Van IJslandse wol een trui breien

Door: Yvonne van Dijk

Van IJslandse wol een trui breien

Van IJslandse wol een trui breien, wie kan dat? Die vraag kregen we al een aantal keer. Sinds december 2022 verkopen wij ook IJslandse wol. Alafoss, Lettlopi, Eiband en Plotulopi allemaal afkomstig van het mooie IJsland. Istex is de leverancier van deze wol. Wie er allemaal een trui op verzoek kunnen breien, dat weten we nog niet. Maar op facebook zien we verschillende pagina’s over breien met IJslandse wol. Bijvoorbeeld de pagina “creatief rondom het IJslandse paard” van Robin Kerkhoven. Robin en haar moeder breien veel, ook voor ons hebben ze wel eens een trui gemaakt.  Je vindt alles over hun passie op de pagina Globrystingur

Van IJslandse wol een trui breien

Tja waar ben je mee? Je zoekt eerst een breipatroon op. Wat vind je mooi, een trui voor jezelf of je partner of een heerlijk vest of….. we hebben al zoveel mooie ideeën voorbij zien komen.

Patroonboeken

Wij hebben van een aantal patroonboeken de linkjes geplaatst. Je bladert als het ware door het boek. Van de meeste voorbeelden kunnen wij een patroon leveren. 

Welke wol kies je

Ga je voor Alafoss of Lettlopi of kies je iets heel anders. Eigenlijk kan alles wel gebruikt worden, zo vertelden de kenners. Annechien breit graag met Einband en Plotulopi samen. Dat kriebelt minder zo leerden wij en is lichter van gewicht. Plötu is dun en brei je meestal met dubbele draad. In de patronen uit de Istex boeken staat hoeveel je nodig heb. Ook vind je een wol advies bij ieder patroon, de ene truin brei je beter van Lettlopi, een ander van Alafoss. Breipatronen bieden we aan voor € 2,00 per patroon. Bestel je gelijk de wol er bij dan is de verzendig meestal gratis. Wij verzenden bestellingen vanaf € 45,00 al gratis namelijk. 

Wol kopen in Montfoort

De wol is niet alleen online te koop. Je bent van harte welkom bij ons in Montfoort om de wol uit te zoeken. Alles wat we op voorraad hebben ligt in de shop. Wij zijn open van maandag – vrijdag van 09:00 – 14:00 uur. En wil je buiten die tijden komen, dan even een afspraak maken. 

Breicursus

We zijn benieuwd of er belangstelling is voor een cursus bij ons in Montfoort. Er zijn een aantal dames die je kunnen leren een trui te breien van IJslandse wol. Heb jij belangstelling hiervoor? Stuur dan een mailtje naar info@breidawol.nl wij houden je dan op de hoogte van een eventuele breicursus bij ons in Montfoort.

Mijn eerste IJslandse trui

Wil je graag aan de slag? We kregen van Anja van Nunen bij de overname van Breidawol een PDF bestand over van IJslandse wol een trui breien. Super leuk en leerzaam als je dit nog niet eerder hebt gedaan. Op YouTube zul je ook wel tips kunnen vinden. Wil je het PDF bestand onvtangen? Stuur dan even een mailtje.mailto:info@breidawol.nl Linkje krijgen we (nog) niet gedeeld in deze blog. 

Kant en klare wol producten

Tja, als je net als ik niet kan breien, of eigenlijk de rust niet hebt om te breien. Er zijn tal van producten te koop. Van Islensk hebben we een prachtige wollen deken, Karlslund heeft een mooi vest maar ook heerlijke merino wollen sokken. Maar wie weet leer ik het ooit wel… en kan ik zelf iets moois maken.

Yvonne van Dijk

De IJslandse trui
Breipatronen
Lopi wol
IJslandse wol
Fournituren
Fournituren
Breinaalden
Breinaalden

Meer blogs