Pollen alert bij paarden

Pollen alert

En ineens zijn ze er! Pollen in de lucht! Zodra het buiten warmer wordt, de natuur ontwaakt uit haar winterslaap, vliegen ook de eerste pollen je om de oren. En om de oren van je dier. Als je al wist dat je hond, kat of paard gevoelig is, ben je vast al in het hele vroege voorjaar begonnen met desensibiliseren. Maar wist je het nog niet of ben je te laat, dan kun je evengoed nu nog steeds wat doen aan die akelige huidreacties, loopneus en tranende ogen. 

Welke pollen?

Tussen februari en september zweven er altijd wel boom- of graspollen in de lucht. Niet alle pollen veroorzaken een vervelende reactie als ze door inademing of via slijmvliezen van neus en ogen het lichaam binnendringen. Berucht is het stuifmeel van de Berk in april en mei en de grassen in de zomer. Zij drijven veel mensen en dieren tot wanhoop. Als ze er gevoelig voor zijn. De andere pollen in de lucht leiden meestal wat minder snel tot een allergene reactie, maar jij of jouw dier zal er maar net wel op reageren. Wil je dat zeker weten, dan zal je dat moeten laten onderzoeken. Maar kijken naar de reacties en weten welke pollen er in die periode in de lucht zijn, geeft al een goede indicatie. Pollennieuws.nl is een mooi voorbeeld van een site waarop de concentratie pollen van bomen, kruiden en planten in de lucht het hele jaar door wordt bijgehouden. Maar ook buienradar.nl heeft een pollen pagina, bijzonder om te zien hoe e.e.a. per regio verschillend is.

Het verhaal van Ivar

Ivar is van mijn vriendin, een geweldige IJslander maar met longproblemen. Er werd een uitgebreide zoektocht gestart naar de oorzaak van deze problemen. Tal van oorzaken werden bedacht en werd Ivar voor behandeld. Marjolein schreef er een uitgebreide blog over die ik jullie niet wil onthouden. 

Is het zinvol om PUUR Pollen in te zetten?

Jazeker, ook hierover lees je in de blog van Marjolein. In de PUUR pollen druppels zit een verdunning van de pollen die het immuunsysteem niet extra prikkelen, maar het immuunsysteem leren om beter met de prikkels om te gaan. De aangegeven dosering op het etiket is eenmaal in de vijf dagen een hoeveelheid druppels te geven, maar dat geldt vooral als je bezig bent met een desensibilisatietraject. Opvolgend aan een detox kuur.

Als je dier nu veel last ervaart van de pollen mag je PUUR Pollen dagelijks geven of zelfs tweemaal per dag. In de druppels zijn de ingrediënten namelijk sterk verdund. Dit zorgt ervoor dat het immuunsysteem de prikkel voorzichtig leert herkennen en er niet meer overmatig op reageert. 

Is je dier echt helemaal overprikkeld dan ontkom je soms niet aan een regulier chemisch middel zoals een antihistaminicum om de symptomen te bestrijden. Maar weet dan dat dit slechts een lapmiddel is voor het moment. En zorg ervoor dat je volgend jaar wel op tijd met desensibilisatie begint. Je zult dan merken dat je dier elk jaar minder last gaat krijgen. Met PUUR Pollen pak je de oorzaak én de symptomen. Vooral de oorzaak is van belang, want uiteindelijk wil je dat je dier er in de toekomst minder last van heeft.

Bron: NMLHealth.com 

PUUR Pollen
PUUR Pollen
PUUR Detoxi-Drainage
PUUR Detoxi-Drainage
Detox Phytonics
Phytonics Detox comp
Logo PUUR
Alles van PUUR vind je hier!

Meer blogs

bitten blog

Bitten blog

Door Nike Ruhulessin Bitten blog, zie jij ook door de bitten het bos niet meer? Vandaag de dag zijn er zoveel bitten op de markt, dat ik me serieus afvraag: waarom?  De diverse instructeurs waar ik in mijn leven les van heb gehad, waren het eigenlijk allemaal unaniem met elkaar eens: leer nou maar eerst

Lees verder »
Paard het land op

Paarden op het land

Paarden op het land De kans is groot dat de paarden binnenkort weer op het land staan. Hoe bereid jij je paard voor? Want de kans op hoefbevangenheid ligt op de loer als een paard niet gewend is aan gras. Zeker als de nachten nog koud zijn en er ’s morgens de zon fel schijnt.

Lees verder »
Happy Horse

Aanpak zomereczeem via de huid en de darm

Aanpak Zomereczeem via de huid en de darm Afgelopen winter hebben we met tevreden gebruikers van Happy Skin gesproken. Hieruit bleek dat op veel plaatsen de aanpak erg verschillend was. Ons stappenplan vorig jaar was: dagelijks Happy Skin Huidspray en Happy Skin Buzz Off Spray bij hogere insectendruk er naast gebruiken. Bij grotere wonden gebruik

Lees verder »
Karlslund Laki neopreen singel

Getest Karlslund Laki Neopreen singel

Getest Karlslund Laki Neopreen singel Algemene informatie van het product: Karlslund Laki Neopreen singel.  Materiaal: Neopreen gevoerd met Memory Foam | Maatvoering: 45cm |  Prijs: € 75,00  De eerste indruk  De Karlslund Laki neopreen singel ziet er fijn en degelijk uit. De vorm is vrij standaard, waar ik van houd. Het materiaal is voornamelijk neopreen,

Lees verder »
Scroll naar top