Zomeczeemspray van Happy Skin

Zomeczeemspray van Happy Skin

Voorjaar 2021, ik werd benaderd door Greenvalley Health Products uit Wageningen over het product Happy Skin Zomereczeem Spray. Een beetje terughoudend was ik wel, weer een nieuw product op de markt. Het verhaal, “wij van Green Valley hebben een zomereczeem spray ontwikkeld wat knutten weert. Hierdoor vermindert de allergische reactie in de huid van je paard en zorgt tevens voor een snelle wondgenezing”. Mijn nieuwsgierigheid naar oplossingen voor paarden met zomereczeem won en ik ging in gesprek met hen. Resultaat is dat wij een mooi nieuw product in het schap hebben staan, gebaseerd op wetenschappelijke reviews en praktijkstudies. De eerste reacties van de Atorka klanten zijn veelbelovend.

Knutten weren

Deze zomereczeemspray van Happy Skin bevat specifieke kokosvetzuren die repellent (afwerend) werken tegen knutten. Het houdt de muggen op afstand en vermindert het aantal beten aanzienlijk, waardoor jeuk wordt beperkt en/of wordt voorkomen. 

Vermindering allergische reactie

Het paard reageert met een allergische reactie van het immuunsysteem op de eiwitten in het speeksel van de knutten. Hierdoor komen er veel witte bloedcellen naar de huid. De huid wordt dikker door het uittreden van vocht. Zenuwuiteinden worden geprikkeld en veroorzaken jeuk. Het paard gaat schuren, er ontstaan wondjes die ook weer jeuk geven. De Zomereczeem Spray bevat monoglyceriden van vetzuren uit kokosolie die deze reactie onderdrukken. Daardoor verminderen de huidproblemen en de jeuk.

Wondgenezing

De monoglyceriden in de spray hebben een sterke antibacteriele werking waardoor wondjes snel genezen en de cyclus van schuren, wondjes en jeuk wordt doorbroken. Ook de vacht groeit weer snel op de plekken die zijn aangedaan.

Vroegtijdig beginnen

Ja dat is wel het beste, maar helaas kan dit niet altijd. Heeft je paard al wondjes? Gebruik dan de wondgel, die bevat een hoge concentratie monoglyceriden die de bacteriën in de wond snel doden en het immuunsysteem reguleert. Het bevat ook een gom die de wond afdekt. 

Reviews Happy Skin

Op facebook en in de mail komen we diverse verhalen tegen. Bijvoorbeeld het verhaal van Petra van Dodewaard: 

Dag Yvonne….een beter resultaat kan ik je niet laten zien….de huid weer helemaal intact en soepel. Ik spray nu, en hij staat in deken en snuggy hoofdkap, maar hij doet het fantastisch en. aat zich graag behandelen. De gel heb ik nog niet meer hoeven gebruiken. Ik bestel direct nieuwe spray. Heel erg bedankt voor je advies en ondersteuning! Tijdens mijn vakantie ga ik proberen de deken langer af te laten.
 
Jacqueline van Groningen schreef: Ik gebruik de Happy Skin spray nu enkele weken. Sinds de hoge temperaturen heeft Laki alleen ‘s avonds en ‘s nachts een deken op, daarvoor dus nog niet. Ik herken ‘m amper, hij staat nl. al jaren in deze tijd onder een deken. Ik zie een ander paard! Ik heb ‘m vandaag einde van de middag helemaal ingespoten. In verband met de regen wilde ik geen deken op doen. Ik ga rond 21.00 uur weer even kijken, daarna vingers gekruist voor de nacht. De eerste dagen zag ik 2 wondjes op zijn heupen. Die heb ik meteen met de wondgel ingesmeerd, ze werden meteen rustiger, nu worden die plekjes dagelijks ingespoten, hij heeft ze niet meer geschuurd. Ik ben begonnen met de test set, daarna een liter besteld. Nu heb ik ook de 5 liter op de plank staan. Ik ben zeer tevreden. Heb er een rustiger paard door gekregen.
 

Facebook Zomereczeem

Op de facebook pagina zomereczeem vind je nog meer reacties, ook op de Atorka pagina. Ik ben onder de indruk van dit product en hoop van harte dat we veel paarden uiteindelijk uit de eczeemdekens krijgen. Als we deze zomer al een x aantal paarden beperkt in de dekens hebben staan dan is dit al zoveel winst. Durf je het niet aan, misschien is dan een halsdeken een optie in plaats van een hele deken. 
 

In  het kort

* Happy Skin Zomereczeem Spray, mug werend en licht wond verzorgend
* Happy Skin Wondgel, toch wondjes, dan de gel gebruiken
* Eind juni komt de Happy Skin Repellent Spray op de markt, een sterke insecten spray op natuurlijke basis die voorkomt dat paarden gestoken en gebeten worden door insecten zoals knutten en muggen. Voor de zware eczemers bijvoorbeeld, waarbij de Zomereczeem Spray net niet voldoende werkzaam is. 
 
Heb je vragen over Happy Skin? Neem dan contact op met onze klantenservice. Dit kan per mail of per telefoon 0348446168.
 

Foto’s van Fimur van Petra van Dodewaard

Darmgezondheid bij paarden
FAQ Happy Skin en Happy Belly
Happy Horse

Meer blogs

bitten blog

Bitten blog

Door Nike Ruhulessin Bitten blog, zie jij ook door de bitten het bos niet meer? Vandaag de dag zijn er zoveel bitten op de markt, dat ik me serieus afvraag: waarom?  De diverse instructeurs waar ik in mijn leven les van heb gehad, waren het eigenlijk allemaal unaniem met elkaar eens: leer nou maar eerst

Lees verder »
Paard het land op

Paarden op het land

Paarden op het land De kans is groot dat de paarden binnenkort weer op het land staan. Hoe bereid jij je paard voor? Want de kans op hoefbevangenheid ligt op de loer als een paard niet gewend is aan gras. Zeker als de nachten nog koud zijn en er ’s morgens de zon fel schijnt.

Lees verder »
Happy Horse

Aanpak zomereczeem via de huid en de darm

Aanpak Zomereczeem via de huid en de darm Afgelopen winter hebben we met tevreden gebruikers van Happy Skin gesproken. Hieruit bleek dat op veel plaatsen de aanpak erg verschillend was. Ons stappenplan vorig jaar was: dagelijks Happy Skin Huidspray en Happy Skin Buzz Off Spray bij hogere insectendruk er naast gebruiken. Bij grotere wonden gebruik

Lees verder »
Karlslund Laki neopreen singel

Getest Karlslund Laki Neopreen singel

Getest Karlslund Laki Neopreen singel Algemene informatie van het product: Karlslund Laki Neopreen singel.  Materiaal: Neopreen gevoerd met Memory Foam | Maatvoering: 45cm |  Prijs: € 75,00  De eerste indruk  De Karlslund Laki neopreen singel ziet er fijn en degelijk uit. De vorm is vrij standaard, waar ik van houd. Het materiaal is voornamelijk neopreen,

Lees verder »
Scroll naar top