Huidproblemen paard onder controle

Door: Yvonne van Dijk

Huidproblemen paard onder controle krijgen..

Wie wil dit niet, de huidproblemen bij zijn of haar paard onder controle krijgen. Wij bieden geen ingewikkelde of dure cursus. Wij helpen je met onze kennis en ervaring. En mochten wij er niet uitkomen dan schromen wij niet om collega’s in te schakelen om je paard of pony te helpen. De hulp die wij bieden is gratis, maar je moet er wel wat voor doen. 

Wij zijn Rita Sophie Groenendaal en Yvonne van Dijk.

Rita-Sophie heeft meer dan 25 jaar ervaring met diervoeder-additieven bij boerderijdieren. Door de kennis en ervaring op dit gebied zijn anti-bacteriele en wondherstellende producten ontwikkeld voor paarden en pony’s met jeuk en een gevoelige huid. Daarnaast zijn er additieven ontwikkeld voor de ondersteuning van een gezonde maag en darm. Greenvalley Health Products heeft als missie; “Het welzijn van het paard te verbeteren, want een gezond paard is een blij paard”. 

En

Yvonne is vooral ervaringsdeskundige en heeft veel cursussen / workshops gevolgd waardoor ze veel kennis heeft naast haar praktijk ervaring. Al ruim 25 jaar bekend met zomereczeem, haar paarden Braella en Fákur waren voor haar de reden om zich te verdiepen in huidproblemen die jeuk veroorzaken bij paarden.

Regelmatig hulp gevraagd

Regelmatig ontvangen wij in de mail of aan de telefoon dezelfde vragen. HELP hoe krijg ik de huidproblemen paard onder controle? Mijn paard heeft zoveel last van muggen, jeuk of zomereczeem. Dat is de kern van alle vragen.

Wij stellen dan een aantal weder vragen:

  • hoe lang heb jij je paard
  • hoe lang heeft paard huidproblemen
  • hoe oud is je paard
  • wat is het rantsoen van je paard
  • hoeveel weidegang krijgt je paard
  • wat heb je inmiddels geprobeerd / veranderd
  • hoe uitgebreid kan je e.e.a. aanpassen 
  • heeft je paard ook andere klachten

Zodra jij ons antwoord geeft op deze vragen gaan wij samen proberen je paard te helpen. Dat is het enige wat je moet doen, wij bieden geen quick fix, wij willen je graag zo goed mogelijk informeren. Dit kan alleen als jij ons inzicht geeft. Dus ben je serieus op zoek naar een oplossing? Mail dan naar info@atorka.nl en wij gaan kijken in hoeverre ze je paard kunnen helpen. 

Op naar een zomer met zo min  mogelijk huidproblemen en jeuk bij paarden. Dat is ons streven.

Rita & Yvonne

Meer blogs