Eczeemdeken kwaliteit test

De grote eczeemdeken test!

Welkom bij… de grote eczeemdeken test! In deze blog gaan wij een aantal eczeemdekens testen. Zo hebben we gekeken of de stof goed ademend is. Ook hebben we in de stof proberen te snijden met een scherp mes. Vervolgens hebben we geprobeerd de stof kapot te scheuren. Wij krijgen namelijk heel vaak de logische vraag ‘hoe lang gaat zo’n deken mee?’. De dekens zijn immers vrij kostbaar en iedereen wil natuurlijk het beste voor zijn paard. Nu moeten wij ook eerlijk zijn: alles kan kapot! Dus ook de eczeemdekens. De een gaat sneller stuk dan de ander en hierbij spelen natuurlijk veel factoren een rol. Wij vertellen jullie hier graag meer over en hebben wat filmpjes gemaakt zodat jullie zelf mee kunnen kijken. Heb je nog een vraag of wil je meer van de dekens zien? Neem dan even contact met ons op!

Is de stof goed ademend?

Om ervoor te zorgen dat het paard het niet te warm krijgt onder zijn deken, is het van belang dat de deken goed ademend is. Ook is het fijn wanneer een deken snel opdroogt na een regenbui. Dit is bij al onze eczeemdekens het geval en daarbij zijn een aantal dekens UV-werend. Ook raden wij aan een lichte kleur te nemen, dit is altijd wat koeler wanneer de zon schijnt. Om te testen of de stoffen goed ademen hebben wij deze boven een kopje kokend water gehouden. Je zag het stoom heel goed door de stof heen komen. Helaas is het niet goed op beeld te krijgen, maar we kunnen bevestigen dat de stof van alle dekens goed ademend is!

Gaat de stof snel stuk?

Om te testen of de stof snel stuk gaat hebben we met een scherp mes geprobeerd de deken stuk te krijgen. Ook hebben we geprobeerd om er met een schaar een gat in te maken. Dit is in alle gevallen níet gelukt. We kregen de stof niet kapot. We moeten hier wel bij vermelden dat paarden natuurlijk veel sterker zijn dan wij. Het kan altijd gebeuren dat een deken op de een of andere manier scheurt. Wees, om dit te voorkomen, attent op uitstekende voorwerpen in de wei of paddock. Zorg ook dat de deken goed past en overal mooi aansluit. Dit vermindert de kans op draaien of schuiven. Tot slot hebben we in de dekens geknipt met een schaar. Met wat moeite krijg je de stof dan stuk. 

Om te laten zien dat een deken in elk geval niet snel zal scheuren, hebben wij de testfilmpjes op het Atorka YouTube kanaal geplaatst. 

Testresultaten en conclusies

Wat we zien is dat geen enkele deken makkelijk te scheuren is. De stof gaat niet stuk als we er in snijden met een scherp mes. Ook is de stof niet zomaar stuk te trekken. Als we met een scherpe schaar in de stof gaan knippen, zie je dat de stof stuk gaat. Bij de Snuggy Hoods eczeemdeken zie je vervolgens dat de stof niet verder zal scheuren. 

De stof van de andere dekens scheurt wel verder wanneer en druk op komt te staan. Is er dus toch een scheur(tje) in de deken ontstaan? Repareer dit dan zo snel mogelijk! Bij vrijwel alle dekens worden reparatiesetjes en extra stof geleverd. Heb je meer materiaal nodig? Neem dan even contact op met onze klantenservice

Belangrijk om te vermelden is dat alles uiteindelijk kapot kan gaan. Er kan altijd iets loslaten, scheuren of slijten. Daarbij is natuurlijk niet alleen de stevigheid van de stof van belang. Kijk ook goed naar de pasvorm voor het paard: dit is het allerbelangrijkste. Het paard moet zich comfortabel voelen en de deken het hele seizoen kunnen dragen. De levensduur van de deken is afhankelijk van allerlei factoren. Ons advies is om de deken regelmatig schoon te maken, uit te kloppen en na gebruik altijd netjes op te bergen.

In onze test deden onder andere de volgende merken mee: Boett, Snuggy Hoods en Meulenkamp. 

Boett eczeemdeken light
Boett heeft ook een light versie
zomereczeem
Eczeemdeken Strong, fijne deken, prima prijs-kwaliteit.
Meulenkamp eczeemdeken
Meulenkamp, kan op maat gemaakt worden.
Snuggy Hoods eczeemdeken
Snuggy Hoods, populaire sterke deken.
Eczeemdeken Zebra, insecten kunnen niet focussen.
Scroll naar top