Hoefbevochtigers

13,95

De binnenzijde van de hoefbevochtiger bestaat uit drie lagen vochtabsorberend materiaal. Wij leveren de hoefbevochtigers per paar (2 stuks in 1 verpakking). Let op: maat S is zwart, de andere maten zijn donkerblauw.

Wissen
Product prijs
Optie(s) totaal:
Totaal:
Artikelnummer: 375300 Categorieën: , , Tags: ,

Hoefbevochtigers

Deze hoefbevochtigers geven gedurende langere periode vocht af aan de hoeven. Ze lijken op springschoenen en zijn makkelijk in gebruik. Een hoefbevochtiger voorziet de hoef van vocht, houdt de hoeven soepel en werkt bijvoorbeeld tegen brokkelhoeven. De aanhoudende droogte en warme zomers zorgen voor een hele droge grond. De hoeven van het paard kunnen hierdoor uitdrogen. Zorg altijd dat het paard gezond is en dat de hoeven op de juiste manier verzorgd worden.

Gebruik hoefbevochtigers

De binnenzijde bestaat uit drie lagen vochtabsorberend materiaal. Nadat de bevochtiger ondergedompeld is in water, kan deze eenvoudig met klittenband als een springschoen worden aangebracht. Wil je de hoeven voor een paar uur nat houden, dan zijn deze bevochtigers heel handig. 20-30 minuten per dag zou genoeg moeten zijn, maar langer mag ook. Kijk vooral naar de reactie van je paard en de conditie van de hoeven/kootholtes.

Na het bevochtigen, de hoef insmeren met een olie (bijvoorbeeld zonnebloem-, olijf- of een speciale hoefolie) en de hoef kan er weer tegenaan! Je kunt de hoefbevochtigers enkele uren tot een hele dag of nacht omdoen. Het verschilt per paard hoe lang het nodig is om ze te gebruiken. Houd altijd in de gaten of je paard geen schuurplekjes krijgt en verzorg de kootholte goed (net als bij het gebruik van gewone springschoenen bijvoorbeeld).

Wij leveren dit product per paar (2 stuks). Wil je ze voor alle 4 de hoeven tegelijk gebruiken, dan bestel je 2 paar. Er zijn 4 maten,maat S, maat M 11 cm hoog, maat L 12 cm hoog en maat XL ook 12cm hoog maar dan groter. Voor pony’s kies je maat S. De meeste IJslanders passen maat M, paarden maat L en grotere paarden zoals friezen of tinkers, maat XL.

Let op: maat S is zwart, de andere maten zijn donkerblauw.

Hoefbevochtigers voor hoefbevangen paard

TIP: Heb jij een hoefbevangen paard en wil je zijn hoeven koelen? Stop de hoefbevochtigers nat in de vriezer, om ze daarna om de hoeven van je paard te doen.

Reviews hoefbevochtigers

Monique C. schreef volgende review: Ik doe ze om en ga dan een andere rijden. En dan zijn ze de hoeven gewoon nat. Geweldig!

Via facebook: Ik heb ze ook voor mijn hoefbevangen paardje maak ze een paar keer per dag nat met koud water om te blijven koelen heb ze 24 uur om zodat de hoeven koel blijven.

Hoefsmid/bekapper Mirella Bast: Gently kan 24/7 naar buiten en had de laatste tijd erg last van droge, brokkelige hoeven. Daarnaast waren haar hoeven de afgelopen weken ook amper gegroeid in tegenstelling tot normaal. We zijn toen de hoefbevochtigers gaan gebruiken om te kijken of dit zou helpen om de hoeven vochtig en soepel te houden. Ik dompelde de hoefschoenen dagelijks in een emmer water en deed ze daarna twintig tot vijfentwintig minuten om. Tussendoor drukte ik ze nog wel eens goed aan of maakte ik ze nog een keer extra nat. Dit deed ik vervolgens daarna weer opnieuw bij de achterhoeven. In de hoefschoen zitten drie vochtvasthoudende lagen aan de binnenkant en die nemen het water op om vervolgens langzaam vocht af te geven aan de hoef. Na het gebruik van de bevochtigende hoefschoenen zag ik direct dat Gently’s kroonrand vochtig en zacht was. Op langere termijn had ik ook het idee dat de hoef er weer gezonder uit begon te zien!

Atorka Klantenservice

Heb je een vraag aan de Atorka Klantenservice? Of wil je bij ons langskomen in onze showroom? De showroom is geopend van maandag tot vrijdag van 09:00 – 13:00 uur. Ons telefoonnummer is 0348-446168 maar een mailtje sturen kan ook.
Wil jij niets missen van Atorka Ruitersport? Volg ons dan op Facebook of meld je aan voor de Atorka nieuwsbrief.

Merk

Horse Guard

Maten

, , ,

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Andere suggesties…

Scroll naar top