Fager Bitten

Fager is een Zweeds bedrijf waar ze het ontwerpen van bitten naar een nieuw level hebben gebracht. De kracht van Fager is blijven innoveren door middel van wetenschappelijk onderzoek.

Zij staan met name bekend om ze lichtgewicht bitten die met de hand gemaakt worden, van hoogwaardig staal en titanium door de beste fabrikanten ter wereld. Elk ontwerp is zorgvuldig gemaakt , met het gevoelige paard in het achterhoofd. Met Fager vind je een oplossing om het comfort en de kwaliteiten van je paard te verbeteren.

Elk ontwerp is ontwikkeld met een specifiek type/persoonlijkheid paard als focus.

Atorka Ruitersport levert alle Fager bitten, ook als ze nog niet in de webshop staan. Stuur dan een mailtje naar klantenservice@atorka.nl en wij regelen het voor je. LET OP: vanwege hygiënische redenen en eventuele beschadigingen mogen bitten niet geruild worden.

Fager

Aanbevolen producten

Fager Fanny
Fager Fanny
Fager sjaaltje
Fager sjaaltje
Fager Emma shirt
Fager Emma Shirt
Advies nodig?

Producten van Fager

Fager Equestrian

WIE ZIJN WIJ EN WAAROM ZIJN WIJ VERSCHILLEND?

Bij Fager is het de onbetwiste aandacht voor detail in elk onderdeel dat we produceren, waardoor zij zich onderscheiden van concurrenten. Ze hebben erkend dat zelfs een klein detail in een ontwerp gemakkelijk het verschil kan maken tussen een gemiddelde prestatie en een uitstekende prestatie, zowel in termen van resultaat als welzijn. De filosofie achter onze ontwerpen wordt volledig ondersteund door actueel en lopend wetenschappelijk onderzoek.

Het onderzoek en de ontwikkeling achter onze bitontwerpen worden uitgevoerd in samenwerking met dierenartsen die onze passie voor paardenwelzijn delen. Onze vooruitstrevende benadering van bitten betekent dat we niet bang zijn om concepten te verkennen die ‘outside the box’ van traditionele bitten vallen. Dit heeft ze in staat gesteld om revolutionaire ontwerpen te creëren die de verschillende anatomie tussen individuele paarden erkennen en accommoderen, waarbij comfort en welzijn voorop staan bij elk bit dat ze produceren.

Door eigen uitgebreide onderzoek en beoordeling hebben ze de voordelen van het variëren van de drukpunten in de mond in onze ontwerpen toegepast; het verspreiden van de druk naar waar het paard zich het meest comfortabel voelt. Elk Fager ontwerp is ontwikkeld met een specifiek type/persoonlijkheid paard als focus.

Fager begon met het in vraag stellen van het traditionele ontwerp van de bit, met zijn dikke, zware metalen onderdelen. Ze betwistten de noodzaak om dit omslachtige stuk in de mond van een paard te plaatsen, wanneer het mogelijk is om een veel lichter ontwerp en materiaal te gebruiken dat fysiek veel minder ruimte in beslag nam? Een comfortabel paard zal dan zeker reageren op subtielere hulpmiddelen, gemakkelijker te hanteren zijn en meer plezier geven om te rijden.

Soort bit

Fager heeft een zeer uitgebreide lijn bitten. Denk hierbij aan de watertrens, bustrens, D-trens, IJslandse kandare, pelham bitten in allerlei uitvoeringen. Regelmatig wordt de bitten familie uitgebreid en ze zijn allemaal in diverse maten verkrijgbaar.

Voor veel IJslander ruiters zijn deze bitten echt een uitkomst, ze zijn veel lichter en praktischer dan de vorige bitten die ze gebruikten. Ook zijn er zoveel soorten bitten, dat er eigenlijk voor elk paard en ruiter wel een geschikt bit te vinden is.

Welk bit kiezen?

Weet je niet welk bit je moet kiezen? Fager heeft op haar website een duidelijke bit quiz staan. Je vult hier in welke categorie bit je zoekt en dan beantwoord je enkele vragen over je paard en zijn gangen en waar je naar toe wil werken. Hier rolt een advies over welk bit te kiezen.

Het is een uitgebreide vragenlijst welke je online kunt invullen. Je krijgt de uitslag meteen na het invullen te zien op je scherm, maar je krijgt tevens de uitslag in je mail, zodat je deze altijd nog eens kunt bekijken.

Kleding

Sinds 2021 is er ook een prachtige kledinglijn voor dames van Fager.

Wij leveren elk gewenst product van Fager

Alle producten van Fager bestel je gemakkelijk online in de Atorka webshop. Kun je je favoriete product niet vinden in onze webshop? Stuur dan een mail naar klantenservice@atorka.nl en wij bestellen hem voor je. Het door jou gewenste product is dan met 5 tot 7 dagen in jouw bezit.

Let op: vanwege hygiënische redenen en eventuele beschadigingen mogen bitten niet geruild worden.