Eczeemdeken kwaliteit test

Door: Yvonne van Dijk

Welkom bij… de grote eczeemdeken kwaliteit test! In deze blog gaan wij een aantal eczeemdekens testen. Zo hebben we gekeken of de stof goed ademend is. Ook hebben we in de stof proberen te snijden met een scherp mes. Vervolgens hebben we geprobeerd de stof kapot te scheuren. Wij krijgen namelijk heel vaak de logische vraag ‘hoe lang gaat zo’n deken mee?’. De dekens zijn immers vrij kostbaar en iedereen wil natuurlijk het beste voor zijn paard. Nu moeten wij ook eerlijk zijn: alles kan kapot! Dus ook de eczeemdekens. De één gaat sneller stuk dan de ander en hierbij spelen natuurlijk veel factoren een rol. Wij vertellen jullie hier graag meer over en hebben wat videos gemaakt en geplaatst op ons YouTube kanaal zodat jullie zelf mee kunnen kijken. 

Is de stof goed ademend?

Om ervoor te zorgen dat het paard het niet te warm krijgt onder zijn deken, is het van belang dat de deken goed ademend is. Ook is het fijn wanneer een deken snel opdroogt na een regenbui. Dit is bij al onze eczeemdekens het geval en daarbij zijn een aantal dekens UV-werend. Ook raden wij aan een lichte kleur te nemen, dit is altijd wat koeler wanneer de zon schijnt. Om te testen of de stoffen goed ademen hebben wij deze boven een kopje kokend water gehouden. Je zag het stoom heel goed door de stof heen komen. Helaas is het niet goed op beeld te krijgen, maar we kunnen bevestigen dat de stof van alle dekens goed ademend is!

Gaat de stof snel stuk?

Om te testen of de stof snel stuk gaat hebben we met een scherp mes geprobeerd de deken stuk te krijgen. Ook hebben we geprobeerd om er met een schaar een gat in te maken. Dit is in alle gevallen níet gelukt. We kregen de stof niet kapot. We moeten hier wel bij vermelden dat paarden natuurlijk veel sterker zijn dan wij. Het kan altijd gebeuren dat een deken op de een of andere manier scheurt. Wees, om dit te voorkomen, attent op uitstekende voorwerpen in de wei of paddock. Zorg ook dat de deken goed past en overal mooi aansluit. Dit vermindert de kans op draaien of schuiven. Tot slot hebben we in de dekens geknipt met een schaar. Met wat moeite krijg je de stof dan stuk. 

Testresultaten en conclusies

Wat we zien tijdens de eczeemdeken kwaliteit test is dat geen enkele deken makkelijk kapot te scheuren is. De stof gaat niet stuk als we er in snijden met een scherp mes. Ook is de stof niet zomaar stuk te trekken. Als we met een scherpe schaar in de stof gaan knippen, zie je dat de stof stuk gaat. Bij de Snuggy Hoods eczeemdeken zie je vervolgens dat de stof niet verder zal scheuren. 

De stof van de andere dekens scheurt wel verder wanneer er druk op komt te staan. Is er dus toch een scheur(tje) in de deken ontstaan? Repareer dit dan zo snel mogelijk! Bij vrijwel alle dekens worden reparatiesetjes en extra stof geleverd. Heb je meer materiaal nodig? Neem dan even contact op met onze klantenservice

Eczeemdeken uitkloppen

Belangrijk om te vermelden is dat alles uiteindelijk kapot kan gaan. Er kan altijd iets loslaten, scheuren of slijten. Daarbij is natuurlijk niet alleen de stevigheid van de stof van belang. Kijk ook goed naar de pasvorm voor het paard: dit is het allerbelangrijkste. Het paard moet zich comfortabel voelen en de deken het hele seizoen kunnen dragen. De levensduur van de deken is afhankelijk van allerlei factoren. Ons advies is om de deken regelmatig schoon te maken, uit te kloppen en na gebruik altijd netjes op te bergen.

Eczeemdeken kwaliteit test

De eerste videos zijn gemaakt en zichtbaar op ons YouTube kanaal. Heb je specifieke vragen over een bepaalde deken? Neem dan contact met ons op. 

Boett heeft ook een light versie
Snuggy Hoods kwam goed door de eczeemdeken kwaliteit test

Meer blogs