Hans van Dijk zadelpasser

Hans van Dijk is MSFC gediplomeerd zadelpasser sinds 2012. Na de opleiding voor zadelpasser heeft Hans ook de opleiding voor zadelmaker gevolgd. Niet met het doel om zelf een zadel te maken, maar vooral om te leren hoe je goed een zadel kan repareren en kussens kunt vullen bijvoorbeeld. Een waardevolle aanvulling zo blijkt in de praktijk. 

Workshop Past mijn zadel op mijn paard

Hans van Dijk 

Iedere vakman heeft zijn eigen werkwijze én specialiteit. Hans van Dijk is bij Atorka Ruitersport ‘de man van de zadels’. Hij rijdt het hele land door om eigenaren én paarden te helpen.

Een fijn en goed passend zadel is immers belangrijk voor de ruiter, maar vooral voor het welzijn van het paard.

De passie van Hans ligt bij het IJslandse paard waar hij inmiddels ruim 20 jaar ervaring mee heeft.

Om zijn passie op het gebied van zadels professioneel te kunnen uitvoeren, heeft hij de  de opleiding Master Saddle Fitting Consultant (MSFC) gevolgd en mag zich sinds 2012 gediplomeerd MSFC zadelpasser noemen.

De MSFC opleiding voldoet aan de kwaliteitscode voor beroepsonderwijs door de overheid opgesteld (geauditeerd en goedgekeurd door het CPION, het orgaan dat deze controles uitvoert) en zijn derhalve geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).

Probleem met je zadel?

Is er een probleem met je huidige zadel? Wil je het graag laten controleren? Dat kan! Maak een afspraak voor een zadelcontrole. Indien nodig kunnen er meteen reparaties of aanpassingen worden gedaan. Dit kan in principe voor alle soorten paarden en zadels.

Ben je opzoek naar een nieuw zadel? Maak dan een afspraak voor een zadelpasconsult. Dit houdt in: een anamnese en controle van het paard, het maken van een templates en uiteraard het passen van diverse zadels. Gemiddelde tijdsduur is ca. 2 tot 2,5 uur. Onze collectie zadels bestaat hoofdzakelijk uit zadels voor het IJslands paard.

Deze zadels kunnen ook geschikt zijn voor paarden met een korte rug en lage schoft.Denk hierbij aan rassen als IJslanders, PRE’s, Haflingers, Tinkers en ook bij paarden met een ‘lastige rug’ helpt Hans graag mee bij het zoeken naar een oplossing.

Ben je specifiek opzoek naar een bepaald soort dressuur- of springzadel, dan verwijzen wij je graag door naar een van onze collega’s. Kosten voor een zadelpasconsult zijn € 75,00 exclusief de gereden kilometers.

Aanpassingen

Aanpassingen die ter plekke gedaan worden zijn bijvoorbeeld het verbreden van de boom van je zadel. Hans werkt met de Verstellmax Vario, hiermee kan hij een zadel iets breder, maar ook iets smaller maken. Ideaal als je zadel geen verwisselbaar kopijzer heeft.

Ook een zadel bijvullen gebeurt bij voorkeur ter plekke. Op die manier kan er direct gekeken worden of het zadel goed past op je paard. 

Blijkt het kopijzer van je zadel tijdens de controle niet meer te passen? Dan wordt dit ook direct verwisseld.

Kosten? 

Wat kost het zo’n zadelcontrole? De zadelcontrole op zich kost € 50,00 dit is exclusief de kilometers die gereden worden. Stel je zadel moet enigszins bijgevuld worden, dan betaal je € 25,00 extra. Hier vind je alle tarieven