Teken bij paarden en huisdieren

Door: Yvonne van Dijk

Teken bij paarden en huisdieren 

Wist je dat teken bij paarden en huisdieren voor problemen kunnen zorgen?
De tekenbeet zelf kan vaak weinig kwaad. Er kunnen wel problemen ontstaan wanneer er ziekten worden overgebracht door de teek. Onze vriend Fákur is jaren geleden door een teek gebeten. Was is ons paard ziek geweest, maar door de hulp van Den Hoek is hij er weer bovenop gekomen. Ik vond van hen ook een heldere uitleg over teken en de ellende die een tekenbeet kan veroorzaken.
 

De ziekte van Lyme

Den Hoek schreef: De ziekte van Lyme ( Borrelia burgdorferi), Babesiose en ehrlichiose zijn door de teek overdraagbare aandoeningen. Paarden, honden en (in bepaalde mate) katten kunnen hier last van hebben.
De eerste symptoom van een mogelijke besmetting met de ziekte van Lyme na een tekenbeet is bij de mens meestal zichtbaar als een rode cirkelvormige vlek, die zich uit kan gaan breiden. Bij dieren zien we dit meestal niet, vanwege de vacht. En lang niet in elke situatie is er een rode kring of vlek aanwezig!
Op een later moment kunnen er klachten ontstaan. De klinische verschijnselen van de ziekte worden zowel bij mensen als bij dieren geassocieerd met niet specifieke symptomen.
Vaak zijn er meerdere vage klachten wanneer er een infectie is door een teek.
De volgende verschijnselen kunnen onder andere gezien worden: wisselende kreupelheden, stijve dikke gewrichten, koorts, gevoelige spieren, chronisch gewichtsverlies, sloomheid, gedragsveranderingen en neurologische verschijnselen.
 

Alert op teken

Door mijn ervaring met Fakur ben ik alerter geworden op teken. Om deze reden is er in onze shop ook een tekentang te bestellen. En ik ben blij met het feit dat door het gebruik van Happy Skin Buzz Off, teken paarden benen vermijden. Greenvalley Health Product vertelde: “het werkt heel eenvoudig; de teken laten zich vallen bij contact met de huid waar de Happy Skin Buzz Off is aangebracht. Daarin zitten kokosvetzuren, teken vinden de geur en smaak van deze kokosvetzuren onaangenaam dat ze zich laten vallen. Ze hechten niet aan de huid, ze gaan niet door, maar vallen van het dier af. “
 
Teken zijn gevaarlijk voor mens en dier, Happy Skin Buzz Off Spray is juist veilig voor mens en dier. Zet een flacon Buzz Off alvast klaar, voordat de teken weer tevoorschijn komen.
 

Greenvalley Health Products

Happy Skin Buzz Off is een product van Greenvalley Health Products uit Wageningen. Zij doen grondig literatuur- en laboratorium onderzoek over de werking en samenstelling van een product. Wil je meer weten over dit bedrijf, kijk dan op www.greenvalleyhealthprodutcs.nl
 

Tekenradar.nl

Op tekenradar.nl vind je allerlei informatie. Het is een platform waar men onderzoeken plaatst. Bijvoorbeeld tekenbeetmeldingen, tekenbeetdichtheid en Lyme in Nederland. Maar ook over hoe je een teek kan verwijderen. Of je een rode ring of vlek moet melden. Al deze kennis over tekenbeten en de ziekte van Lyme komt vervolgens via tekenradar weer terug bij de burger. Kortom een interessante pagina zo vinden wij. 

Happy Skin Buzz Off
Tekentang Zenpet Tick Tornado
Tekentang
Hulp nodig? Bel 0348446168

Meer blogs