Stübben watertrens dubbel gebroken Easy Control

62,50

Stübben watertrens dubbel gebroken Easy Control voor een betere inwerking door de stangwerking indien noodzakelijk, enkel in de trekrichting, bij zijdelingse flexibiliteit van de buitenste bitdelen. De Easy control zorgt voor een gemakkelijkere en snellere communicatie tussen paard en ruiter.

Product prijs
Optie(s) totaal:
Totaal:
Artikelnummer: 2221 Categorie: Tags: , , , , ,

Stübben watertrens dubbel gebroken Easy Control

Stübben watertrens dubbel gebroken Easy Control. De voordelen van een Easy-Control bitje zijn onder andere: een betere inwerking door de stangwerking indien noodzakelijk, enkel in de trekrichting, bij zijdelingse flexibiliteit van de buitenste bitdelen. Daarnaast geeft het bit een mondvriendelijke ondersteuning. De Easy control zorgt voor een gemakkelijkere en snellere communicatie tussen paard en ruiter.

  • Breedte : 11,5 cm / 12,5 cm;
  • Ring-Ø : 70 mm;
  • Dikte : 16 mm;
  • Dit bitje is gemaakt van edelstaal en geeft indien nodig stangwerking.

De voordelen van de Easy Control trens

Optimale inwerking reeds bij geringe teugeldruk, ideaal bij paarden die tegen de hand gaan. “Easy Control” trensen hebben in de springsport hun deugdelijkheid bewezen, omdat hier dikwijls de moeilijkheid optreedt de paarden in te houden vlak voor de sprong. Bij gebruik van te scherpe bitten worden de paarden dikwijls te voorzichtig en maken dan niet genoeg tempo. Dit negatieve effect treed bij “Easy Control” trensen niet op.

De bitten hebben, als het nodig is, een sterke inwerking op het paard door de stangwerking, maar van zodra het paard de teugels aanneemt, werkt het bit zacht en aangenaam op de tong en de lagen. Dit bijzondere effect van de “Easy Control” trens is ook zeer nuttig voor de training van jonge paarden. Trainers spreken dan ook van een “zelflerend effect”, omdat veel paarden vanzelf inhouden van zodra de stangwerking wordt ingezet. Het probleem dat sommige paarden zo sterk tegen de hand gaan, komt helaas zeer dikwijls voor en niet enkel in de springsport.

Er zijn met de “Easy Control” trensen ook reeds zeer goede ervaringen geboekt in de ponysport. De jonge ruiters kunnen met veel minder krachtinspanning ook sterke, ongehoorzame pony’s controleren. De Watertrens dubbel gebroken Easy Control maakt het voor de ruiter mogelijk een meer doelgerichte inwerking op zijn paard te bereiken met minder teugeldruk.

Stübben STEELtec kwaliteit

✔ Geen scherpe kanten die de paardenmond kunnen kwetsen;
✔ Grote duurzaamheid door uitgezochte materialen;
✔ Speciale verwerkingstechnieken verminderen het uitlopen van de ringgaten en de scharnierverbindingen van het bit.

Merk

Stübben

Bit maat

, ,

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Andere suggesties…

Scroll naar top