Fager Bitten

Fager is een Zweeds bedrijf waar ze het ontwerpen van bitten naar een nieuw level hebben gebracht. De kracht van Fager is blijven innoveren door middel van wetenschappelijk onderzoek.

Alle bitten van dit merk zijn te bestellen en te leveren via ons. Ook de bitten die nog niet op onze site staan. Watertrensen / bustrensen / IJslandse bitten / werkelijk alles is altijd via ons te bestellen.

Zij staan met name bekend om ze lichtgewicht bitten die met de hand gemaakt worden, van hoogwaardig staal en titanium door de beste fabrikanten ter wereld. Elk ontwerp is zorgvuldig gemaakt , met het gevoelige paard in het achterhoofd. Met Fager vind je een oplossing om het comfort en de kwaliteiten van je paard te verbeteren.

Elk ontwerp is ontwikkeld met een specifiek type/persoonlijkheid paard als focus.

LET OP: vanwege hygiënische redenen en eventuele beschadigingen mogen bitten niet geruild worden.

Fager

Aanbevolen producten

Fager bitten
Fager bitten
Fager Emma shirt
Fager Emma Shirt
Fager Fanny
Fager Fanny
Advies nodig?

Producten van Fager

Ken jij Fager Equestrian

Fager heeft een zeer uitgebreide lijn bitten. Denk hierbij aan de watertrens, bustrens, D-trens, IJslandse kandare, pelham bitten in allerlei uitvoeringen. Regelmatig wordt de bitten familie uitgebreid en ze zijn allemaal in diverse maten verkrijgbaar.

Voor veel IJslander ruiters zijn deze bitten echt een uitkomst, ze zijn veel lichter en praktischer dan de vorige bitten die ze gebruikten. Ook zijn er zoveel soorten bitten, dat er eigenlijk voor elk paard en ruiter wel een geschikt bit te vinden is.

Fager maakt gebruik van verschillende materiaal soorten. Bijvoorbeeld Titanium; titanium heeft als voordeel super licht te zijn.  Voor de ruiter voelt het heel licht in de hand en voor het paard heel licht in de mond. Het titanium bit is een smaakloos bit dat zich van nature aanpast aan de temperatuur van de mond, waardoor je paard sneller het bit zal accepteren. Maar ze gebruiken veel meer soorten materiaal, denk hierbij ook aan sweet iron bijvoorbeeld. 

Welk bit kiezen?

Die vraag krijgen wij regelmatig. Fager heeft een pagina vol tips en adviezen, daar kun je het antwoord op veel vragen vinden. Wij adviseren, bij twijfel deze GUIDE pagina bekijken.

PS. Het logo van Fager met paard moet zich altijd aan de rechterkant van het paard bevinden en naar boven wijzen!

Fager kleding

Sinds 2021 is er ook een prachtige kledinglijn voor dames van Fager. De jodhpurbroek Agnes is een geweldige broek. Goed model, fijn materiaal en in lengtematen verkrijgbaar. Een topbroek vinden wij!

Wij leveren elk gewenst product van Fager

Alle producten van Fager bestel je gemakkelijk online in de Atorka webshop. Kun je je favoriete product niet vinden in onze webshop? Stuur dan een mail naar klantenservice@atorka.nl en wij bestellen hem voor je. Het door jou gewenste product is dan met 5 tot 7 dagen in jouw bezit.

En twijfel je over je keuze? Neem dan contact op met Geraldinne Vandenvenne van Equibitfit.com een fijne bitfitter uit België die ook regelmatig in Nederland is. Zij heeft ook diverse Fager bitten in haar assortiment. 

Let op: vanwege hygiënische redenen en eventuele beschadigingen mogen bitten niet geruild worden.