Alles over IJslanders

44,95

Product prijs
Optie(s) totaal:
Totaal:
Is de IJslander anders dan andere paardenrassen? Met die vraag begint het nieuwe boek Alles over IJslanders. Lex van Keulen schreef met behulp van vele specialisten waaronder Vanda Oosterhuis maar liefst twee delen vol op zoek naar het antwoord.

Beschrijving

Alles over IJslanders

Alles over IJslanders, is de IJslander anders dan andere paardenrassen? Met die vraag begint het nieuwe boek Alles over IJslanders. Lex van Keulen schreef met behulp van vele specialisten waaronder Vanda Oosterhuis maar liefst twee delen vol op zoek naar het antwoord. Het resultaat: een prachtig geïllustreerd IJslanderboek dat niet mag ontbreken in de kast van iedere paardenliefhebber.

Deel 1

Deel 1 gaat vooral over het werken met, het trainen van en het rijden op een IJslands paard. Op deze punten wijkt de omgang met het IJslandse paard vaak af ten opzichte van andere rassen. Uiteraard komen de extra gangen als de tölt en de rentelgang hierbij aan bod. Maar bovenal gaat het om de harmonie tussen ruiter en paard. Er zijn verschillende methoden om dat gezamenlijke leerproces inhoud te geven; van grondwerk tot handpaardrijden en van training onder het zadel tot aangespannen voor de wagen.

Deel 2

Alles over IJslanders Deel 2 gaat over de verzorging en uitrusting van de IJslander. Huisvesting en weidegang, ziekten en gezondheidszorg, voeding en hoefverzorging komen uitgebreid aan de orde. Ook de fokkerij wordt niet vergeten, evenals belangrijke aspecten die komen kijken bij de aanschaf van een paard. En eerlijk is eerlijk, de IJslander blijkt toch echt een beetje anders.

Ontstaan Alles over IJslanders

Tijdens het schrijven van het Trippelboek realiseerde Lex van Keulen zich dat er geen omvattend handboek was voor het werken met en het verzorgen va het IJslandse paard. Wel in het Duits en uiteraard in het IJslands, maar in het Nederlands alleen boeken die zich met name bezighielden met de gangen van de IJslander en het gangenrijden. Dus nam Lex het overmoedige besluit dat hij dat boek dan maar moest schrijven. Dat bleek een tragische misvatting want al schrijvende kwamen er alleen maar vragen bij. Dus vroeg Lex aan Vanda Oosterhuis om hem te helpen. En dat bleek een gelukkige greep. Lex en Vanda en nog 20 andere deskundigen en specialisten hebben zo’n 5 jaar aan deze uitgave gewerkt. Het is verbazend hoeveel informatie er werd aangedragen, gesorteerd , gewogen en herwogen en tot een lopend betoog werd samengevoegd. Maar het is gelukt.

Inhoud

Natuurlijk gaan de boeken uitvoerig in op de bijzondere IJslandse gangen maar ook over (het rijden en corrigeren van) die gangen. Ook andere töltende paardenrassen passeren de revue. En er zijn onderwerpen aangesneden die je in andere paardenboeken niet zult vinden (het kopen van een paard en de juridische valkuilen daarbij, het “ritselen’(lenen, huren, leasen, delen van een paard), maar ook duivelse dilemma’s. Niet alleen in het Nederlandse taalgebied was zo’n lexicon niet beschikbaar.

Details Alles over IJslanders

Auteur: Lex van Keulen
ISBN: N.v.t.
Uitvoering: Paperback
Jaar: 2019
Aantal pagina’s: 550 (verspreid over twee delen)
Taal: Nederlands
Kenmerken: Paarden | Rassen | IJslanders
Afbeeldingen: 300 afbeeldingen / illustraties

Over de auteur: Lex van Keulen

Lex van Keulen werkte meer dan 55 jaar met de zogenaamde Vikingpaarden. “Als je eenmaal door dat virus besmet bent, gaat dat nooit meer over. Zo vol temperament, maar toch zo handzaam en mensvriendelijk. Voor mij kan er geen paard tippen aan de IJslander”, vertelde de auteur. Zijn passie voor het IJslandse paard beschreef hij in zijn eerste boek “Dat is geen trippelen, dat is tölt en dat hoort zo”.
Maar al schrijvende realiseerde hij zich dat het laatste IJslanderboek dat pretendeerde volledig te zijn – de Blauwe Bijbel van Walter Feldmann – al weer zo’n 40 jaar oud was. Dat terwijl er sindsdien enorm veel nieuwe kennis en inzichten zijn ontwikkeld.
Van Keulen besloot dit kennisgat te dichten door met behulp van twintig specialisten uit de IJslanderwereld een nieuw boek te schrijven. Na vier jaar interviewen, redigeren, foto’s zoeken en sparren met trainers, fokkers en instructeurs is de nieuwe ‘IJslanderbijbel’ voltooid. De illustraties maakte hij zelf.

Helaas overleed Lex van Keulen in 2023.

Extra informatie

Taal

Nederlands

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Klantenservice

Heb je een vraag aan de Atorka Klantenservice? Op de pagina FAQ vind je antwoord op veelgestelde vragen. Staat je antwoord daar niet bij, vraag het ons gerust. Ons telefoonnummer is 0348-446168, maar een mailtje sturen kan ook. 

Je kan natuurlijk ook langskomen in onze shop in Montfoort. Wij zijn op werkdagen open van 9.00 uur tot 14.00 uur. Wil je buiten deze tijden komen? Maak dan even een afspraak, dan zorgen wij dat er iemand is om je te ontvangen.

Als jij niets wilt missen van Atorka Ruitersport, volg ons dan op Facebook of meld je aan voor de Atorka nieuwsbrief.