Dat is geen trippelen

16,00

Uitverkocht

Stuur me een e-mail wanneer het product weer op voorraad is.

Dolle avonturen passeren de revue. Hij vraagt zich af hoe de ijslanderruiterij van een vrijetijdsbesteding heeft kunnen veranderen in een volwassen hippische discipline. Hij geeft ook antwoord op deze vraag. Een bijzonder boeiend boek, leuk om cadeau te doen of voor jezelf!

Beschrijving

Dat is geen trippelen

Dat is geen trippelen… dat is tölt en dat hoort zo!

Lex van Keulen is ziek. Ongeneeslijk ziek. Paardengek. Gaat nooit meer over!! Bovendien is hij niet gewoon paardengek, hij is gek op IJslanders. Dat is nog een graadje erger. Het begon vijfenvijftig jaar geleden. In een weitje in Bentveld. En het gaat nog steeds door. Weliswaar kan hij niet meer actief paardrijden, want vijfendertig jaar geleden kreeg hij de ziekte van Parkinson. Dat belette hem niet eerst nog zo’n twintig jaar door te gaan met paardrijden. Maar nu gaat dat echt niet meer. Dus schrijft hij over IJslandse paarden en paardenmensen. En hij tekent ze. En hij blijft paardengek.

Dolle avonturen passeren de revue. Hij vraagt zich af hoe de ijslanderruiterij van een vrijetijdsbesteding heeft kunnen veranderen in een volwassen hippische discipline. Hij geeft ook antwoord op deze vraag. Een bijzonder boeiend boek met een mooie afwisseling tussen geschiedenis van het IJslandse paard in Nederland en zijn eigen (soms hilarische) ervaringen. Leuk voor jezelf of als cadeau!

Details Dat is geen trippelen

Auteur: Lex van Keulen
ISBN: 9789082271645
Uitvoering: Paperback
Jaar: 2014
Aantal pagina’s: 217
Taal: Nederlands
Kenmerken: Paarden | IJslandse paarden
Afbeeldingen: Illustraties

Over de auteur: Lex van Keulen

Lex van Keulen werkt al meer dan 55 jaar met de zogenaamde Vikingpaarden. “Als je eenmaal door dat virus besmet bent, gaat dat nooit meer over. Zo vol temperament, maar toch zo handzaam en mensvriendelijk. Voor mij kan er geen paard tippen aan de IJslander”, vertelt de auteur. Zijn passie voor het IJslandse paard beschreef hij in zijn eerste boek Dat is geen trippelen, dat is tölt en dat hoort zo. Maar al schrijvende realiseerde hij zich dat het laatste IJslanderboek dat pretendeerde volledig te zijn – de Blauwe Bijbel van Walther Feldmann – al weer zo’n 40 jaar oud was. Dat terwijl er sindsdien enorm veel nieuwe kennis en inzichten zijn ontwikkeld.

Van Keulen besloot dit kennisgat te dichten door met behulp van twintig specialisten uit de IJslanderwereld een nieuw boek te schrijven. Na vier jaar interviewen, redigeren, foto’s zoeken en sparren met trainers, fokkers en instructeurs is de nieuwe ‘IJslanderbijbel’ voltooid. De illustraties maakte hij zelf. Je vindt dit alles in de tweedelige boekenset ‘Alles over IJslanders’.

Extra informatie

Taal

Nederlands

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Klantenservice

Heb je een vraag aan de Atorka Klantenservice? Op de pagina FAQ vind je antwoord op veelgestelde vragen. Staat je antwoord daar niet bij, vraag het ons gerust. Ons telefoonnummer is 0348-446168, maar een mailtje sturen kan ook. 

Je kan natuurlijk ook langskomen in onze shop in Montfoort. Wij zijn op werkdagen open van 9.00 uur tot 14.00 uur. Wil je buiten deze tijden komen? Maak dan even een afspraak, dan zorgen wij dat er iemand is om je te ontvangen.

Als jij niets wilt missen van Atorka Ruitersport, volg ons dan op Facebook of meld je aan voor de Atorka nieuwsbrief.