Fager Bitten

Fager is gestart als een modern bitten merk, waar ze het ontwerpen van bitten naar een nieuw level brengen.

Deze lichtgewicht bitten worden met de hand gemaakt van hoogwaardig staal en titanium door de beste fabrikanten ter wereld. Elk ontwerp is zorgvuldig gemaakt , met het gevoelige paard in het achterhoofd. Met Fager vind je een oplossing om het comfort en de kwaliteiten van je paard te verbeteren.

Ze doen zelf uitgebreid onderzoek en hierin hebben ze de voordelen van het variëren van de drukpunten in de mond in onze ontwerpen toegepast; het verspreiden van de druk naar waar het paard zich het meest comfortabel voelt.

Elk Fager ontwerp is ontwikkeld met een specifiek type/persoonlijkheid paard als focus.

Aanbevolen producten

Fager bitten
Alle bitten van Fager
IJslandse bitten
Carl bit
Advies nodig?

Fager Equestrian

Sinds de zomer van 2021 heeft Fager ook een luxe kledinglijn op de markt gebracht. Stijlvol én praktisch dat is wat ons opvalt aan deze kledinglijn. Vooral de longsleeve Fia is erg leuk.

Soort bit

Fager heeft een zeer uitgebreide lijn bitten. Denk hierbij aan diverse soorten watertrens bitjes, bustrens, D-trens, IJslandse kandare, pelham bitten, regelmatig wordt de Fager familie uitgebreid. De bitten van dit merk zijn in diverse maten verkrijgbaar.

Voor veel IJslander ruiters zijn deze bitten echt een uitkomst, ze zijn veel lichter en praktischer dan de vorige bitten die ze gebruikten. Ook zijn er zoveel soorten bitten, dat er eigenlijk voor elk paard en ruiter wel een geschikt bit te vinden is.

Op de Fager website staat ook een stuk, waarin beschreven staat waarom je regelmatig zou moeten wisselen van bit. Ze adviseren om dat te doen, ook als je bit niet stuk is, of je paard er slechter op loopt. Ze adviseren ook om de overstap naar een nieuw bit geleidelijk te laten verlopen, dus ga in het begin weer wat vaker terug naar je oude bit. Meer lees je hier.

Welk Fager bit kiezen?

Weet je niet welk bit je moet kiezen? Fager heeft op haar website een duidelijke bit quiz staan. Je vult hier in welke categorie bit je zoekt en dan beantwoord je enkele vragen over je paard en zijn gangen en waar je naar toe wil werken. Hier rolt een advies over welk bit te kiezen.

Het is een uitgebreide vragenlijst welke je online kunt invullen. Je krijgt de uitslag meteen na het invullen te zien op je scherm, maar je krijgt tevens de uitslag in je mail, zodat je deze altijd nog eens kunt bekijken.

Fager fan? Wij leveren alles van Fager

Alle producten van Fager bestel je gemakkelijk online in de Atorka webshop. Kun je je favoriete Fager product niet vinden in onze webshop? Stuur dan een email aan onze Klantenservice en wij bestellen hem voor je.