Hoofdstel onderleggers getest door Odette Nijssen

Hoofdstel onderleggers getest

 
Odette Nijssen testte voor ons een aantal hoofdstel onderleggers. In deze blog lees je haar ervaringen.
 
Ik heb al veel verschillende onderleggers gebruikt en geprobeerd. Ik testte ze op verschillende paarden en in combinatie met verschillende hoofdstellen en bitten (waaronder een IJslands bit).
Voor mij en voor de gebruiksvriendelijkheid zijn de onderlegger van neopreen het fijnste. Voordelen:
– Ze zijn heel flexibel bij het aandoen over de oren.
– Het leer van het kopstuk en het leer van een (losse) neusriem verschuiven nauwelijks nadat je het zorgvuldig een hoofdstel hebt aan gedaan en de haren/manen hebt gesplitst.
– paarden zweten onder de hoofdstelriemen het meest, deze onderlegger neemt wat vocht op.
– hele fijne zachte onderkant met gel, optimale drukverdeling tussen en achter de oren.
– stille ligging, blijft op de plek.
 
FIR-Tech onderlegger:
– Deze is heel fijn als je vaak de gespen van het hoofdstel tussen de oren verstellen moet. Deze is fijn flexibel en niet stug.
– Ik kan me zeer zeker voorstellen dat ze een uitkomst zijn voor alle paarden. Ze geven een fijner gevoel met het aanhebben van welk hoofdstel dan ook.
Ik rij niet meer zonder 🙂
 
Wat betreft het effect voor een betere nageeflijkheid. Dat vind ik heel moeilijk te zeggen. En kan ik niet zeggen dat een van de getesten paarden ineens een giga vooruitgang liet zien. Maar denk zeker dat het in het algemeen gezien moet worden, als een onderdeel van het geheel. En dat het een bijdrage levert aan de ervaring van het paard dat een riem achter zijn oren krijgt waar ook nog druk op komt tijdens het trainen.
 
De leren onderleggers zoals die van b.v Karlslund vond ik de minste. Ik vind het te stug, dik materiaal om te gebruiken. Bij kleinere en smallere hoofd/hals verbindingen te groot. Sluit minder mooi om de plek waar het licht,in een vorm van de nek/oren.
 
Bedankt Odette, voor je testresultaten! Wil jij zelf ook een hoofdstel onderlegger gaan gebruiken? De onderlegger van neopreen met gel kost €7,95  De FIR-Tech onderlegger met keramische deeltjes kost €18,50. 
 
Wil je meer weten over Odette zelf, kijk dan op www.seriousriding.nl de website over haar en haar bedrijf. 
Banner Odette

Meer blogs

bitten blog

Bitten blog

Door Nike Ruhulessin Bitten blog, zie jij ook door de bitten het bos niet meer? Vandaag de dag zijn er zoveel bitten op de markt, dat ik me serieus afvraag: waarom?  De diverse instructeurs waar ik in mijn leven les van heb gehad, waren het eigenlijk allemaal unaniem met elkaar eens: leer nou maar eerst

Lees verder »
Paard het land op

Paarden op het land

Paarden op het land De kans is groot dat de paarden binnenkort weer op het land staan. Hoe bereid jij je paard voor? Want de kans op hoefbevangenheid ligt op de loer als een paard niet gewend is aan gras. Zeker als de nachten nog koud zijn en er ’s morgens de zon fel schijnt.

Lees verder »
Happy Horse

Aanpak zomereczeem via de huid en de darm

Aanpak Zomereczeem via de huid en de darm Afgelopen winter hebben we met tevreden gebruikers van Happy Skin gesproken. Hieruit bleek dat op veel plaatsen de aanpak erg verschillend was. Ons stappenplan vorig jaar was: dagelijks Happy Skin Huidspray en Happy Skin Buzz Off Spray bij hogere insectendruk er naast gebruiken. Bij grotere wonden gebruik

Lees verder »
Karlslund Laki neopreen singel

Getest Karlslund Laki Neopreen singel

Getest Karlslund Laki Neopreen singel Algemene informatie van het product: Karlslund Laki Neopreen singel.  Materiaal: Neopreen gevoerd met Memory Foam | Maatvoering: 45cm |  Prijs: € 75,00  De eerste indruk  De Karlslund Laki neopreen singel ziet er fijn en degelijk uit. De vorm is vrij standaard, waar ik van houd. Het materiaal is voornamelijk neopreen,

Lees verder »
Scroll naar top