Een scheef kopijzer in je zadel

Een scheef kopijzer in je zadel, kan dat ook?

Ja dat kan! Onlangs kwam ik het nog tegen. Ik ben Hans van Dijk, MSFC gediplomeerd zadelmaker en zadelpasser bij Atorka. Een klant belde ons met de vraag of ik zadel wilde controleren. De reden was dat ze niet lekker zat, had zelfs last van haar heupen en het zadel bleef niet stabiel liggen. Niet stabiel betekende in dit geval dat het zadel naar voren kiepte.  

Op pad 

Ik ging op pad, uiteraard met het nemen van de noodzakelijke maatregelen. Het is en blijft nog altijd werken tijdens het Corona tijdperk. Aangekomen bij de klant begon ik met de controle van het paard. Ik keek met name of het paard  asymmetrisch was, maar dat was niet het geval. Daarna onderzocht ik het zadel, dat was wel asymmetrisch. Dus zadel open gemaakt om vervolgens te ontdekken dat het kopijzer scheef bleek te zijn. En daarnaast niet passend voor het paard. Het kopijzer was 2 maten te groot, hierdoor kiepte het zadel dus. 

Nieuw kopijzer

Vervolgens heb ik een nieuw en passend kopijzer in het zadel gezet. Gelijk de kussens nagelopen en ter plekke gevuld. De klachten zijn verdwenen, paard loopt goed en ruiter zit ook weer prettiger.

Twijfel zadel?

Heb jij ook twijfels over de ligging van je zadel? Bel / app mij dan mijn telefoonnummer is 06 287 13 577 of download mijn E-book. Een mail sturen mag ook, 

Kussen goed gevuld
Zijn de kussens weer gelijk gevuld?
Kussens zadel vullen
Ter plekke de kussens vullen.

Twijfels?

Twijfel je ook over de ligging van je zadel?

Meer blogs

bitten blog

Bitten blog

Door Nike Ruhulessin Bitten blog, zie jij ook door de bitten het bos niet meer? Vandaag de dag zijn er zoveel bitten op de markt, dat ik me serieus afvraag: waarom?  De diverse instructeurs waar ik in mijn leven les van heb gehad, waren het eigenlijk allemaal unaniem met elkaar eens: leer nou maar eerst

Lees verder »
Paard het land op

Paarden op het land

Paarden op het land De kans is groot dat de paarden binnenkort weer op het land staan. Hoe bereid jij je paard voor? Want de kans op hoefbevangenheid ligt op de loer als een paard niet gewend is aan gras. Zeker als de nachten nog koud zijn en er ’s morgens de zon fel schijnt.

Lees verder »
Happy Horse

Aanpak zomereczeem via de huid en de darm

Aanpak Zomereczeem via de huid en de darm Afgelopen winter hebben we met tevreden gebruikers van Happy Skin gesproken. Hieruit bleek dat op veel plaatsen de aanpak erg verschillend was. Ons stappenplan vorig jaar was: dagelijks Happy Skin Huidspray en Happy Skin Buzz Off Spray bij hogere insectendruk er naast gebruiken. Bij grotere wonden gebruik

Lees verder »
Karlslund Laki neopreen singel

Getest Karlslund Laki Neopreen singel

Getest Karlslund Laki Neopreen singel Algemene informatie van het product: Karlslund Laki Neopreen singel.  Materiaal: Neopreen gevoerd met Memory Foam | Maatvoering: 45cm |  Prijs: € 75,00  De eerste indruk  De Karlslund Laki neopreen singel ziet er fijn en degelijk uit. De vorm is vrij standaard, waar ik van houd. Het materiaal is voornamelijk neopreen,

Lees verder »
Scroll naar top