Eques

Eques is een fantastisch Deens merk gespecialiseerd in artikelen voor IJslanders. Rasmus Møller Jensen is in 2009 begonnen met zadels te maken en te verkopen in de omgeving. Inmiddels is Eques uitgegroeid tot een bedrijf wat zich snel ontwikkelt. Vandaag de dag bieden ze meer dan 300 unieke artikelen aan meer dan 100 retailers verdeeld over 19 landen. Eques is inmiddels een gerenommeerd merk in de wereld van de IJslandse paarden, waarbij drie dingen altijd onveranderd zijn gebleven: kwaliteit, innovatie en goede service. 

Eques heeft fantastische en  kwalitatief hoogwaardige zadels, een mooie lijn hoofdstellen en ook een geweldige kledingcollectie.

Eques

Aanbevolen producten

online meeting zomereczeem
Eques dekens
Eques zadels
Eques hoofdstellen
Eques longeersysteem
Eques kleding

Zadels

De zadels zijn de belangrijkste interesse van Rasmus en voor hem is het ideale zadel voor het IJslandse paard ontworpen met een flexibele boom en een brede kamer om ervoor te zorgen dat de rug van het paard vrij onder de ruiter kan werken. Niet in de laatste plaats moet het ideale zadel kussens hebben van dezelfde lengte als het zadel (d.w.z. niet langer) om belasting van de achterkant van de rug van het paard te voorkomen. Dit is vaak een probleem, aangezien de meeste IJslandse paarden een kort zadeldragend gebied hebben.

Atorka is trotse dealer van de Eques zadels. Wij leveren onder andere de volgende zadels:

Alle zadels zijn gemaakt van superieure kwaliteit leer en in diverse maten leverbaar. Keuze uit foam of wollen kussens en uiteraard voorzien van een verwisselbaar kopijzer.

Hoofdstellen

Eques heeft een prachtige lijn hoofdstellen ontwikkeld voor het IJslandse paard. 

Uiteraard maken ze prachtige traditionele hoofdstellen voor IJslandse paarden gemaakt van kwalitatief hoogwaardig leer. Dit noemen zij de Eques Singula lijn. Deze lijn bestaat uit het welbekende ‘simpele’ kopstuk, waarbij je kunt kiezen uit diverse soorten neusriemen. Zoals een lage, hoge, gecombineerde of anatomisch gevormde neusriem.

Hoofdstel Elegant

Dan is er nog een lijn met hoofdstellen die al compleet zijn. Dus een kopstuk met bijbehorende neusriem. Het hoofdstel Elegant is daar een goed voorbeeld van. Dit mooie 2-delige hoofdstel heeft mooie zilverkleurige gespen en bestaat uit een bakstuk met frontriem en een neusriem. 

Hoofdstel Step by Step 

Maar Eques maakt en levert niet  alleen bovenstaande hoofdstellen, maar heeft ook de zogenaamde Step By Step lijn ontwikkeld.
Het Eques Step By Step concept bestaat uit verschillende types losse kopstukken, neus- en frontriemen, zodat je naar gelang welk paard je rijdt of in welke mood je bent,  het hoofdstel kunt aanpassen.

Bitten

Wij zijn erg enthousiast over de bitten van Eques. Zij leveren uiteraard de traditionele bitten, zoals de bustrens, D-trens en watertrens. Zowel enkel- als dubbel-gebroken. Maar wij hebben ook het IJslandse bit van Eques waarbij je een keuze kan maken in 3 lengtes scharen. 

Kleding

Eques heeft een geweldige kledinglijn. Onder andere de super comfortabele jodphur rijbroek voor dames en voor heren. Verkrijgbaar in gewone maten én in lengte maten.  Maar wij hebben ook geweldige rijjassen van dit merk en prachtige shirts en vesten. 

Het verhaal van EQUES

Rasmus Møller Jensen is zijn hele leven omringd door IJslandse paarden. Al op 16-jarige leeftijd reisde hij naar IJsland waar hij bij Hólar werkte en sindsdien traint en showt hij IJslandse paarden voor wedstrijden. Je hebt hem misschien gezien in de Deense nationale teams, waaraan hij sinds 1997 regelmatig deelneemt.
De levenslange ervaring van Rasmus stelt hoge eisen aan de uitrusting die hij gebruikt bij het africhten van paarden. Het waren dan ook sleutelwoorden als: kwaliteit, innovatie en goede service, die in 2009 de hoeksteen vormden van de oprichting van EQUES.
In Noord-Jutland, Denemarken, runt Rasmus een trainingsstal met maximaal 40 paarden in training. Alle tests van de producten vinden hier plaats, zodat optimale functionaliteit en kwaliteit worden gegarandeerd voordat ze worden gelanceerd.

Online bestellen

Alle producten van Eques bestel je gemakkelijk online in de Atorka webshop. Kun je je favoriete product niet vinden in onze webshop? Stuur dan een mail naar klantenservice@atorka.nl en wij bestellen het voor je. 
Let wel, speciale bestellingen dienen vooruit betaald te worden en kunnen niet geruild worden. Tenzij wij ook enthousiast zijn over dit product en het opnemen in de shop. Levertermijn is tussen de 4 en 10 werkdagen, afhankelijk of er net een bestelling binnen is.

Komen kijken in Montfoort?

Wil je de producten van Eques komen bekijken, voelen of passen? Dat kan! Maak een afspraak via klantenservice@atorka.nl of bel tel:+31348-446168. Dan zorgen wij dat er iemand is die je kan ontvangen en adviseren. Uiteraard staat er dan ook een kopje koffie of thee voor je klaar.