Atorka Ruitersport ‘de man van de zadels’. Hij rijdt het hele land door om eigenaren én paarden te helpen. Een fijn zadel is immers belangrijk voor de ruiter, maar vooral voor het welzijn van het paard. De passie van Hans ligt bij het IJslandse paard. Hiermee heeft hij ruim 20 jaar ervaring. Om zijn passie op het gebied van zadels professioneel te kunnen uitvoeren, heeft hij zo’n 7 jaar geleden de opleiding Master Saddle Fitting Consultant (MSFC) gevolgd.

Prydi banner

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top