Eques Memory Foam Pad ervaringen

Door: Silke Kosse

Deze Eques Memory Foam Pad ervaringen zijn van Silke Kosse. Zij stuurde ons een uitgebreid verslag. 

Het verslag van Silke

Een aantal jaar geleden zag ik een onderlegger, gemaakt van Memory Foam, met splitsing aan de voorkant. Deze onderlegger was van een merk wat voornamelijk spring- en dressuurzadels maakte. Ik vond het een prachtig product, maar was bang dat de maatvoering niet goed zou zijn voor onze ijslanderzadels.

Doel tijdens training

Tijdens de training van mijn paarden is 1 van de doelen om het paard zich goed te laten dragen en omhoog te laten komen in de schoft. Mijn idee was destijds, en is nog steeds, dat de splitsing ervoor zorgt dat het paard hier niet in belemmerd wordt. Als het paard omhoog komt in de schoft is er niks dat tegendruk geeft.

Toen Eques met een dergelijke onderlegger kwam wilde ik die natuurlijk meteen proberen. We hebben er nu 1 een jaar in ons bezit en hebben er onlangs 2 bijgekocht (voor elke ruiter een).

Wennen dikte foam

In het begin moest ik erg wennen aan de dikte van het foam en had ik het idee dat ik veel hoger op mijn paard zat. (Ter informatie: hiervoor gebruikte ik de gel onderlegger). Natuurlijk went dit snel en ligt het er ook aan wat voor onderlegger je daarvoor hebt gebruikt. Het gevoel met het paard wordt gelukkig niet belemmerd door de dikte. Wel moet je na je warming-up even goed opletten met nasingelen. Als je in het zadel gaat zitten deukt het foam natuurlijk nog wat in waardoor er wat ruimte bij de singel kan ontstaan.

De bovenkant van gel zorgt ervoor dat het zadel goed op de onderlegger blijft liggen; de onderlegger verschuift niet onder het zadel. Zoals je hem eronder legt, zo komt hij er ook weer onderuit na de training (op de afdruk van het zadel na uiteraard). Bij het opzadelen moet je wel even opletten dat je de onderlegger omhoog trekt, anders drukt het tussenstukje alsnog op de schoft. De onderkant is van zacht fleece materiaal wat er ook na een jaar intensief gebruik (lees: bijna elke dag op meerdere paarden) nog heel netjes uitziet.

Intensief gebruik

Zoals gezegd hebben we nu 1 Eques memory foam pad een jaar intensief gebruikt. Deze ziet er nog steeds heel netjes uit en heeft geen beschadigingen. De afdruk van het zadel zit er inmiddels wel een beetje in, maar hij biedt nog altijd meer dan voldoende steun, bescherming en drukverdeling. Wassen gaat heel gemakkelijk met een sopje en wat water. Daarna even uithangen en hij ziet er weer helemaal fris uit. Tijdens de verharingsperiode borstel ik de haren er ook regelmatig af, die blijven een beetje hangen in het fleece.

Al met al ben ik dus zeer tevreden over dit product, niet voor niks dat we er onlangs 
2 bij hebben gekocht omdat we er met zijn allen om moesten vechten

Esmee Versteeg

Ook Esmee Versteeg vroegen wij naar haar ervaringen met de Eques Memory Foam pad, zij schreef ons: “Ik gebruik het bij al mijn paarden. Heb 1 paard die wel gevoelig is op zijn rug en merk wel dat het iets fijner voor hem is. Foam pad is wel erg dik dus je zit wel echt boven je paard, dat is bij sommige paarden niet prettig (met brede rug enzo) voor de rest ben ik er tevreden over”. 

EQUES producten

Sinds eind 2021 verkopen wij ook het Deense merk Eques. Eques begon in 2009  als een klein bedrijfje dat zadels in de omgeving verkocht. Het is uitgegroeid tot een bedrijf dat zich snel ontwikkelt. Vandaag de dag biedt EQUES meer dan 300 unieke artikelen en wordt het vertegenwoordigd door meer dan 100 retailers verdeeld over 19 landen. EQUES is inmiddels een gerenommeerd merk in de IJslandse paardenwereld, waarbij drie dingen altijd onveranderd zijn gebleven: kwaliteit, innovatie en goede service.

Favoriet Eques product

Kun je je favoriete Eques product (nog) niet vinden in onze webshop? Stuur dan een email aan onze Klantenservice en wij bestellen het voor je. Speciale bestellingen dienen vooruit betaald te worden en kunnen niet geruild worden. Tenzij wij ook enthousiast zijn over dit product en het opnemen in de shop, en die kans is groot bij Eques. Levertermijn is tussen de 4 en 10 werkdagen, afhankelijk of er net een bestelling binnen is.

Eques Memory Foam Pad
Eques zadeldek
Eques zadels
Eques

Meer blogs