Een scheef kopijzer in je zadel

Door: Yvonne van Dijk

Ja dat kan! Onlangs kwam ik het nog tegen. Ik ben Hans van Dijk, MSFC gediplomeerd zadelmaker en zadelpasser bij Atorka. Een klant belde ons met de vraag of ik zadel wilde controleren. De reden was dat ze niet lekker zat, had zelfs last van haar heupen en het zadel bleef niet stabiel liggen. Niet stabiel betekende in dit geval dat het zadel naar voren kiepte.  

Op pad 

Ik ging op pad, uiteraard met het nemen van de noodzakelijke maatregelen. Het is en blijft nog altijd werken tijdens het Corona tijdperk. Aangekomen bij de klant begon ik met de controle van het paard. Ik keek met name of het paard  asymmetrisch was, maar dat was niet het geval. Daarna onderzocht ik het zadel, dat was wel asymmetrisch. Dus zadel open gemaakt om vervolgens te ontdekken dat het kopijzer scheef bleek te zijn. En daarnaast niet passend voor het paard. Het kopijzer was 2 maten te groot, hierdoor kiepte het zadel dus. 

Nieuw kopijzer

Vervolgens heb ik een nieuw en passend kopijzer in het zadel gezet. Gelijk de kussens nagelopen en ter plekke gevuld. De klachten zijn verdwenen, paard loopt goed en ruiter zit ook weer prettiger.

Twijfel zadel?

Heb jij ook twijfels over de ligging van je zadel? Bel / app mij dan mijn telefoonnummer is 06 287 13 577 of download mijn E-book. Een mail sturen mag ook, 

Zijn de kussens weer gelijk gevuld?
Ter plekke de kussens vullen.

Twijfels?

Twijfel je ook over de ligging van je zadel?

Meer blogs