Test Catago Hybrid zadeldek

Test Catago Hybrid zadeldek

Ik kreeg de kans om voor Atorka het nieuwe dekje van Catago (Catago Hybrid Icelandic) uit te testen. Het speciale aan dit dekje is de  Graphene-laag die aan de binnenzijde van het dekje zit. Dit zou moeten zorgen voor een optimale temperatuur regulering en is anti statisch.

Ik ging hiermee aan de slag!

Het eerste wat mij meteen opviel aan dit dekje, is de perfecte pasvorm voor een IJslanderzadel. Ik rij al mijn paarden met Top Reiter zadels en dit zadeldek past perfect onder mijn verschillende types van zadels.

In het midden van het dekje bevindt zich een stukje met mesh dat boven de wervelkolom van het paard ligt. Het fijne hieraan is dat het extra ventilatie geeft en extra makkelijk is om je dekje correct op je paard te leggen. 

Is het materiaal niet te warm?

Mijn grootste vraag bij dit dekje was, wordt het door de speciale laag aan de binnenzijde niet te warm voor de paarden?  Het antwoord hierop is nee, geen enkel van mijn paarden vertoonde zweetplekken onder het zadeldekje na hun training. De rugspieren voelen aangenaam warm aan na gebruik van het dekje, ideaal voor de wintermaanden.

Velcostrips handig

Tijdens het rijden blijft het dekje mooi op zijn plaats, ondanks de lange haren van onze IJslanders. Aan de voorzijde van het dekje zijn 2 velcrostrips waarmee je het dekje aan het ringetje van je zadel kan vastmaken. Ook hier is erg goed over nagedacht, de meeste zadeldoeken hebben grote, brede velcrostrips die vaak bij IJslanderzadels (waar de stijgbeugels onder het zadel kunnen zitten) enkel in de weg zitten en niet door dit ringetje passen. Bij dit Catago dekje is het velcrostripje korter en dunner en ligt het net iets hoger op het dekje waardoor het perfect uitkomt met het ringetje van je zadel. 

Vuilafstotend

De stof aan de buitenzijde van het dekje voelt erg kwaliteitsvol aan en is verstevigd op de plekken waar je singelstoten liggen.  Qua vuil worden of vuilafstotendheid merk ik weinig verschil ten opzichte van mijn andere zadeldekjes. Het valt wel op dat wanneer het dekje nat wordt, het ook erg snel weer droog is. 

Zadeldek gevonden 

Ik was al een tijdje op zoek naar een nieuw zadeldekje en dat heb ik in deze Catago gevonden. Het voldoet aan al mijn eisen. Het is stevig, snel droog, heeft een goede pasvorm, geen anti-slip aan de onderzijde en aangenaam voor de paarden qua warmte. 

Ik ben fan! 

Aldus Tina Hendrickx 

En onlangs ontvingen wij nog een blog, dit keer van Silke Kosse, zij testte het Memory Foam zadeldek van Eques. Maar ook de Blida van Karlslund gaat Silke testen. Blida is een nieuw dekje, wederom met memory foam van het Deense merk Karlslund.

 

Meer blogs

bitten blog

Bitten blog

Door Nike Ruhulessin Bitten blog, zie jij ook door de bitten het bos niet meer? Vandaag de dag zijn er zoveel bitten op de markt, dat ik me serieus afvraag: waarom?  De diverse instructeurs waar ik in mijn leven les van heb gehad, waren het eigenlijk allemaal unaniem met elkaar eens: leer nou maar eerst

Lees verder »
Paard het land op

Paarden op het land

Paarden op het land De kans is groot dat de paarden binnenkort weer op het land staan. Hoe bereid jij je paard voor? Want de kans op hoefbevangenheid ligt op de loer als een paard niet gewend is aan gras. Zeker als de nachten nog koud zijn en er ’s morgens de zon fel schijnt.

Lees verder »
Happy Horse

Aanpak zomereczeem via de huid en de darm

Aanpak Zomereczeem via de huid en de darm Afgelopen winter hebben we met tevreden gebruikers van Happy Skin gesproken. Hieruit bleek dat op veel plaatsen de aanpak erg verschillend was. Ons stappenplan vorig jaar was: dagelijks Happy Skin Huidspray en Happy Skin Buzz Off Spray bij hogere insectendruk er naast gebruiken. Bij grotere wonden gebruik

Lees verder »
Karlslund Laki neopreen singel

Getest Karlslund Laki Neopreen singel

Getest Karlslund Laki Neopreen singel Algemene informatie van het product: Karlslund Laki Neopreen singel.  Materiaal: Neopreen gevoerd met Memory Foam | Maatvoering: 45cm |  Prijs: € 75,00  De eerste indruk  De Karlslund Laki neopreen singel ziet er fijn en degelijk uit. De vorm is vrij standaard, waar ik van houd. Het materiaal is voornamelijk neopreen,

Lees verder »
Scroll naar top