Paarden logboek

Oorspronkelijke prijs was: €36,95.Huidige prijs is: €25,00.

Op voorraad

Product prijs
Optie(s) totaal:
Totaal:
Het paarden logboek is het eerste gezondheidsboekje voor paarden. Het stelt de eigenaar in staat alle gegevens van een paard in één boek bij te houden. Let op: het boek is geschreven in het Duits. De laatste, op is op! Ruilen en retourneren is helaas niet mogelijk.
SKU PLB Categorieën: , Tags: ,

Beschrijving

Paarden logboek

Het paarden logboek helpt je bij het management van jouw paard. Iedereen – of het nu mens of dier is – heeft tegenwoordig een gezondheidspaspoort. Dit bevat alle voor de gezondheid relevante gegevens. Iedereen? Bijna iedereen, omdat er voor paarden tot nu toe alleen het paardenpaspoort was. Daarin staan behalve de vaccinaties nauwelijks/geen gezondheidsgegevens.

Het paarden logboek is het eerste gezondheidsboekje voor paarden. Elke paardeneigenaar kan hiermee het volledige zorg- en behandelingsproces van een paard in één boek bij te houden.
De laatste, op is op! Ruilen en retourneren is helaas niet mogelijk.

Therapeuten

Het paarden logboek is vergelijkbaar met het boekje voor auto’s: alle voor de gezondheidsgerelateerde gegevens kunnen worden gedocumenteerd. Een auto wordt volledig nagekeken tijdens een APK controle bij de garage. Een paard ziet daarentegen gedurende het jaar verschillende therapeuten. Vroeger was er alleen de hoefsmid en de dierenarts. Maar tegenwoordig schakelen we ook chiropractors, alternatieve artsen, fysiotherapeuten, osteopaten en paardentandartsen in. Het logboek bevordert de samenwerking van therapeuten en trainers. Iedereen kan het boek bekijken om te zien welke gezondheidsmaatregelen al zijn genomen.

Wormen, vaccinaties en zadelcontroles kan men ook invullen in het paarden logboek. Er is ruimte om kenmerken, allergieën en het gewicht van het paard te documenteren. Natuurlijk is er plek voor de belangrijkste gegevens, zoals naam, levensnummer en een foto. Er is voldoende ruimte voor notities gedurende 30 jaar, zodat alle gegevens van een paard in één boek kunnen worden samengevat.

De uitgever Anja Böhm – zelf een ruiter en trainer – heeft een gezondheidsgids voor het paardenlogboek ontwikkeld, die in het paardenlogboek is geïntegreerd. Met deze richtlijnen moet een goede basiskennis worden verkregen over tandheelkundige behandeling, inenting of ontworming.

App

Het boek is alleen beschikbaar in het Duits. Maar ondertussen is het paarden logboek ook beschikbaar als een app. Deze is met name gericht op fokkers of eigenaren van meerdere dieren. De app kan men koppelen aan een desktopversie. Hierdoor kan je de de gezondheidsgegevens van enkele honderden paarden duidelijk vastleggen en bijhouden. De app is zeer flexibel: naast de gezondheidsgegevens is er een digitaal stalboek, voerbeheer en een inhalatieplan. Maar ook weiland- en paddockbeheer en een trainingsdagboek kun je vinden in de app. Een toegangssysteem geeft verschillende personen (werknemers, dierenartsen) toegang tot voor hen relevante gegevens.

In de tussentijd is de app ook beschikbaar als een Engelse versie in beide app-stores (voor Android en iOS), zodat internationale klanten ook een “checkboek” voor hun paard kunnen ontvangen. In het geval van een verkoop, wordt een gezondheidsrapport opgesteld zodat de klant een “gebruikershandleiding” ontvangt; voor het gezondheidsmanagement van zijn paard. Het paardenlogboek is al bekroond: op de tentoonstelling “Nordpferd” in Neumünster (Noord-Duitsland) heeft het de Impulsprijs gewonnen voor innovatieve producten.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Klantenservice

Heb je een vraag aan de Atorka Klantenservice? Op de pagina FAQ vind je antwoord op veelgestelde vragen. Staat je antwoord daar niet bij, vraag het ons gerust. Ons telefoonnummer is 0348-446168, maar een mailtje sturen kan ook. 

Je kan natuurlijk ook langskomen in onze shop in Montfoort. Wij zijn op werkdagen open van 9.00 uur tot 14.00 uur. Wil je buiten deze tijden komen? Maak dan even een afspraak, dan zorgen wij dat er iemand is om je te ontvangen.

Als jij niets wilt missen van Atorka Ruitersport, volg ons dan op Facebook of meld je aan voor de Atorka nieuwsbrief.