Prydi zadels

Een klein merk, groot door comfort  en kwaliteit. Dat is zoals wij de zadels van Neel Gottschald ervaren. Sinds een aantal jaar verkopen wij bij Atorka met veel plezier het Prydi zadel.

Een zadel wat wij vooral kenden door de positieve verhalen van klanten. Die klanten vertelden altijd hoe comfortabel de zadels zijn voor de ruiter en voor de paarden vanwege de korte kussens. Dit had men nog niet eerder bij andere merken gezien.

Er werd gestart met de standaard en inmiddels zijn daar de Switch en de Dressage bij gekomen. Een Prydi zadel is niet te vergelijken met een fabriekszadel uit verre landen.

De zadels worden gemaakt in Engeland, en dit zie terug in de kwaliteit van het leer en de afwerking. In Engeland zit veel vakmanschap. Ondanks deze kwaliteit is de prijs in vergelijking met andere merken concurrerend te noemen.

De zadels hebben een blijvende waarde zo vertelde Neel onlangs aan Viola Robbemondt. Iets wat wij kunnen beamen. Daarnaast zijn haar zadels in talloze uitvoeringen verkrijgbaar, je kan het zadel geheel customizen.

Wil je een bruin zadel met beige bies? Of een zwart zadel met blauwe bies en bruine lederen kniewrongen? Of kleine kniewrongen in plaats van grote kniewrong of……. eigenlijk kan alles bij een Prydi IJslanderzadel.

Prydi

Aanbevolen producten

Prydi
Neel Prydi
Prydi Standard
Prydi Standard bruin
Prydi Switch
Workshop
Afspraak Hans van Dijk

Producten van Prydi

Prydi IJslander zadels

Het is 2022 en inmiddels bestaat de Prydi zadellijn al meer dan14 jaar. Lees meer over Neel en haar zadels in het interview met Viola Robbemondt over het ontstaan van de zadels, de ontwikkeling van de zadels door middel van samenwerking met Engeland en de verhuizing naar Duitsland….

Standard

Het Standard IJslander zadel is leverbaar met verplaatsbare kniewrongen of vaste kniewrongen. Kies je voor de verplaatsbare kniewrongen, dan ontvang je bij dit zadel een paar verwisselbare kniewrongen. De Standard heeft een boom met iets “Schwung” en een zachte zeer comfortabele lederen zitting.

Standaard hebben wij dit zadel bij ons met een 17,5 inch zitting. De zadels zijn leverbaar in diverse maten en kleuren.

Delux 2020

Delux 2020 is een IJslander zadel met een anatomische kniewrong onder de voorgevormde zweetblad. Dit zadel heeft een licht gewelfde boom en een zachte comfortabele lederen zitting. Ook dit DeLux 2020 zadel is leverbaar in diverse maten van 16 t/m 18,5 inch en kleuren.

De zadels zijn leverbaar in verschillende kleuren, diverse leersoorten met daarbij passende biezen en stiksels. Dit model is leverbaar van 16 t/m 18,5 inch. Informeer hier naar bij Hans van Dijk, onze zadelpasser. Wij hebben een aantal Prydi zadels op voorraad, zodat je de diverse opties kan zien en voelen.

Switch

De Switch is het nieuwste model en heeft een verwisselbaar kopijzer en een diepere zit als het model Standard. Het kopijzer is geheel nieuw ontwikkeld want het is ergonomisch gevormd, daarnaast heeft het een goed doordachte bevestiging.

Ook nieuw is dat de zadelboom van de Switch gekeurd is door de British Standard (BS) dit is een waarborg voor  veiligheid en kwaliteit. Een product om trots op te zijn!

Het kopijzer is leverbaar in 5 verschillende maten. Het zadel is in 3 kleuren leverbaar, zwart, bruin en roodbruin. Het heef 1,5 inch hoge anatomische kniewrongen en een breed wervelkanaal. Dit model is leverbaar in de zitmaten 16.5, 17, 17.5 en 18″en heeft wol gevulde kussens.

Hans van Dijk

Hans is onze gediplomeerde MSFC zadelpasser. Hij werkt graag samen met Neel en haar zadels. De kwaliteit van het leer, de wol gevulde kussens en natuurlijk de korte kussens onder het zadel. Dit kom je bij weinig zadels tegen zo vertelde Hans.

De zadels adviseert hij dan ook niet alleen bij de IJslanders. Inmiddels zijn er ook diverse andere rassen die blij zijn met een Prydi zadel, denk hierbij aan de de PRE, de Arabieren en de Rocky Mountain om maar iets te noemen. Paarden met korte ruggen, die meestal gereden worden door volwassen ruiters.

Met de komst van de Dressage en de Switch is hij erg blij, nu is er voor vrijwel iedere ruiter een Prydi. De Dressage heeft een diepere zit dan de Standaard, de Switch heeft een verwisselbaar kopijzer iets wat veel klanten tegenwoordig erg prettig vinden.

Wie is Hans?

Iedere vakman heeft zijn eigen werkwijze én specialiteit. Hans van Dijk is bij Atorka Ruitersport ‘de man van de zadels’. Hij rijdt het hele land door om eigenaren én paarden te helpen. Een fijn zadel is immers belangrijk voor de ruiter, maar vooral voor het welzijn van het paard.

De passie van Hans ligt bij het IJslandse paard. Hiermee heeft hij ruim 20 jaar ervaring. Om zijn passie op het gebied van zadels professioneel te kunnen uitvoeren, heeft hij zo’n 10 jaar geleden de opleiding Master Saddle Fitting Consultant (MSFC) gevolgd.

Online?

Alhoewel wij het niet aanraden zijn alle zadels online verkrijgbaar via onze website.

De zadeltoebehoren kunnen natuurlijk wel heel gemakkelijk via onze webshop besteld worden.

Ben je op zoek naar een nieuw of gebruikt zadel? Neem dan contact op met hans@atorka.nl. Hij kan een afspraak maken en je een kundig advies geven.