Breipatronen IJslandse wol

Door: Yvonne van Dijk

Breipatronen IJslandse wol die vind je bijvoorbeeld in de boeken van Istex, de bekende Lopi boeken. Deze patronen zijn ontworpen om de unieke eigenschappen van IJslandse wol te benadrukken, waardoor ze warmte, duurzaamheid en een vleugje IJslandse traditie bieden. Ons assortiment omvat patronen voor klassieke lopapeysa-truien, bekend om hun kenmerkende pasontwerpen, net als een combinatie van traditionele motieven met moderne mode. Elk patroon is zorgvuldig samengesteld om gebruiksgemak te garanderen, waardoor zowel beginnende als ervaren breiers hun eigen prachtige IJslandse truien kunnen breien.

Bestel je bij ons de IJslandse wol dan krijg je het patroon er uiteraard gratis bij. Wij hebben diverse boeken op de plank staan, maar ze zijn ook online door te bladeren.

IJslandse wol

In onze winkel in Montfoort hebben we veel IJslandse wol op voorraad, je vindt bij ons Alafoss, Lettlopi, Plötulopi en Einband. Ook zijn er van alle soorten kleurkaarten te bestellen. Voor liefhebbers van breien en handwerken is IJslandse wol een ware schat vanwege zijn unieke eigenschappen en superieure kwaliteit. Bij Atorka begrijpen we deze passie en bieden we een uitgebreid assortiment van authentieke IJslandse wol aan. Onze wol is perfect voor het creëren van warme, duurzame en prachtig getextureerde breiwerken. Of je nu op zoek bent naar de robuuste Alafosslopi, de veelzijdige Lettlopi, of de fijne Einband, wij hebben een verscheidenheid aan soorten en kleuren om aan jouw breibehoeften te voldoen. Met Atorka’s IJslandse wol breng je de warmte en schoonheid van IJsland in elk handgemaakt project. bestellen.  

Johanna Vau breipatronen

Sinds kort hebben wij de breipatronen van Johanna Vau ontdekt, wat een mooie patronen zijn dit. We zijn zo enthousiast we hebben er breipakketten van gemaakt. Heb jij altijd al eens een jurkje van IJslandse wol willen maken? Johanna heeft het jurkje Gimsteinn ontworpen. Inspiratie haalt zij uit de paarden en de natuur. 

IJslandse wol staat bekend om zijn uitstekende kwaliteit en veelzijdigheid, wat het perfect maakt voor een breed scala aan breiprojecten. Of je nu gezellige sjaals, stijlvolle mutsen of warme wanten wilt maken, met onze patronen kan het allemaal.

De IJslandse trui

Sinds december 2022 verkopen wij IJslandse wol, dit doordat wij de de BreidaWol overnamen. We komen hierdoor in contact met heel veel liefhebbers, dames die breien en mooie verhalen kennen. Zo ook Liesbeth Eymundsson, ze vertelde de geschiedenis van de IJslandse trui al eens aan Josefine van Vessem.

Het is januari 2023, we kregen van Liesbeth toestemming om dit mooie verhaal te plaatsen en te delen aan onze klanten. Lees je mee?

Lopi Fairytale Boek 42
IJslandse wol breipatronen
Alafoss kleurkaart
Kleurkaarten van Lettlopi en Alafoss
JohannaVau Riimu breipakket
Breipakket van Johanna Vau
Kidka IJslandse wol producten

Meer blogs

Lymfestelsel

HELTIE Lymfe

Een nieuw HELTIE product Er is weer een nieuw HELTIE product binnengekomen. Dit keer de HELTIE lymfe en daar zijn we erg blij mee.  Het

Lees verder >