Bitten van het Zweedse merk Fager

Door: Yvonne van Dijk

Enige weken geleden lieten wij een doosje Fager bitten uit Zweden komen. Wij waren zelf heel nieuwsgierig naar dit merk, maar kennelijk waren we niet de enigen! De ene na de andere reactie kwam bij ons binnen en vele doosjes bitten volgden. De vraag is enorm en de meeste reacties zijn positief. Maar, ieder paard is anders, en de bitjes vallen in een wat hogere prijsklasse. Wij snappen dat niet iedereen zomaar een nieuw bit wil aanschaffen. In deze blog bieden we je een aantal tips die kunnen helpen bij het maken van je keuze. Luister altijd goed naar je paard en schakel bij twijfel altijd een professional in. Fager Sabina

Bit Quiz

Op de site van Fager kun je een bit quiz doen. Je vult hierbij een aantal vragen in over jouw paard. Is hij geneigd op het bit te hangen? Is hij erg sterk? Dat soort vragen. Nadat je alle vragen hebt ingevuld, worden de antwoorden gecategoriseerd. Heb je het vaakst antwoord A ingevuld? Grote kans dat jouw paard het moeilijk vindt om het bit te accepteren en contact te houden. Er worden een aantal bitten genoemd die in dit geval een goede match zouden kunnen zijn met jouw paard. Hieruit kun je zelf een keuze maken, of je eerst nog verder inlezen. Let op: ook bij de bit quiz gaat men er vanuit dat het paard (en zijn mond) gezond is. Fager geeft slechts een advies voor welk bit mogelijk een goede match is met jouw paard.

Testen

Ben je er uit welk bit mogelijk voor jouw paard geschikt is, maar zou je het eerst willen proberen? Dat kan! Lees hier alle informatie.

  • Het bit wat je wilt testen moet vooraf betaald worden.
  • Testen mag maximaal 1 week, je betaalt hiervoor € 20,00 + aankoopbedrag bit. 
  • Bevalt het bit niet, dan ontvang je een retourlabel, via postnl betaal je hiervoor € 6,50. Na ontvangst van het bit, krijg je een creditfactuur voor het bit. Het aankoopbedrag van het bit storten we terug. 
  • Laat uiterlijk op dag 7 weten of het bit bevalt. Heb je een nieuw Fager bit van ons ontvangen? Dan crediteren wij de € 20,00 en mag je het bit houden. 
  • Bevalt het bit en heb je een testbit ontvangen? Wij crediteren de € 20,00 voor de testweek en sturen een gratis retourlabel. Je ontvangt zonder extra kosten een nieuw bit. 

Gebruik

Heb je een Fager bit aangeschaft en heb je nog vragen over het gebruik? Neem dan contact met ons op. Wij proberen je vragen te beantwoorden en nemen indien nodig contact op met de ontwikkelaars in Zweden. Voor nu hebben we alvast een aantal praktische tips. Allereerst, we kunnen het niet vaak genoeg benadrukken, zorg ervoor dat het paard gezond is. Laat de mond regelmatig controleren en verzorg het gebit goed.

Fager FridaLet er bij het bevestigen van het bit op, dat het Fager logo aan de rechterkant hoort te zitten. Het paardje aan de zijkant van het bit staat rechtop. De meeste bitten, de blauwkleurige, zijn gemaakt van titanium. Hierdoor zijn deze bitten erg licht van gewicht. Maar er zijn ook Fager bitten van sweet copper, dit materiaal gaat roesten. Dit smaakt een beetje zoet en de meeste paarden vinden dit lekker. Het helpt bij de speekselvorming. Wil je dat het bit minder snel gaat roesten? Maak het dan na elk gebruik goed droog. Zit er na een lange tijd voor jouw idee toch te veel roest op het bit? Leg het dan een tijdje in een glaasje cola en de roest zal oplossen. Gebruik geen andere sterke chemicaliën. Vrijwel alle Fager bitten zijn gemaakt van vrij zachte, lichtgewicht materialen. Voor alle specificaties kijk je op onze site of op de site van Fager.

Vragen over Fager? Stel ze gerust aan ons team. Het telefoonnummer is 0348 446168.

Meer blogs